Mietek2951 Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Witam mam problem z prawym ksenonem a mianowicie po ustawieniu ręcznym i po trzesnieciu maski lub trzaśnięciu drzwiami Xenon opada trochę i tak cały czas parę razy trzasnie się drzwiami i ksenon świeci bardzo nisko.. dodam też że nie mam w tej lampie śruby do regulacji ręcznej i chcąc ją ręcznie wyregulować trzeba płaskim śrubokrętem kręcić takimi zębatkami w miejscu gdzie powinna być śruba.. wie ktoś jak rozwiązać problem z opadaniem?
Langista Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Na ustawienie ksenonu masz procedurę w vcds/vag-com. Chyba kanał 56 o ile się nie mylę, wchodzisz w Basic settings kanał pierwszy, czekasz 30 sekund, ustawiasz światła i przechodzisz na kanał drugi.
Mietek2951 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Langista napisał: Na ustawienie ksenonu masz procedurę w vcds/vag-com. Chyba kanał 56 o ile się nie mylę, wchodzisz w Basic settings kanał pierwszy, czekasz 30 sekund, ustawiasz światła i przechodzisz na kanał drugi. Ale ręcznie pokrętłem też da się ustawić? Bo niby jest śruba i lewy normalnie się ustawia a prawy opada Edytowane 27 Marca 2021 przez Mietek2951
Langista Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 W takim razie nie masz ksenonu. Przy ksenonie nie ma pokrętła od regulacji. W Twoim wypadku zalecił bym rozebrać lampę i sprawdzić, czy mechanizm regulacji wysokości światła nie jest uszkodzony, a brak śruby regulującej na to wskazuje.
Mietek2951 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Opublikowano 27 Marca 2021 2 minuty temu, Langista napisał: W takim razie nie masz ksenonu. Przy ksenonie nie ma pokrętła od regulacji. W Twoim wypadku zalecił bym rozebrać lampę i sprawdzić, czy mechanizm regulacji wysokości światła nie jest uszkodzony, a brak śruby regulującej na to wskazuje. Mam ksenon bo mam ksenonowe lampy spryskiwacze i samopoziom i normalnie w ksenonach też jest ręczne poziomowanie w reflektorze którym diagnosta ustawia lampę. Lampy też samopoziomuja się po włączeniu silnika
Fido Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Więc zapewne uszkodzeniu uległa ta śruba regulacyjna w lampie.
Mietek2951 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Opublikowano 27 Marca 2021 15 minut temu, Fido napisał: Więc zapewne uszkodzeniu uległa ta śruba regulacyjna w lampie. Da się to jakoś wymienić?
Fido Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Nie przerabiałem tego tematu ale zapewne się da. Gdzieś już na tym forum widziałem wątek o tym .
Rekomendowane odpowiedzi