Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Android Auto w Audi A4 B9

pl_adamk

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.10.2024 o 12:10, edys075 napisał(a):

To super info. Aktualnie jestem przed wymianą gniazda usb na podwójne i jeśli te z Seata pasuje to niezła oszczędność. Za 3 stówki idzie wyrwać, a oryginał Audi od 599.

zauważ że jest wiele takich rzeczy, czujniki to samo, audi cena 2x seat/skoda a różnią się naklejką i trochę kodem - zwykle początkiem

8 godzin temu, dubbartek napisał(a):

zauważ że jest wiele takich rzeczy, czujniki to samo, audi cena 2x seat/skoda a różnią się naklejką i trochę kodem - zwykle początkiem

Nieźle sobie to wykombinowali. Ciekawe czy faktycznie różni się tylko naklejkami czy elektrycznie są jakieś minimalne zmiany 🫣

Cześć ,  przeczytałem cały wątek,  nie znalazłem odpowiedzi na pytanie... Jak posiadam port USB Charge only.  Podmieniając na 2x USB .  Czy jest konieczne prowadzenie przewodów zasilających do przodu na słupek pod kierownicą. 

Możemy podmienić piny z starej kostki.

1. Brązowy Masa 

2. Fioletowo czerwony - podświetlanie 

3. Plus  który to ?

Możemy podłączyć zasilanie w ten sposób , pozostała instalacja zgodnie z instrukcją.

Bardzo proszę o wskazówki. 

received_1438937873454420.thumb.jpeg.c229f7ebaa54e42e86ecc7b86f0c5e00.jpeg

Edytowane przez PawełS

te kable są cienkie, pewnie chodzi generalnie o pobór prądu i dobór bezpiecznika (jedno usb vs 2)

chyba lepiej zebys wzial z gniazda zapalniczki jak nie chcesz ciagnac przewodow

Przecież w tej kostce też jest podświetlanie wystarczy wciągnąć z wtyczki ten pin i włożyć do nowej. Można to zrobić popychając odpowiednio grubą igłą a masę masz przy radiu 

Edytowane przez dubbartek

Cześć,

Jako nowy właściciel Audi A4 B9, trafiłem na ten wątek AA. Zanim jednak go znalazłem, natrafiłem na coś na Aliexpress >>Link<<. Zastanawiam się, czy ktoś z was to instalował i używał? Z opisu wynika, że urządzenie jest wyposażone w Wi-Fi i montaż jest szybki – według angielskiej instrukcji >>Link< wygląda na prostszy niż przeciąganie kabla (mam również wersję z jednym USB i AUX w podłokietniku). Czy ktoś słyszał o tym rozwiązaniu? Czy może jest za drogie?  przyznam że zamówiłem. (zawsze opcja zwrotu jest)

Mam też drugie pytanie: aby zainstalować MIB2, mam wersję MHI2Q_ER_AUG22_P4170. Z informacji, które znalazłem w instrukcji do M.I.B.-3.7.1, wynika, że nie jest kompatybilne z moim systemem i powinienem najpierw zainstalować aktualizację. Czy dobrze to rozumiem? Jeśli tak, czy poprawna aktualizacja to MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329, a dopiero potem mogę przejść do M.I.B.-3.7.1?

Dzięki za pomoc!

uruchom u siebie carplay systemowo audi (wymien gniazdo usb dostosuj programowo) a nastepnie kup jakis modul bezprzewodowy (aawireless carlinkit itp)

te moduly z chin to po pierwsze nie wiadomo czy dziala a po drugie zbedne nieoryginalne urzadzenia i kabelki 

edit: dopiero doczytalem ze to juz zamowiles. no ja bym oddal, dla mnie takie rozwiazania to shit. to jest drogie, za tą kasę ktos by Ci ogarnal to 'fabrycznie'

Edytowane przez wuPiotrek

10 godzin temu, Maesser88 napisał(a):

Elegancko jak tu szukać  bo już tydzień się mecze. Po jakich hasłach?

Podjedź to Ci to ogarne na miejscu wraz z wymianą portu na OEM.

W dniu 1.10.2024 o 22:33, dubbartek napisał(a):

Tak. To jest dokładnie to samo jeśli chodzi o wymiary i pinologię. Kabelek kupowałem na AliExpress a tak naprawdę dwa kabelki ;)

Masz może linka do kabelków ?