Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie lane assist w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualizacja 2:

Asystent przetestowany na drodze. Brak błędów, wszystko działa poprawnie.

@syllukwik wychodzi na to że zakupiony przez ciebie wcześniejszy pająk był doposażony w tempomat tak jak pisał @Muskel1

Opublikowano

Dobrze by było mieć taki pełen wykaz numerów pałąków z opisem pod wyposażenie aby można było bez takich kombinacji dobrać do swojego auta.

Opublikowano
6 godzin temu, Krystian_13 napisał(a):

Aktualizacja 2:

Asystent przetestowany na drodze. Brak błędów, wszystko działa poprawnie.

@syllukwik wychodzi na to że zakupiony przez ciebie wcześniejszy pająk był doposażony w tempomat tak jak pisał @Muskel1

Dzięki Krystian_13 za info. Miałem właśnie do ciebie dzwonić w tej sprawie;) prosiłeś mnie lecz za późno odczytałem.Cieszę się że tobie sie udało.  Ja odesłałem tą ostatnio montowaną manetkę i teraz spróbuję z innym numerem 4N0907129AH

Opublikowano
3 godziny temu, mcemsi napisał(a):

Dobrze by było mieć taki pełen wykaz numerów pałąków z opisem pod wyposażenie aby można było bez takich kombinacji dobrać do swojego auta.

Dobranie manetki to 5 minut sprawdzania. Wystarczy do obecnej manetki poszukać po kodach PR z dodatkiem LA i mamy gotowca. Ja tak szukałem.

Opublikowano
Godzinę temu, syllukwik napisał(a):

Dzięki Krystian_13 za info. Miałem właśnie do ciebie dzwonić w tej sprawie;) prosiłeś mnie lecz za późno odczytałem.Cieszę się że tobie sie udało.  Ja odesłałem tą ostatnio montowaną manetkę i teraz spróbuję z innym numerem 4N0907129AH

@syllukwik dzięki za chęci. W razie problemów służę pomocą. 

Opublikowano

Krystian  13 ale ja mam na wyposażeniu tylnia wycieraczkę wiec numer zgadza sie bo taki mam zamontowany w pojezdzie...audi a4 b9 2021 r.

Opublikowano
2 godziny temu, Krystian_13 napisał(a):

Wystarczy do obecnej manetki poszukać po kodach PR z dodatkiem LA i mamy gotowca. 

Nie bardzo rozumiem to zdanie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mcemsi napisał(a):

Nie bardzo rozumiem to zdanie. 

Chodzi o to że ze każdy samochód posiada tak zwane "kody wyposażenia".

Przy każdym pająku są takie kody podane. Pojazd ktory nie posiada LA ma kod 6I0. 

Trzeba dobrac taki przełącznik ktory posiada takiej samej kody jak poprzedni tylko do LA potrzeba z kodem 6I1 zamiast 6I0.

Opublikowano
2 godziny temu, bodygard38 napisał(a):

Krystian  13 ale ja mam na wyposażeniu tylnia wycieraczkę wiec numer zgadza sie bo taki mam zamontowany w pojezdzie...audi a4 b9 2021 r.

Sorki mój błąd nie zauważyłem że wczesnie źle spojrzałem na numer.

Opublikowano
3 godziny temu, bodygard38 napisał(a):

Numery zamienne 

Z LA będą pasować takie numery jak podałem w moim wcześniejszym poście tak jak ja potrzebowałem do zmiany. 

Screenshot_20260211_222855_Chrome.jpg

Edytowane przez Krystian_13

Opublikowano
10 godzin temu, Krystian_13 napisał(a):

Trzeba dobrac taki przełącznik

No to prośba - dasz na podstawie moich kodów PR ustalić jaki pałąk byłby z przyciskiem  LA?

Pałąk obecnie to 4N0907129MN

PR.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, mcemsi napisał(a):

No to prośba - dasz na podstawie moich kodów PR ustalić jaki pałąk byłby z przyciskiem  LA?

Pałąk obecnie to 4N0907129MN

PR.jpg

Numery zamienne i kompatybilne dla 4N0907129MN - taki posiadasz obecnie

4N0 907 129 KH / 4N0907129KH

4N0 907 129 S / 4N0907129S

4N0 907 129 PE / 4N0907129PE

4M0 907 129 HA / 4M0907129HA - po tym namierzyłem jaki musi być z LA, czyli poniższy ciąg

4N0 907 129 AB / 4N0907129AB

Takie mają LA:

4M0907129HG ->  4M0907129MA -> 4N0907129AE -> 4N0907129KP - masz taki post na 2 stronie tego wątku.

Opublikowano

No dzieki bardzo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.02.2026 o 11:02, syllukwik napisał(a):

Dzięki panowie.

Już z tej manetki nie będę montował kolejny raz he. Muskel1 nie sprawdzę już tego jaki vin był przypisany do tej manetki. Zaryzykuję i kupię inną mam dwie na oku (4N0 907 129 KT; 4N0 907 129 AH) 

Dzięki wielkie. Odezwę się także czy z inną manetką zadziałało.

Panowie Krystian_13 Muskel1 .

Zdecydowałem się jednak zakupić ponownie trzecią już manetkę. o numerze 4N0907129NB

I niestety to samo co z ostatnią " ochrona komponentów"

Jaką mam zakupić żeby zadziałało?

Dzięki

20260303_190915.jpg

Opublikowano
W dniu 3.03.2026 o 21:23, syllukwik napisał(a):

Panowie Krystian_13 Muskel1 .

Zdecydowałem się jednak zakupić ponownie trzecią już manetkę. o numerze 4N0907129NB

I niestety to samo co z ostatnią " ochrona komponentów"

Jaką mam zakupić żeby zadziałało?

Dzięki

20260303_190915.jpg

Czy poza tym błędem w skanerze pojawią on sie w innym miejscu? Czy na liczniku masz jakiś komunikat?

Z tego co pamiętam też miałem ten błąd po podłączeniu, ale bez problemu po kodowaniach i adaptacjach dało radę go usunąć.

Jak masz możliwość spróbuj usunąć go za pok0ca innego skanera. Ja użyłem obd11

Opublikowano
W dniu 4.03.2026 o 22:44, Krystian_13 napisał(a):

Czy poza tym błędem w skanerze pojawią on sie w innym miejscu? Czy na liczniku masz jakiś komunikat?

Z tego co pamiętam też miałem ten błąd po podłączeniu, ale bez problemu po kodowaniach i adaptacjach dało radę go usunąć.

Jak masz możliwość spróbuj usunąć go za pok0ca innego skanera. Ja użyłem obd11

Dziś spróbuję podmienić i dam znać.

Dzięki

Opublikowano
9 godzin temu, syllukwik napisał(a):

Dzięki

Sprawdziłem dziś jeszcze raz tę manetkę i niestety to samo. Komunikat nieprawidłowy numer vin i nie da się skasować błędu.

Kupię jeszcze jedną lecz tym razem o numerze 4N0907129KT.

9 godzin temu, syllukwik napisał(a):

Dzięki

Screenshot_20260307_012509_Gmail.jpg

Opublikowano

Witam Panowie potrzebowałbym pomocy w swojej Audi Q5 2017r kolega aktywował mi rozpoznawanie znaków drogowych i lane asistance, wszystko działało ok lecz nie mogłem dezaktywowac lane asistance ponieważ w manetce nie miałem potrzebnego przycisku. Orginalne przełaczniki były 80A 907 129 AC kupiłem i zamontowałem przełączniki o nr 80A 907 129 CH oprócz przycisku lane assistance mają jeszcze przełacznik do ACC, ACC nie ma jest zwykły tempomat. Po zadaptowaniu czujnika skrętu błędów w '16 steering wheel' nie ma, w blokach danych jeśli przyciskam przycisk od lane assistance widac że działa jest aktywny/nieaktywny lecz nie mogę dezaktywować lane assistance i jest cały czas włączone dodatkowo na liczniku ma informacje błąd usterka napędu, usterke start stopu i usterkę tempomatu. Jest to wina nie odpowiednich przełączników ? jeśli tak byłbym wdzięczny za podpowiedz.

Opublikowano

Niewłaściwy pająk. Nie możesz zamontować pająka z ACC skoro auto nie ma ACC. Poza tym, trzeba zmienić kodowanie, jeżeli do tej pory nie było przycisku do aktywacji/deaktywacji LA.

Opublikowano

Gdzie trzeba zmienic kodowanie żeby działał przycisk LA i czy moglbys mi udostepnić informacje o jakich nr szukać pająka?