zgwizdak1 Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Opublikowano 15 Marca 2021 10 godzin temu, zgwizdak1 napisał: Ten stukot nie występuje na zimnym silniku, pojawia się tylko i wyłącznie przy obrotach poniżej 950/min, w czasie jazdy jest wszystko ok, niestety nie wiem "czym"" ( jakim olejem) poprzedni właściciel zalał silnik, niestety nie mogę nagrać pracy silnika, samochód jest w drodze do mechanika. Za wiele dla mnie znaczącą opinię bardzo dziękuję. Wymieniamy napinacz łańcucha "z wtyczką" + łańcuch - wybraliśmy SWAG . Stary łańcuch jest wyciągnięty , napinacz też wypracowany.
grubcio1980 Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Obym się mylił, ale żeby nie było za chwilę znowu ściągania. Założyłem swaga i było gorzej jak na starym ori. Ale to nie zmienia faktu że niektórzy mają farta i zamiennik działa ?. Powodzenia
DivaynEays Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 W dniu 15.03.2021 o 19:52, zgwizdak1 napisał: Wymieniamy napinacz łańcucha "z wtyczką" + łańcuch - wybraliśmy SWAG . Stary łańcuch jest wyciągnięty , napinacz też wypracowany. Jesli chodzi o napinacz lancucha to tylko oryginal uzywka badz nowka. W razie jakby temu swagowi sie znudzilo poprawne dzialanie to mam uzywki w stanie idealnym Wracajac do problemu, rozrzad jaki byl wkladany? INA? INA lubi halasowac i piszczec, poza tym byl robiony pomiar cisnienia oleju?
zgwizdak1 Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Opublikowano 17 Marca 2021 Rozrząd INA ... nie hałasuje, napinacz jest w tej chwili montowany, ciśnienia oleju nie znam
zgwizdak1 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Opublikowano 18 Marca 2021 W dniu 17.03.2021 o 11:30, zgwizdak1 napisał: Rozrząd INA ... nie hałasuje, napinacz jest w tej chwili montowany, ciśnienia oleju nie znam Silnik po wymianie napinacza łańcucha+ łańcuch(zamiennik SWAG) oraz kolejnej wymianie oleju, tym razem na VW 5W30 wyciszył się (stuki zniknęły)......Dziękuję wszystkim forumowiczom za cenne rady.
Tomek suli Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Też z tym głowie się..stuki na zimnym silniku poprzez 1minute.. olej jadę zmienić bo mam gęsty.. zalecam pmo motul liquid moly
Hatory Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Sito uszczelki napinacza do przeczyszczenia, sprawdzisz od razu czy luźny łańcuszek, problemu nie bedzie, zerowe koszta, a nie Panowie moze od razu niech silnik wymienia? Odma jeszcze profilaktycznie do sprawdzenia, czy przewody są drożne. Jak po odpaleniu silnika odkrecisz korek wlewu oleju i lata jak potłuczony to z odmą wszystko w porządku i ciśnienie jest, olej te logi, to nie wyścigi.
zionx Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zwróciłeś uwagę na datę ostatniego posta?..
Rekomendowane odpowiedzi