kubab5 Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Witam, jak nazywa się krótka rura/krócieć od intercooler w zaznaczonym miejscu na zdjęciu? Niestety pękła mi ta rura a nie mogę jej znaleźć w internecie. Silnik 3.0 tdi BKN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 (edytowane) 059129955AM Tłumik - Element pomiędzy plastikowym przewodem("rurą") dochodzącym/odchodzącym do/od filtra powietrza, a turbosprężarką i montowany do niej dwoma śrubami. 059129193C Uszczelka Edytowane 13 Lipca 2021 przez Tomnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 U mnie w tamtym miejscu jest zwykła gumowa rura, ktoś zamontował nie raki element jak trzeba czy może myślimy o innym elemencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Poszedłeś na łatwiznę posługując się pewnie znalezionym w sieci zdjęciem, oznaczając umiejscowienie interesującego Cię elementu. Nie dziw się, że moja próby pomocy była raczej zgadywanką. Dopóki nie wykonasz zdjęcia uszkodzonego podzespołu nie jestem w stanie Ci pomóc. A z resztą - pomóc możesz sobie sam - Etka Online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 (edytowane) @kubab5u Ciebie na 100% jest tam to co kolega @TomnikCi napisał, czyli tłumik turbiny. Piszę bo jako drugie auto mam 3,0TDI tylko o innym kodzie silnika i też kiedyś myślałem czy może trzeba to wymienić. To małe kolanko w tym tłumiku wyglądało na klejone i myślałem że ktoś to kleił, ten typ tak ma i zostawiłem. https://allegro.pl/oferta/audi-vw-3-0-2-7-tdi-tlumnik-turbiny-059129955c-8220466606 Edytowane 13 Lipca 2021 przez pelonek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 U mnie ten element wygląda jak poniżej ale tu jest do 1.9 tdi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Chodzi o element zaznaczony na czerwono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Najprawdopodobniej : 059145834D "wąż ciśnieniowy" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 To byśmy koledze pomogli, chociaż po omacku to lepiej nie dało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 To będzie to, dzięki teraz pytanie jak to wymienić? Bo dostęp bardzo słaby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 To może inne pytanie. Jeden z mechaników stwierdził że ten element to minimum 150zl czy to nie za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 6 minut temu, kubab5 napisał: To może inne pytanie. Jeden z mechaników stwierdził że ten element to minimum 150zl czy to nie za dużo? Nowy około 120 zł, używka od 20 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi