Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Angielski czterołapny AVFant *Quattro* *320/288* *LZ5C* *FMIC* *Bi-LED* *GTC1549VZ* *Sachs Performance*+18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Ivanek napisał:

No ale mam gorszy problem bo fotel kierowcy odmówił posłuszeństwa w kwestii grzania :(

Góra grzeje? Jeżeli tak, to przetarta mata na dole tj. od strony drzwi.

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, george napisał:

Góra grzeje? Jeżeli tak, to przetarta mata na dole tj. od strony drzwi.

Zero kompletnie :( :dontknow:

Opublikowano
  • Autor

Środa nie pozostała zmarnowana, dotarł cupholder eu od @PATRYKB6dzięki wielkie :)
ESP poleciało pod kierownicę, a teraz mogę z moją lubą spokojnie odłożyć kawkę czy też inne napoje :):D 

IMG_20210512_150830.jpg

IMG_20210512_183925.jpg

Opublikowano
55 minut temu, Ivanek napisał:

Środa nie pozostała zmarnowana, dotarł cupholder eu od @PATRYKB6dzięki wielkie :)
ESP poleciało pod kierownicę, a teraz mogę z moją lubą spokojnie odłożyć kawkę czy też inne napoje :):D 

IMG_20210512_150830.jpg

IMG_20210512_183925.jpg

Zadowolony klient to dla mnie priorytet? Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ?

Opublikowano
W dniu 12.05.2021 o 23:25, Ivanek napisał:

IMG_20210512_150830.jpg

A jak z uchwytem na telefon podczas rozłożonych uchwytów ? Pewnie niemożliwe żeby w kratkach w tym samym czasie był zamocowany 

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, Sabereqq napisał:

A jak z uchwytem na telefon podczas rozłożonych uchwytów ? Pewnie niemożliwe żeby w kratkach w tym samym czasie był zamocowany 

No dlatego na zdjęciu z monsterkami widać, że go tam nie ma - bo faktycznie nie rozkładał się kubek. 
Jest tutaj :)

PS: nie wiem co z tymi dekorami zrobić, próbnie pomalowałem jeden na czarny mat i nie wiem co zrobić, czy czarny połysk, czy zostawić ori :/ 

IMG_20210512_151511.jpg

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

Może okleina carbon 5d ? ;)

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Sabereqq napisał:

Może okleina carbon 5d ? ;)

Jak okleina to w szczotkowane alu, rozważam plastidipa. Póki co zerwałem dipa z prawego dekoru od kierowcy i jest ori. 

Musi nabrać mocy prawnej :D

Opublikowano

Ja bym poszedł w szczotkowane alu właśnie ?

Opublikowano
  • Autor

Apdejty apdejty.. :D
Zabrałem się w końcu za mechanizm tylnej wycieraczki, która miała swoje humorki i przerywała albo nie reagowała wcale, czasem działała poprawnie. Ogólnie i tak system ramienia i pióra, który jest oryginalnie w B6/B7 jest lekko mówiąc żałosny - docisk znikomy i jedne wielkie mazy...
No to tak, przyjacielowi w B7 pomogłem usunąć mechanizm bo kupił zaślepkę na szybę, no to ja rozebrałem swoją tapicerkę i dobrałem się do silniczka i mechanizmu, po otwarciu był jeden wielki żur z rdzy, no ogólnie masakracja - z początku chciałem to czyścić i porządnie przesmarować. Problem stawiało ramie wycieraczki, informacja trzpienia przy pomocy penetratora niewiele pomogła, finalnie pióro ułamałem, mechanizm wyjąłem i od razu od przyjaciela wmontowałem jego w pełni sprawne jak nowe. 
Już wcześniej w planach było pióro z Q5 bo po prostu jest ładniejsze, no i też wyczytałem że lepiej zbiera - dwie pieczenie na jednym ogniu jak to mówią :D
Z allegro 42zł, dostawa smart i kolejnego dnia paczuszka u mnie. Założyłem ramię i jest bajeczka, czyści szybę świetnie, wygląda równie dobrze.

@ później wstawię zdjęcie dupeczki bo była brudna ?

IMG_20210520_171424.jpg

IMG_20210525_122413.jpg

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano
3 godziny temu, Ivanek napisał:

IMG_20210520_171424.jpg

Wygląda jakby 10 lat był zakopany pod ziemią :grin:

Opublikowano

Ale ten tyłek B6 się mega prezentuje!

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, artroskk napisał:

Ale ten tyłek B6 się mega prezentuje!

Jakby było trochę wolnego sianka to by wydeszek z końcówkami 100mm pięknie ozdobił tę żopkę, ale ani gotówki ani też łatwo znaleźć zderzak sline avant z 1.8T / 3.0 :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Aktualizacje skromne bo skromne, 
udałem się dziś na przegląd bo termin przypada mi na dniach no i wyjechałem z negatywem.
Napiszcie mi proszę jak duże są szanse na to, by był już uszkodzony sworzeń górnego tylnego wahacza?
Cały wielowahacz RTS, wymieniony 26.01 przy przebiegu 450368, dziś 457930 przegląd i jabłko całe przeskakuje??
Tak naprawdę jakieś stukania może słyszę od 2-3 tygodni ale nie zwróciłem szczególnie na to uwagi.
Nie chcę pisać od kogo brałem zestaw ale zawsze brałem od nich części i byłem mega zadowolony, ciężko wykluczyć czy to wadliwa seria czy błąd znajomego mechanika - jemu to oddałbym to auto do rozebrania i złożenia z powrotem bo robi to naprawdę z zamiłowania.

IMG_20210705_142425.jpg

Opublikowano

Raczej poprostu wada fabryczna. 

@kamil-vag miał podobne przejścia z wahaczami.

Opublikowano
  • Autor

Dla ciekawych,  swap przód 320mm oraz tył 288mm jak prezentuje się siła hamowania: 

IMG_20210705_142506.jpg

IMG_20210705_142504.jpg

IMG_20210705_142459.jpg

Opublikowano

LP miałem 4,6 kN, PP 2,7 kN (trzeba przyjrzeć się prowadnicom), Tył po 2,7 kN na stronę. Przód to 320 mm montowany w sierpniu, tył seria, bo 255 mm i dwuletnie tarcze oraz klocki. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.07.2021 o 15:40, george napisał:

LP miałem 4,6 kN, PP 2,7 kN (trzeba przyjrzeć się prowadnicom), Tył po 2,7 kN na stronę. Przód to 320 mm montowany w sierpniu, tył seria, bo 255 mm i dwuletnie tarcze oraz klocki. 

Czyli moje wyniki są jak najbardziej prawidłowe na to wychodzi.
Nadal zastanawia mnie temat wahacza, w sobotę go wymienię tylko nie wiem czy sklep zrobi mi wymianę czy jaki czort :/

@edit:

Panowie zakupiłem nowy wahacz, okazało się że to luz na zwrotnicy w miejscu gdzie jest sworzeń górnego tylnego wahacza. Zwrotnica 190zł, wymianka 300zł - ale przynajmniej przegląd już zaliczony. 
Po ostatnim brodzeniu w plaży pękł pierścień ABS prawy tył. Szykuje się wymiana przegubu całego :( Kolejne 500 XD

@edit2:
Po wymianie przegubu, bieżnia była tak wytarta że pierścień abs stał w miejscu bo miał luz :D

Edytowane przez Ivanek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Aktualizacje aktualizacje, długa przerwa spowodowana lekkim odpuszczeniem zainteresowania tą częścią serca koloru LZ5C.
Powodem uszkodzenia pierścienia ABS było to że zakopałem się w piasku Pogorii 4. Na tyle głęboko że wyciągarka ze stalową liną miała problem mnie wydobyć haha.:doh:
Niestety podczas wyławiania mnie w tył, piasek zebrał się pod przednim zderzakiem że wyrwało mi dokładkę, zaczepy praktycznie wszystkie poszły w zapomnienie. 

Na dziś umówione mam spawanie go, jest pewna koncepcja jak go 'usprawnić'? Pokażę wam na fotkach (te dodam później bo obecnie w pracy jestem:lol:).

Kminiłem co też poczynić z uszkodzoną matą grzewczą fotela kierowcy, kolor tej skóry w sporcie grzanym jest cholernie trudny do znalezienia, już nie wspominam o elektryce.. Przewinęły się czarne pół skóry z alcantarą za 1200zł w opcji grzanie + manual i trochę żałuję że nie wziąłem ich.
Wybór padł na zakupienie maty grzewczej od @black_edition, jutro stawiam wóz do tapicera na wymianę bo niestety do Warszawy miałbym kawałek drogi, a kwota przeznaczona na paliwo + czas wyjdzie więcej niż dopłata u lokalnego tapicera:whistling: Liczę na to, że będzie przyjemniej w te zbliżające się chłodniejsze dni, może powróci ochota by powrócić do większego dbania o samochód.

W międzyczasie wpadły czarne kierunkowskazy LED w błotnikach, wersja statyczna - bo według mnie dynamiczne kompletnie nie pasują ani do B6, ani tym bardziej do błotnika B6:grin:
Od majfriendów z ekspresową dostawą w 16 dni kosztowały mnie 33zł.
Jeszcze idą do mnie czarne emblematy sline na listwy drzwiowe, ale te tym razem zabezpieczę lakierem bezbarwnym, poprzednie srebrne szlak trafił po jednej zimie i przekolorowały się  na biały.

Opublikowano
3 godziny temu, Ivanek napisał:

Wybór padł na zakupienie maty grzewczej od @black_edition

Również mam matę grzewcza od Sławka. Pierwsza zima za nią, bez przygód. :) Tapicer był zaskoczony jakością wykonania (szwy).