Skiera0306 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Siema. Podmienilem kierownice tak jak w tytule i pali sie blad airbag, ktory wraca po usunieciu. Posiadam modul Q, zwijak z B7. Jedyne co to scinalem wtyczke od zwijaka, tą małą, bo nie pasowala. Po obcieciu wsadzilem ja na miejsce i poskrecalem wszystko do kupy. Klakson dziala, kierownica bez MF. Jest to wina uszkodzonej poduszki czy jak? A moze tw dwa kabelki w tej malej kostce ktora szlifowalem powinny byc na odwrot w piete, czyli 1 w miejsce 2, a 2 w miejsce 1. Kostka ta ma 4 piny ale tylko w dwoch sa kabelki. Patrzac od atrony koatki dwa pierwsze z lewej. Blad: 00588 - zapalnik airbag strona kierowcy (n95) 002 - dolna wartosc skrajna przekroczona - mil zapalona Edytowane 17 Lutego 2021 przez Skiera0306
pelonek1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 17 minut temu, Skiera0306 napisał: Siema. Podmienilem kierownice tak jak w tytule i pali sie blad airbag, ktory wraca po usunieciu. Posiadam modul Q, zwijak z B7. Jedyne co to scinalem wtyczke od zwijaka, tą małą, bo nie pasowala. Po obcieciu wsadzilem ja na miejsce i poskrecalem wszystko do kupy. Klakson dziala, kierownica bez MF. Jest to wina uszkodzonej poduszki czy jak? A moze tw dwa kabelki w tej malej kostce ktora szlifowalem powinny byc na odwrot w piete, czyli 1 w miejsce 2, a 2 w miejsce 1. Kostka ta ma 4 piny ale tylko w dwoch sa kabelki. Patrzac od atrony koatki dwa pierwsze z lewej. Blad: 00588 - zapalnik airbag strona kierowcy (n95) 002 - dolna wartosc skrajna przekroczona - mil zapalona Nic tam nie powinieneś szlifować, jedynie zastosować dodatkową kostkę. Poczytaj poniżej.
Skiera0306 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) A co to ma za znavzenie. Nie mam takiej kostki, wiec postanowilem stara przyciac. Uklad pinow jest taki sam CHYBA ZE kabelki trzeba ze soba zamienic, a o tym nigdzie nie przeczytalem. Na filmiku widzialem ze kabelki przeklada sie w to samo miejsce do nowej kostki. Zle kliknalem link. Odniosl mnie do pierwszego posta, a nie tego o kostce 4 pin. Wychodzi na to, ze przewody sa tak samo w niej umieszczone. Zajrze tam jeszcze raz jutro Czy ta kostka 4 pin ma cos wspolnego z klaksonem? Ma ona zolty kolor czyli dotyczy poduszek. Edytowane 17 Lutego 2021 przez Skiera0306
pelonek1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Przewody masz tak samo, jednak może coś tam nie łączy, sprawdź to połączenie oraz sprawdź przewody w tej wtyczce którą przerabiałeś, może któryś z pinów się wysunął ... . Dodatkowo sprawdź wszystkie połączenia zaczynając od poduszki a kończąc na tej wtyczce. Pisałem wcześniej że lepiej dać nową wtyczkę bo to bardziej PROFI robota Edytowane 17 Lutego 2021 przez pelonek1
Skiera0306 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Opublikowano 17 Lutego 2021 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Przewody masz tak samo, jednak może coś tam nie łączy, sprawdź to połączenie oraz sprawdź przewody w tej wtyczce którą przerabiałeś, może któryś z pinów się wysunął ... . Pisałem wcześniej że lepiej dać nową wtyczkę bo to bardziej PROFI robota Mozliwe ze za malo przycialem i piny sie nie zetknely w srodku. Pomyslalem, ze skoro klakson dziala, to jest ok.
greg2505 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 Tej kostki nie trzeba szlifować ,składa się z 2 części, zdejmujesz jedną część i pasuje
pelonek1 Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 5 godzin temu, greg2505 napisał: Tej kostki nie trzeba szlifować ,składa się z 2 części, zdejmujesz jedną część i pasuje Tylko że kolega nie miał drugiej.
Skiera0306 Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Opublikowano 18 Lutego 2021 14 minut temu, pelonek1 napisał: Tylko że kolega nie miał drugiej. Chodzi mu o to, że kostka w B6 kest z dwoch elementow. Po zdjeciu gornego zatrzasku pasuje. Dzisiaj srawdze.
Langista Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Szkoda Ci było 20 zł na kostkę do poduszek w ASO?
greg2505 Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Godzinę temu, Skiera0306 napisał: Chodzi mu o to, że kostka w B6 kest z dwoch elementow. Po zdjeciu gornego zatrzasku pasuje. Dzisiaj srawdze. Dokładnie ,jeździłem tak ze 3 miesiące ,wszystko było ok,ale i tak zminiłem na tą b7,
Skiera0306 Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Opublikowano 18 Lutego 2021 10 godzin temu, greg2505 napisał: Dokładnie ,jeździłem tak ze 3 miesiące ,wszystko było ok,ale i tak zminiłem na tą b7, Dziekuje za wskazowke, ze gorna czesc jest demontowalna. Probem lezal po stronie kostki, piny nie stykaly sie z blaszkami, wiec obwod byl przerwany.
Rekomendowane odpowiedzi