maxx2 Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam jak w temacie zakupiłem Tarcze hamulcowe Zimmermann i do tego klocki ferodo fdb1407,załozylem ten komplet pól roku temu wszystko było w porządku do początku stycznia kiedy wybralem się na mazury ok 600 km w jedna stronę. W drodze powrotnej zaczął mi szumieć prawy przód przy hamowaniu jak się okazało po rozebraniu moim oczom ukazał się taki widok i tylko od wewnetrznejstrony, pytanie co mogło spowodować takie zniszczenia ? I czy jeśli to wada fabryczna mogę ubiegać się o gwarancję i zwrot kosztów nowych tarcz po takim terminie ?dodam że druga strona jest idelalna Pozdrawiam
tass Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Ten zestaw ma pół roku? Taka korozja? Jeśli jeździłeś off-roadowo to piach(ziemia) woda i zniszczenie układu hamulcowego gotowe.
Wandej Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 W dniu 3.02.2021 o 23:40, maxx2 napisał: Witam jak w temacie zakupiłem Tarcze hamulcowe Zimmermann i do tego klocki ferodo fdb1407,załozylem ten komplet pól roku temu wszystko było w porządku do początku stycznia kiedy wybralem się na mazury ok 600 km w jedna stronę. W drodze powrotnej zaczął mi szumieć prawy przód przy hamowaniu jak się okazało po rozebraniu moim oczom ukazał się taki widok i tylko od wewnetrznejstrony, pytanie co mogło spowodować takie zniszczenia ? I czy jeśli to wada fabryczna mogę ubiegać się o gwarancję i zwrot kosztów nowych tarcz po takim terminie ?dodam że druga strona jest idelalna Pozdrawiam Ten klocek wygląda jakby miał kilkanaście lat. Nowe to było zakładane?
Robero321 Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Sprawdź dokładnie zaciski Wygląda jak by nie odbijał tłoczek uszkodziło tarcze i spaliło klocek, albo coś dostało się pomiędzy tarcze i klocek i zrobiło rozpierduchę
maxx2 Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Opublikowano 11 Marca 2021 W dniu 15.02.2021 o 19:18, Wandej napisał: Ten klocek wygląda jakby miał kilkanaście lat. Nowe to było zakładane? Tak nowe klocki i nowe tarcze
Wandej Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 56 minut temu, maxx2 napisał: Tak nowe klocki i nowe tarcze Zacisk musiał stanąć albo coś sporego się tam dostało. Widzisz sam że z drugiej strony wszystko wygląda prawidłowo jak nowe.
maxx2 Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Opublikowano 11 Marca 2021 58 minut temu, Wandej napisał: Zacisk musiał stanąć albo coś sporego się tam dostało. Widzisz sam że z drugiej strony wszystko wygląda prawidłowo jak nowy Czy możliwa mogła być wada fabryczna klocka? Są tam kawałki metalu , wydłubałem jeden i magnez go przyciągnął
Wandej Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 5 minut temu, maxx2 napisał: Czy możliwa mogła być wada fabryczna klocka? Są tam kawałki metalu , wydłubałem jeden i magnez go przyciągnął 5 minut temu, maxx2 napisał: Czy możliwa mogła być wada fabryczna klocka? Są tam kawałki metalu , wydłubałem jeden i magnez go przyciągnął Nie sadze.
KINIAM Opublikowano 12 Marca 2021 Opublikowano 12 Marca 2021 Nie widziałem dawno tak zajechanej tarczy i klocka w takim stanie po tak krótkim okresie eksploatacji. Wątpię aby uznano reklamację lecz można próbować, ciekawe co odpiszą. Rdza na tarczach też jest niezła, chyba teraz coraz gorsze żeliwo. Mam dwa pojazdy, gdzie mam oryginalne tarcze 20/25 lat, przebiegi ok. 140/180 tys. km i wyglądają lepiej. Materiał cierny klocków wewnętrznych wygląda na zeszkliwiony. Ten klocek co poorał tarczę nie mógł siedzieć w zacisku równolegle do płaszczyzny tarczy. Jak wygląda blacha i blaszki od strony tłoczka ?.
maxx2 Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 21:42, KINIAM napisał: Nie widziałem dawno tak zajechanej tarczy i klocka w takim stanie po tak krótkim okresie eksploatacji. Wątpię aby uznano reklamację lecz można próbować, ciekawe co odpiszą. Rdza na tarczach też jest niezła, chyba teraz coraz gorsze żeliwo. Mam dwa pojazdy, gdzie mam oryginalne tarcze 20/25 lat, przebiegi ok. 140/180 tys. km i wyglądają lepiej. Materiał cierny klocków wewnętrznych wygląda na zeszkliwiony. Ten klocek co poorał tarczę nie mógł siedzieć w zacisku równolegle do płaszczyzny tarczy. Jak wygląda blacha i blaszki od strony tłoczka ?. Wszystko normalnie, tylko klocek i tarcza zniszczone
Rekomendowane odpowiedzi