Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po 30 000 strzelił pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szczęśliwców którzy nadal śmigają swoimi furkami,u mnie wczoraj po 30 000 od wymiany umarł pasek rozrządu ;( przy 80h.(miał ktoś taki przypadek?) Jutro zobaczę jakie spustoszenie się poczyniło.

Opublikowano

Podaj kilka szczegółów: czy przy wymianie wcześniej wymieniałeś też rolki itd? Jakiej marki pasek?

Opublikowano

Podaj kilka szczegółów: czy przy wymianie wcześniej wymieniałeś też rolki itd? Jakiej marki pasek?

:naughty: no też mnie to ciekawi...

Opublikowano
  • Autor

wymieniałem kpl. pasek gates.

Opublikowano

Hmmm znajomemu też kiedyś Gates strzelił po ok. 70 tys. (czyli też przed czasem), ja używam wyłącznie Contitecha i to nie 867 - najczęściej oferowanego ale wzmocniony ct-945, parę złotych droższy ( mam je za niecałe 80 o ile pamiętam) ale spokój bezcenny

Opublikowano
ja używam wyłącznie Contitecha i to nie 867 - najczęściej oferowanego ale wzmocniony ct-945

kolego czy na pasku jest to napisane?

Opublikowano

może zjeżdżał powoli i szczępiło bok jak to bywa czasem w afn lepiej od czasu do czasu zerknąć na niego :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Myślę że WOJTEKCE ma rację , jutro wszystkiego się dowim :mysli:

Opublikowano

AFN to dość mocny motorek, więc jest nadzieja, że tłoki i korbowody są całe. Na co się powinieneś szykować - nowe zawory, uszczelka pod głowicę, nowy rozrząd, szklanki, a najlepiej będzie, jak kupisz całą głowicę z zaworami i szklankami - wyjdzie taniej (pewnie od rozwalonych szklanek są zniszczone płaszczyzny). Wiem, co mówię - jestem świeżo po przekręceniu rozrządu wskutek poluzowania koła na wałku.

Opublikowano

No nie straszcie mnie :blink: Też mam AFNa ale pasek Contitecha. W sobote zaglądałem bo często się czyta o przeskokach lub zsuwaniach się paska. Jak wcisnołeś odrazu sprzęgło i nie próbowałeś palić to dół powinien być cały.

Opublikowano

wymieniałem kpl. pasek gates.

Przykra sprawa. Możesz udzielić informacji czy pasek kupowałeś w ASO? Pytam ponieważ w moim AFN-ie niemiecki serwis założył oryginalny pasek Gatesa wyprodukowany w Niemczech który wytrzymał 80 tys. km i po demontażu nie miał żadnych oznak zużycia. Identyczny pasek kupiłem w ASO i założyłem ale kosztował mnie 170 zł.

Opublikowano

panowie nie ma narazie co panikowac i bac sie o pasek gates jezeli ktos takowy ma zalozony..kolega niewie nawet czy jest zerwany czy zeslizniety czy przetarty..takze czekamy na bardziej szczegolowe info...

Opublikowano

Też jestem ciekaw tej "kolizji" ;(

Opublikowano

u mnie pasek strzelił po 7 tyś km ale w wyniku złego montażu, co prawda mam silnik AHU ale nic się nie stało, przynajmniej tak twierdzili ci u których zmieniałem pasek wcześniej. Może i u ciebie nic się nie stało. Od drugiej wymiany przejechałem już 25000 i jest ok. powodzenia

Opublikowano

ja zawsze montowałem gates'a, ale co 60 tysi. koszt nie jest wielki w porównaniu z wymianą silnika, bo remont się raczej nie opłaci... jak przy 80h to może być nieciekawie... a sądząc że po 30 tys padł, pewnie to nie wina paska tylko mechanik nie wymienił wszystkiego... :no:

Opublikowano
ja używam wyłącznie Contitecha i to nie 867 - najczęściej oferowanego ale wzmocniony ct-945

kolego czy na pasku jest to napisane?

naturalnie, o ile jeszcze się nie wytarły literki, mogę jutro zrobić fotkę mojego bo ma dopiero parę tysi i napisy jeszcze b. dobrze widać

Opublikowano
  • Autor

ja zawsze montowałem gates'a, ale co 60 tysi. koszt nie jest wielki w porównaniu z wymianą silnika, bo remont się raczej nie opłaci... jak przy 80h to może być nieciekawie... a sądząc że po 30 tys padł, pewnie to nie wina paska tylko mechanik nie wymienił wszystkiego... :no:

powyżej pisałem że było wymienione wszystko (100%)

Dzisiaj rozdziewiczyłem mój silniczek i co? 8 popychaczy,6 zaworów do wymiany :naughty:. Pasek się zsuwał i zostało go 11mm.Jutro kupuję części i do dzieła

Opublikowano

jak poskładasz to obserwuj pasek przez jakiś czas :cool1:

Opublikowano
  • Autor

jak poskładasz to obserwuj pasek przez jakiś czas :cool1:

myślę że po złożeniu będę czujny jak saper :polew:

Opublikowano

Witam

Paski gates sa dobre nawet bardzo dobre ale swojego czasu byly podrabiane przez chinczykow i weszy na nasz rynek i strzelaly ale to bylo okolo 3 lata temu mozliwe ze teraz znow jest to samo ale sprzedawc po tamtych wydarzeniach boja sie kupowac paskow niepewnego pochodzenia ale napewno sa tacy co chca zarobic i sprzedaja badziew :angry: napisz mi na pw gdzie kupiles pasek