Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie lane assist w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem manetki/pająka o nr 80A907129ED nie maja ACC, czy będą odpowiednie do mnie?

pajak q5.jpg

Opublikowano

Powinien.

Opublikowano
13 godzin temu, kkriss_24 napisał(a):

Znalazłem manetki/pająka o nr 80A907129ED nie maja ACC, czy będą odpowiednie do mnie?

Jeżeli nie masz grzanej kierownicy to będzie pasował.

Opublikowano

Grzanej kierownicy nie mam, kierownica multifunkcyjna + łopatki do zmiany biegów.

Dziekuje bardzo za pomoc w tej sprawie jeszcz jak bym mogł prosić odnośnie tego kodowania o którym pisał kolega Muskel1 "trzeba zmienić kodowanie, jeżeli do tej pory nie było przycisku do aktywacji/deaktywacji LA" w "16 Steering Wheel" 07 CODING jest niedostepne nawet jesli wpisze Security Access.

Opublikowano

Sterownik 16 nie posiada kodowań i nic tam nie kodujesz.

Sterownik A5 Dostęp upoważniony (Login)  20103

Adaptacje:

IDE10870-Status włączenia asystenta utrzymania pasa- zmień na wybór przez menu

Opublikowano

Dziękuje bardzo za informacje.

Opublikowano

Jeszcze raz chciałbym podziekować z pomoc, wogule tak na marginesie to gdy miałem założonego pająka o nr 80A907129CH gdzie dodatkowo był ACC w aucie zaczeły dziać się dziwne różne rzeczy: na samym początku zapaliła sie kontrola aku na pomarańczowo po jakichś 30min pracy silnika zapaliła sie czerwona aku i komunikat niskiego naładowania aku błędy esp tempomatu start/stopu skrzyni biegów układu wspomagania swoja drogą. Wisienką na torcie byl bład w silniku 16921 -czujnik cisnienia czynnika redukujacego i jeszcze zwarcie z plusem pompy adblue na liczniku oczywiscie pieknie swieciła sie kontrolka od adblue, wspomaganie kierownicy tez swieciło na czerwono. Z tego wszystkiego po zmianie pająka o nr 80A907129ED błędy można było skasować i wszytko zaczeło działa tak jak przed dołożeniem LA.Jedyny mankament jaki został to oczko na kablu które idzie od aku do rozrusznika i alternatora przygrzało sie nie mam pojęcia dlaczego, wszystkie połaczenia zostały sprawdzone i były okdokręcone oczko już wymienione. Z nowym Pająkiem też było troche zabawy bład 5582848 - usterka mechaniczna czujnika skrętu nie można było skalibrować jeden parametr czujnika skrętu był satały 819.1 st drugi pokazywał 359.4st i podczas skrecania kierownica wartość się zmieniała, okazało sie że ktoś przekrecił zwijkę o 360 stopni po obróceniu zwijką pierwszy parametr zjechal z 360 na 1 i drugi z 819 na 1 i wówczas można było skalibrować czujnik skrętu.

Teraz wszytko działa tak jak powinno.

WhatsApp Image 2026-03-12 at 20.25.00.jpeg

WhatsApp Image 2026-03-12 at 20.20.39 (3).jpeg

WhatsApp Image 2026-03-12 at 20.20.39 (2).jpeg

WhatsApp Image 2026-03-12 at 20.20.39 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-03-12 at 20.20.39.jpeg