Akuku Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) Uszanowanko Naturalna kolej rzeczy, z jednej audicy do drugiej, poprzednio 2 lata jeżdżone było A3 8L i kolejny wybór padł na B7 Avant Auto kupione w grudniu 2020 także świeżak w moich rękach. Przy kupnie zależało mi najbardziej na wewnętrznym s-line i w miarę zadbanym stanie jak na cenę, w której szukałem. Zaraz po zakupie : Wyposażenie: Silnik: 2.0TDI BNA 136KM(Bez DPF fabrycznie) Skrzynia: 6-Manual Rocznik: 2005 Zawieszenie: 1BV Co zostało zrobione/Co w planach Wymieniona turbina na GTC 1549vz, która wypluła 198/421 ✓ Customowy wydech ✓ Wymiana całego zawieszenia na nowe ✓ Piaskowanie sanek ✓ Zawieszenie gwintowane MTS GOLD ✓ SWAP hamulców przód na 320 ✓ Przyciemnione szyby ✓ Dołożona dokładka cupry ✓ Zmiana grilla na plaster miodu ✓ Dyfuzor na 2 końcówki ✓ Wymieniony cały tunel na tunel 2 din + dołożenie androida z kamerką cofania✓ Dołożony drugi cupholder ✓ Listwy S-line, lotka MS Design ✓ W najbliższych planach: Zmiana lamp na biled Dołożenie elektryki tylnych drzwi Centralny IC Kierownica z multifunkcją Dechroming Nagłośnienie BOSE Zmiana koloru Reszta wyjdzie z czasem standardowo Aktualnie auto prezentuje się tak : Uwagi, porady mile widziane Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Akuku 1
Gac3k Opublikowano 22 Lutego 2022 Opublikowano 22 Lutego 2022 Cześć, fajne wozidełko. A teraz pytania: 1 - czy możesz wysłać więcej fotek przodu z dokładka 2 - co to za radio, jaki koszt i jak się sprawuje, co ma w sobie 3 - grill gdzie kupiłeś ? Jaki koszt ? Powodzrnja w modach 1
Akuku Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Opublikowano 27 Lutego 2022 W dniu 22.02.2022 o 15:29, Gac3k napisał: Cześć, fajne wozidełko. A teraz pytania: 1 - czy możesz wysłać więcej fotek przodu z dokładka 2 - co to za radio, jaki koszt i jak się sprawuje, co ma w sobie 3 - grill gdzie kupiłeś ? Jaki koszt ? Powodzrnja w modach Radio kupione na allegro coś koło 1400zł, zależało mi na tym żeby było 4GB ram, i aby była gwarancja w Polsce(Przydało się, był problem z wyświetlaczem, jasność ekranu migała przy dziurach i zostało to naprawione w ciągu tygodnia) Jeżeli chodzi o samo radio to jestem bardzo zadowolony, kamerka cofania dołożona, jakość dźwięku według mnie bardzo porównywalna do ori radia, a reszta możliwości to wiadomo mapy google/yanosik/yt/spotify itd Grill na allegro był kupowany, 400zł płaciłem 1
Akuku Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Opublikowano 27 Lutego 2022 Listwy sline + lotka maxtona już na miejscu, mała przymiarka lotki i teraz tylko czekać na cieplejsze dni żeby to polakierować w kolor samochodu 1
Gac3k Opublikowano 27 Lutego 2022 Opublikowano 27 Lutego 2022 Dziękuję za info. Czekam na kolejne fotki i mody 1
Akuku Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Opublikowano 19 Marca 2022 Zmiana na setup letni, listwy już na samochodzie, lotka będzie klejona na tygodniu Felgi 18 8j, opony 225/40 Klebery Tył dystans 17mm
Akuku Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) Lotka już na swoim miejscu, kolejne plany to oddać auto na sprawdzenie szczelności klimatyzacji bo ucieka czynnik a później w planach dołożenie multifunkcji i polerka Edytowane 23 Marca 2022 przez Akuku 2
Akuku Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 16 minut temu, dekiel 13 napisał: W dół ją. Wstępnie był plan ze talerzyki na przód tylko, ale zmiana będzie na sprężyny, muszę rozeznać się jeżeli chodzi o to ile posadzić i jakie kupić
Akuku Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 20 minut temu, K4rol81 napisał: Od razu lepiej z ta lotką Niby mała rzecz a cieszy ?
monopollo Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 4 godziny temu, Akuku napisał: Lotka już na swoim miejscu, kolejne plany to oddać auto na sprawdzenie szczelności klimatyzacji bo ucieka czynnik a później w planach dołożenie multifunkcji i polerka Świetnie siadły. To są listwy sline?
Akuku Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 Godzinę temu, monopollo napisał: Świetnie siadły. To są listwy sline? Tak tak, ori sline 1
Akuku Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Pogoda nie rozpieszcza ale klimatyzacja ogarnięta, po kilkudniowym sprawdzaniu szczelności i szukaniu przyczyny okazało się, że winny był osuszacz Przy okazji wpadło coś nowego Wielkie podziękowania dla @rs dziadek za ogarnięcie tematu zacisków, myślę że ten żółty kolor siądzie ciekawie Teraz tylko czekać na tarcze/klocki i ładną pogodę żeby to zmontować wszystko, zestaw będzie taki jak na tył, tarcze Zimmermann + klocki ferodo Oprócz zacisków niestety muszę ogarnąć temat podsufitki, która opadła, może ktoś z Podkarpacia zna kogoś kto się tym zajmuje ? 1
Ivanek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Jak z montażem 1549? Sam chciałbym do siebie takie turbo, skąd brałeś? Wykres mnie powalił na kolana powiem Ci
Akuku Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) 42 minuty temu, Ivanek napisał: Jak z montażem 1549? Sam chciałbym do siebie takie turbo, skąd brałeś? Wykres mnie powalił na kolana powiem Ci Z montażem turbiny było od cholery zabawy i przeróbek z tego co się dowiadywałem, podpora turbiny była dorabiana, wylot z turbiny tez był gdzie indziej i zrobiona jest przejściówka + trzeba się nakombinować bo jest bardzo mało miejsca żeby to wsadzić a wsadzał to znajomy Łukasza z Manufaktury mocy Turbine kupiłem na Allegro używana za 400zl Ogolnie trochę modzenia jest ale przepaść nieziemska względem tego co było a co jest obecnie Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Akuku
Ivanek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Akuku napisał: Z montażem turbiny było od cholery zabawy i przeróbek z tego co się dowiadywałem, podpora turbiny była dorabiana, wylot z turbiny tez był gdzie indziej i zrobiona jest przejściówka + trzeba się nakombinować bo jest bardzo mało miejsca żeby to wsadzić a wsadzał to znajomy Łukasza z Manufaktury mocy Turbine kupiłem na Allegro używana za 400zl Ogolnie trochę modzenia jest ale przepaść nieziemska względem tego co było a co jest obecnie 400zł turbina a resztę kosztów zdradzisz? Jak z downpipe?
Akuku Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Ivanek napisał: 400zł turbina a resztę kosztów zdradzisz? Jak z downpipe? DP nie było robione, normalnie na ten moment kat jest, dp będzie robiony na wiosne prawdopodobnie razem z całym wydechem Turbo 400, robota 600, strojenie 650
Ivanek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Dzięki wielkie, ja myślałem że za samo turbo z 2000 wyłożyć trzeba bo myślałem o nowym ale chyba będę patrzył w kierunku używek, to chyba dość nowe turbo i raczej nie trzeba mieć dużych obaw.
Akuku Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Ivanek napisał: Dzięki wielkie, ja myślałem że za samo turbo z 2000 wyłożyć trzeba bo myślałem o nowym ale chyba będę patrzył w kierunku używek, to chyba dość nowe turbo i raczej nie trzeba mieć dużych obaw. To co mam u siebie jest z A6 c7 o ile się nie mylę, 2.0TDi 177 także dość nowa turbina biorąc pod uwagę to dziadostwo które siedziało wcześniej w tym aucie
Rekomendowane odpowiedzi