Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawianie kąta synchronizacji w silniku Audi TDI PD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, k232 napisał:

Jak na ciepłym słabo pali to sprawdź czujnik położenia wału korbowego.

dawki rozruchowe do poprawki

Opublikowano
6 godzin temu, k232 napisał:

Jak na ciepłym słabo pali to sprawdź czujnik położenia wału korbowego.

jak?

Opublikowano

Ustawiłem synchronizację ń +1.1 i auto odpala dużo lepiej na ciepłym ale dawki też spróbuję ogarnąć.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, misiek95 napisał:

jak?

Wyciągnij i miernikiem pasuje posprawdzać napięcie.

Opublikowano

Panowie próbowałem dziś zmienić kat synchronizacji. Odkrecilem 3 śruby na klucz 13 potemu przeszedłem do tej większej śruby u mnie w ajm jest na klucz 18 chciałem wartośc zwiększyć wiec przekrecalem w lewo blaszka nawet nie ruszyła a zaczęła mi się odkręcac śruba co mam z tym zrobić? Czyżby ta blaszka z tyłu "zespawala" się z kolem?

Opublikowano

Cześć !

Nabyłem ostatnio kolejne B6 AWX. W chwili zakupu dokładnie osłuchałem silnik i wszystko było w porządku. Niestety podczas podłączania komputera zapomniałem spojrzeć na.... kąt synchronizacji i skupiłem się tylko na pompkach ( ideał, skaczą od -0,3mg do +0,3mg). Po przejechaniu autem ok 1000 km zaczeło buczeć z filtra.. Jak przymknę ręką tak na ok 30% EGR to buczenie znika. Podłączyłem komputer znów i zobaczyłem że pompki stoją w dalej w tych samych granicach ale kąt synchro wynosi -5. Czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo że jak ustawie na okolice 0.0 to buczenie się zmniejszy ? Czy po prostu w czasie tych 1000 km zaczeło coś się dziać z wałkiem i szklankami i stąd te buczenie ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 25.08.2017 o 12:14, simsonek napisał:

Cześć !

Nabyłem ostatnio kolejne B6 AWX. W chwili zakupu dokładnie osłuchałem silnik i wszystko było w porządku. Niestety podczas podłączania komputera zapomniałem spojrzeć na.... kąt synchronizacji i skupiłem się tylko na pompkach ( ideał, skaczą od -0,3mg do +0,3mg). Po przejechaniu autem ok 1000 km zaczeło buczeć z filtra.. Jak przymknę ręką tak na ok 30% EGR to buczenie znika. Podłączyłem komputer znów i zobaczyłem że pompki stoją w dalej w tych samych granicach ale kąt synchro wynosi -5. Czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo że jak ustawie na okolice 0.0 to buczenie się zmniejszy ? Czy po prostu w czasie tych 1000 km zaczeło coś się dziać z wałkiem i szklankami i stąd te buczenie ?

Halo, witam wszystkicg

Czy ktoś powie mi, jaką wartość ma być w grupie 4 okno 2?  Mam teraz +5, więc jest to zbyt pozny wtrysk tak? 

Silnik 2.0 tdi brd 

Opublikowano
6 godzin temu, scania1213 napisał:

Halo, witam wszystkicg

Czy ktoś powie mi, jaką wartość ma być w grupie 4 okno 2?  Mam teraz +5, więc jest to zbyt pozny wtrysk tak? 

Silnik 2.0 tdi brd 

Ważne jest okno nr 4

Opublikowano
10 minut temu, Dev napisał:

Ważne jest okno nr 4

Okno 4 tzn walki wydechowy i ssący już są na - 2, zostało mi okno 2 ponoć powinno być 1 atdc, ale nie jestem pewny i fajnie gdyby ktoś podpowiedzial.. 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam pytanie....jaki macie ustawiony kat synch w waszych BPW? I tym samym jakie spalanie na biegu jalowym?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świetny temat ale czy ten opis z pierwszego postu moge stosowac do silnika 2.0 tdi BRD czy raczej tej w ktorym jest opisane ze trzeba miec blokady ?

Edytowane przez julo23

Opublikowano

Do wszystkich trzeba mieć

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, mam problem z drgającym silnikiem, czy może w silnikach typu CAGA 2.0 TDI CR tez ustawia sie kąt synchronizacji ? 

Opublikowano
51 minut temu, AndrzejewskiA4B8 napisał:

Witam, mam problem z drgającym silnikiem, czy może w silnikach typu CAGA 2.0 TDI CR tez ustawia sie kąt synchronizacji ? 

Owszem

• 2 lata później...
Opublikowano

A W A4 B8 2014 2.0 TDI w vcds gdzie się kąt wtrysku, mam vcdsa po angielsku i gdzie trzeba wejść żeby to sprawdzić ?

Edytowane przez Darwek24

Opublikowano

A w A4 B8 gdzie sprawdzimy synchro w vcds mam program  po angielsku i nie wiem gdzie to sprawdzić, nie mam aktywnego pola 08 ani ani w pomiarze rozszerzonym nie mam   191 synchronous angle vcds 12.12 gdzie to bedzie ?

Edytowane przez Darwek24

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 25.04.2017 o 21:09, Dev napisał(a):

Prawidłowe ustawienie rozrządu zaczyna się od właściwego ustawienia wału korbowego,  potem ustawiasz wałek a po odpaleniu robisz synchronizację. 

DEV czy ustawiając rozrząd na blokadach (silnik AVF) jest możliwość żeby był przestawiony o 1 ząbek? 

Edytowane przez lucasek

Opublikowano

W którym.miejscu ?

Opublikowano
30 minut temu, Dev napisał(a):

W którym.miejscu ?

Mam problem z kątem synchronizacji wałka rozrządu. Po dynamicznej jeździe nazajutrz następnego dnia samochód nie odpala - przestawia się kąt synchronizacji i trzeba go regulować. Oddałem samochód do mechanika wymienił rozrząd na blokadach po czym samochód nie odpalił a kąt aynchronizacji był poza zakresem. Co może być przyczyną że tak się dzieje?

Opublikowano

Najprościej 

Ustaw wał na znak, zdejmij pokrywę I weź lusterko, zobacz czy wejdzie Ci górna blokada. Jeżeli nie to popuść 3 śruby 13tki a kluczem 18cie ustaw koło tak aby weszła blokada. Jak wejdzie to zakręć te trzy 13tki i sprawdź synchro 

Edytowane przez Dev