andrew01 Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Panowie, jakie są szanse, że wtryskiwacze 320cc z BEX, które leżały dwa lata nieużywane będą sprawne? Czy po takim czasie można je bezpiecznie podmienić aby sprawdzić czy działają? Przymierzam się do mapy i zastanawiam się czy nie lepiej zaopatrzyć się w inny komplet. Pozdrawiam Andrzej
pelonek1 Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Jeśli leżały w suchym pomieszczeniu to bym założył, nic nie ryzykujesz, najwyżej oszczędności bo nie będziesz musiał kupować następnego kompletu
andrew01 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 A czy mógłby ktoś podpowiedzieć, jak już zmienię wtryski, to w którym bloku sprawdzić wtryskiwacze i jakich wartości się spodziewać jeszcze na ORI sofcie?
andrew01 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Opublikowano 23 Lipca 2021 Wtryski wymienione, poszło całkiem sprawnie, silnik się uruchomił bez najmniejszego problemu, żadnego rzucania czy coś, pracował spokojnie, równomiernie. Logi zaraz po odpaleniu: http://vaglogi.pl/log-002_033_LO2Vp.html i gdy złapał 90 stopni. http://vaglogi.pl/log-002_033_eMqwV.html Przed uruchomieniem skasowałem błędy. Prośba o zerknięcie czy jest OK na razie na sofcie oryginalnym. Pozdrawiam Andrzej
przem8 Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 23 Lipca 2021 przez przem8
andrew01 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Czy na obecnym sofcie robić logi dynamiczne na tych wtryskach czy poczekać na zmianę mapy? Chodzi mi teraz głównie o to aby sprawdzić te wtryski bo leżały trochę długo nieużywane. Edytowane 23 Lipca 2021 przez andrew01
Łukasz13 Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 Mozesz zrobić choć nie wiem co to da, po logach nie sprawdzisz czy są ok, jesli pracuje dobrze na jałowym i nie wypada zapłon na żadnym cylindrze mozesz przyjać że są ok.
Rekomendowane odpowiedzi