szpakuziom Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Cześć, mam mały problem ze swoim 1.8t. Problem pierwszy. Kiedy przyspieszam w okolicy 4000tyś obrotów słychać takie "szy" i auto tak jakby traciło moment obrotowy na chwilę. Zrobiłem logi na benzynie, auto po programie na około 190-200km Problem dwa to rzucanie silnikiem na wolnych obrotach., ale nie występuje to cały czas, występuje to bardziej po ostrej jeździe, delikatnie rzuca silnikiem tak jakby chciał zgasnąć. Wszystko dzieje się to na PB, z LPG nie korzystam jakiś czas. W samochodzie wymienione cewki na beru, nowe dedykowane świece, odma też wymieniana jakiś czas temu oprócz tych "podciśnień" Błąd jaki towarzyszy silnikowi, to czujnik temp g83 na dolnym wężu, ale nie wiem, czy to ma coś wspólnego. Sprawdzałem bloki 16 i wskoczyła jedynka na pierwszym i drugim cylindrze, ale nie wiem czy tej wartości trzeba się bać. Coś z głowicą? 002, 033 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum 003, 020 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum 115, 118 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Edytowane 20 Marca 2021 przez szpakuziom
przem8 Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Prócz przeładowania turbo to nic specjalnego tu nie widać. Edytowane 20 Marca 2021 przez przem8
szpakuziom Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Opublikowano 20 Marca 2021 Rozumiem, a co do tego rzucania jakieś pomysły może?
Rekomendowane odpowiedzi