Muskel1 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zdjęcia ucięte i niekompletne. Brakuje Byte 0, Byte 1, Byte 3 itd. Poza tym nie wrzuciłeś autoscanu wszystkich sterowników.
MaTeo85 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Chyba kolego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Przecież wyraźnie kolega @Muskel1 pisał żebyś wrzucił plik autoscanu z całego samochodu? Czy to takie skomplikowane jest? W nowych autach kodowania wielu sterowników są ze sobą ściśle powiązane i nie widząc całości ciężko jest pomóc. żadnych tajnych informacji w tym pliku nie będzie, a jak obawiasz się ujawnić VIN to go po prostu usuń z pliku i tyle. Chcesz żeby Ci pomóc, jak już ktoś chce to zrobić to nie dajesz mu niezbędnych informacji? trochę to dziwne.
asdawrwd Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2021 A jest gdzieś taka opcja to zaznaczenia żeby całe auto zeskanowało ? po kliknięciu autoscan za każdym razem skanuje te same podzespoły
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Zobacz tutaj. Wchodzisz w vcds, wybierasz autoscan, po lewej stronie w okienku wpisujesz albo wyszukujesz z listy model A4 8K, uruchamiasz autoscan. Jak przeskanuje wszystkie sterowniki nie kasujesz błędów, tak jak na filmiku, tylko zapisujesz je (przycisk zapisz na dole po lewej). Błędy zostają zapisane w pliku textowym w formacie .txt. na dole pokazane będzie miejsce w którym zapisało (standardowo jest to w folderze vcds/logs Ten plik albo cały tutaj wrzucasz albo otwierasz go, kopiujesz zawarty w nim tekst i go tu wklejasz. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Muskel1
asdawrwd Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2021 autoscan Log-NOWYSCAN-WAUZZZ8KX9A134607-204070km.txt
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Pomimo, że taśma kierownicy wydaje sie poprawnie zakodowana, wyrzuca błąd błędnego zakodowania. Czy spełnione są warunki, które wyżej wymieniłem, czyli? Silnik pracuje, kierowca ma zapięte pasy, drzwi są zamknięte? W przeciwnym razie Auto Hold nie działa.
asdawrwd Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Tak, warunki są spełnione. Klikam na przycisk i żadnej reakcji ani żadnego komunikatu nie ma .
asdawrwd Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Używana , ale tak jak mówię przed wymiana taśmy tez nie działało . A mam wyłączona sygnalizacje o nie zapiętym pasie, czy może być tak ze jakiś czujnik w wtyczce z pasu nie widzi ze pas jest zapięty ?
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Trudno powiedzieć, uaktywnij ją (sygnalizację niezapiętych pasów) a zobaczycz czy działa jak należy.
asdawrwd Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Włączyłem ta funkcje nie zapiętych pasów i wykrywa gdy pas się zapnie . a sam przycisk autohold ?
Muskel1 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Kodowanie w sterowniku ABS wydaje się też prawidłowe ale możesz wrzucić zdjęcia ze sterownika ABS (wszystkie Byte).
KiVash Opublikowano 18 Października 2021 Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Odkopie temat. Mam to samo. Błędów 0. Auto hold zakodowany ,jednak nie pali się nawet lampka AHA. Mój sterownik: 8K0907379CK Pompa ABS: 8K0614517GM @asdawrwd Udało Ci się to zrobić? Edytowane 19 Października 2021 przez KiVash
Rekomendowane odpowiedzi