K1004 Opublikowano 29 Lipca 2021 Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam. Chciałbym doradzić się zapytać czy jeśli mam czujnik zmierzchu i jest on w pozycji AUTO to jest możliwość ustawienia w vcds aby świecił się w dzień tylko pasek led a po zmroku automatycznie zapalało się razem z światłem mijania? Teraz w dzień mam i led+swiatla
Muskel1 Opublikowano 29 Lipca 2021 Opublikowano 29 Lipca 2021 Oryginalnie tak powinno być. Gdy jest widno świecą się tylko światła do jazdy dziennej, gdy się ściemni włączają się światła mijania, a paski led przechodzą w tryb postojówek (zmniejszają swoją jasność). Masz oryginalnie bixenony czy dokładane?
K1004 Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Opublikowano 30 Lipca 2021 Raczej wszysko jest oryginał. Wczoraj zapaliły się Ledy ale tylko kawałek cienia się zrobi i już się świec wszysko
Muskel1 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) Zrób zdjęcie wlepki i wstaw tu. Coś mi się wydaje, że możesz mieć dokładane bixy i ktoś je źle zaadoptował. Wrzuć też pełnyxautoscan z vcds. Edytowane 30 Lipca 2021 przez Muskel1
Damianex Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Możliwe też że szyba przednia była wymieniona i ma inną przepuszczalność światła niż oryginalna i szybciej reagują xenony i się włączają. Ja u siebie zmniejszyłem właśnie czułość poprzez vcds. Najłatwiej byłoby sprawdzić świecąc latarką prosto w czujnik, powinny wtedy zgasnąć xenony, czy się mylę?
Guns88 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Opublikowano 19 Stycznia 2022 A ja mam trochę inny problem, mianowicie: Włącznik pozycja 0 - włączony pasek Led cały czas po zaplonie, nie działa clh Pozycja auto - non stop pala się bixy, w dzień też, działa skręt i clh S4 2013 z kanady Brakuje jakiejś adopcji poprawnej albo kodowania regionu?
Guns88 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Brak błędów, bix Led skrętny oryginał. Fakt że zamienione na europejskie(bez obrysowek), ale na oryginałach też działanie świateł było takie jak opisałem. Próbowałem różnych wariantów w kodowaniu drl i ciągle nic:(
Guns88 Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Dla potomnych problem rozwiązałem - zmiana regionu w instrumentach z rdw(seszta świata) na Germany pomogła. Wychodzi na to, że domyślnie Rest of World ma tryb skandynawski.
Rekomendowane odpowiedzi