Lauretta Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Moi drodzy, w poprzednich autach miałam fabrycznie montowane czujniki i bogatsze wyposażenie. Dziwnie mi bez czujników i uparłam się, że muszę zamontować jakiś dobry zestaw. Co byście polecili? Mam również kamerkę SONY, która prócz linii wydaje dźwięj przy cofaniu, ale dopiero będę ją montować, więc nie wiem jak się sprawdzi, tym bardziej że raczej do parkowania zaufania nie mam. Autko mam fajne, naprawdę stan techniczny elegancki, warto inwestować i już to robię jak zawsze zresztą, bo jak na kobietę jestem maniaczką motoryzacji. Pomóżcie z czujnikami
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) najlepiej to założyć ORI czujniki, w razie awarii któregoś z czujników zawsze będziesz mogła go wymienić. Jak kupisz jakiś uniwersalny zestaw to w razie awarii będziesz musiała wymienić cały zestaw Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez Lukasz_mk2
Lauretta Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Czujki może poniedzieli będę zakładać na tył.
Lauretta Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2021 W dniu 11.08.2021 o 08:28, Lukasz_mk2 napisał: najlepiej to założyć ORI czujniki, w razie awarii któregoś z czujników zawsze będziesz mogła go wymienić. Jak kupisz jakiś uniwersalny zestaw to w razie awarii będziesz musiała wymienić cały zestaw Jakie są ORI?
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Te, które fabrycznie montowane były.
Lauretta Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Tyle to wiem, a które były?
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Do tego koszyki do mocowania czujników w zderzaku allegro.pl ALLEGRO.PL I głośniczek allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Muskel1
Lauretta Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2021 No to dobrze się doczytałam, że PDC. Nie za bardzo mi pasuje takie kompletowanie. Wolałabym zestaw parktonik np. Valeo. Zobaczymy, bo na pewno kamerkę mam z dźwiękiem przy wstecznym, ale na ile jest precyzyjna to nie wiem.
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Plusy zestawu valeo: - cena - cały zestaw w komplecie - montaż nieco prościejszy minusy: - zestaw ten nie jest zintegrowany z modułami auta i w razie usterki brak możliwości odczytania błędów poprzez złącze OBD2 - brak możliwości zakupu pojedyńczych elementów tego układu w raze usterki - wygląd czyli aspekt optyczny, duźo gorszy niż rozwiązanie z ori pdc. -musisz gdzieś zamontować dołączony minitorek. Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi