kasia_84 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Hej witam pytanie mam jestem od niedawana uzytkownikiem audi a6 z 2017 r przebieg to 148 tys. Problem z hałasem skrzyni,tak przynajmniej mi się wydaje że to skrzynia lub sprzeglo wydaje ten hałas. Gdy hamuje i zatrzymuje sie na swiatlach przy minimalnej predkosci czasem na postoju z wcisnietym hamulcem chwilę słyszalne jest brzęczenie lub szuranie, po chwili dzwiek znika zwiększając prędkość hałasu nie ma ale po ponownym zatrzymaniu np na światłach i trzymaniu skrzyni na hamulcu na biegu Drive hałas znowu jest słyszalny ale niezawsze. Jeszcze jest tak ze zatrzymuje sie na swiatlach samochod na D i po chwili jest delikatnie drganie całego auta jesli wrzuce P lub N drganie znika. Dlatego był bym wdzięczny gdyby ktoś podzielił się swoją wiedzą w tym temacie.Pozdrawiam
pelonek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 A przy gaszeniu auta też hałasuje?
kasia_84 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Opublikowano 1 Maja 2021 przy gaszeniu nic nie hałasuje delikatnie zatrzęsie samochodem
majkel_majki Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 Może być niestety dwumas, one potrafią przy tych skrzyniach być zużyte przy przebiegach w granicach 150-200 tys. km.
pelonek1 Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 9 godzin temu, kasia_84 napisał: przy gaszeniu nic nie hałasuje delikatnie zatrzęsie samochodem Może być zużyty dwumas.
kasia_84 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) jaki koszt sprzęgła jest do skrzyni S-Tronic ? i jakie polecacie ? Edytowane 3 Maja 2021 przez kasia_84
duzy616 Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 Cały kosz sprzęgieł 3,5-4 tys. zł. Najlepiej napisz (zadzwoń ) i zapytaj sprzęgła 24
Rekomendowane odpowiedzi