Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaką drogą jechać do Warszawy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W święta jadę do rodziny do Warszawy po raz pierwszy i teraz mam do was pytanie:

Jaką drogę wybrać??

Jechać na Wrocław i później na Łódź czy może lepiej na Kalisz, Łowicz itp. czy może macie coś lepszego??

Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Opublikowano

ja jeżdżąc z niemiec jadę Legnica Wrocław Wieluń Piotrków i odbijam na Opoczno Radom a ty lecisz z Piotrkowa na Tomaszów Maz Rawa Maz Mszczonów i Wawa

Opublikowano

Polecam drogę jak kolega mcm00, jest na niej troszkę radarów (większość pusta), trzeba uważać... Ale dość przyjemnie się jedzie jak na polskie warunki. Pozdrowionka

Opublikowano

na radary w taką trasę polecam CB :wink4:

Opublikowano

Z perspektywy mieszkańca - lepiej omiń Łódź.

Opublikowano

Dzięki za informacje. CB już mam od niedawna i kilka razy się przydało. Pojadę jak mówicie.

Opublikowano

Polecam drogę jak kolega mcm00, jest na niej troszkę radarów (większość pusta), trzeba uważać... Ale dość przyjemnie się jedzie jak na polskie warunki. Pozdrowionka

Trasa może być. Nie powala szałem. Musisz uważać przed wieluniem za przejazdem kolejowym jest długa prosta i tak każdy dusi a na zakręcie stoi fotogram zawsze aktywny :thumbdown: przyuczyłem tam o 4 rano 10 pkt i 500 zł :disgust:

Na gierkówce kręci się zazwyczaj widoradar. Połowa fotografów przy drodze to puszki ale CB wskazane.

W kępnie koło maka też często kręci się vectra :sick3:

Jednym słowem można nią jechać ale w nocy jak ruch mały w ciągu dnia a jeszcze przed świętami będziesz miał kocioł. Nie ma jak wyprzedzać i pełno wioch. Do bełchatowa najgorzej bo przez wiochy. Później już tylko jak wspominałem puszki i nieoznakowani.

Opublikowano

Kuzyn mi polecał drogę Legnica - Wrocław - Częstochowa - Radomsko - Piotrków Tryb. - Tomaszów i Warszawa

Czy lepiej tak jak pisał mcm, chociaż tak samo mi też navi pokazuje.

Opublikowano

KrzyHo :cool1: polecam alternatywną trasę,Legnica - Karaiby - Warszawa :naughty:

kwestia tylko czy masz czas i kase :decayed:

Opublikowano

W sumie mam całą sobotę i sobotnią noc :D a co do kasy to raczej wybiorę krótszą drogę :naughty:

Opublikowano

W sumie mam całą sobotę i sobotnią noc :D a co do kasy to raczej wybiorę krótszą drogę :naughty:

a w ogóle to najlepiej Legnica - Karaiby :naughty:

taki one way ticket

Opublikowano

Z Kalisza to ja do Wawy jeżdżę zawsze przez Piotrków, więc o czymś to świadczy... Jeżeli będziesz jechał w nocy, to opcja przez Kalisz Łowicz wcale nie jest głupia, tylko jedź przez Koło. Droga w znacznej mierze równa, nie ma 4 pasów, ale w nocy nie będzie to dużym problemem.

Opublikowano

Kuzyn mi polecał drogę Legnica - Wrocław - Częstochowa - Radomsko - Piotrków Tryb. - Tomaszów i Warszawa

Zdecydowanie tą drogę polecam. :good:

Opublikowano

Czy lepiej tak jak pisał mcm, chociaż tak samo mi też navi pokazuje.

Dokładnie tak. Proponuję wyjechać w nocy. Ja przez 3 miesiące weekend w weekend i w tygodniu też się zdarzało latałem tą trasą. Z wrocka wyjeżdżałem o 4 i na 8 byłem w pracy we 100 licy

Opublikowano

To musiałeś mieć dobrą robotę, żeby tak jeździć.

Wyjeżdżam jutro w dzień po 10, i jadę jednak na Wrocław Oleśnice Piotrków itd.

Dzięki za info i Wesołych Świąt.