Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mocniejsza zabawka bez dachu.. czyli S5 8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dzięki, naprawdę udany zakup. miała pewne mankamenty, ale zarówno ASO i mój znajomy mechanik jak byłem na serwisie potwierdzili, że stan techniczny jest bardzo dobry i ktoś o niego serwisowo dbał. pozostało kilka mankamentów wizualnych, ale powoli ;)

tymczasem dzisiaj wpadły poliftowe nawiewy :decayed:

PN01gDX.jpg

Opublikowano

Witamy znow w szeregach A5:wink: ładnie się prezentuje ten bezdasznik 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wpadły nakładki na pedały :kox: chińczyki z ali, ale oczywiście z wyrytymi numerami seryjnymi i znaczkami ;)

4ivgNXC.jpg

przy okazji wymieniłem siłowniki w klapie bagażnika bo klapa ciężko chodziła..

Opublikowano

Jakie wrażenia z założenia nakładek? 

Opublikowano
  • Autor

założone w pół godziny, jakość świetna. nie było żadnych problemów z montażem.. w porównaniu do nakładek, które montowałem w poprzednim A5 ;) obawiałem się jak będzie z nałożeniem na pedał hamulca bo do automatu nigdy nie zakładałem, ale poszło gładko, nie musiałem nawet do wrzątku wrzucać :decayed: a tu wiesz.. ORI, ale z Chin - tzn ja kupiłem przez allegro żeby było szybciej. znaczki, numerki.. wszystko jest ;) widzę, że na zdjęciu podstopnica jakoś brzydko wyszła, ale w rzeczywistości jest naprawdę bardzo fajna i ładnie wygląda

Opublikowano
4 godziny temu, jedrekx napisał:

założone w pół godziny, jakość świetna. nie było żadnych problemów z montażem.. w porównaniu do nakładek, które montowałem w poprzednim A5 ;) obawiałem się jak będzie z nałożeniem na pedał hamulca bo do automatu nigdy nie zakładałem, ale poszło gładko, nie musiałem nawet do wrzątku wrzucać :decayed: a tu wiesz.. ORI, ale z Chin - tzn ja kupiłem przez allegro żeby było szybciej. znaczki, numerki.. wszystko jest ;) widzę, że na zdjęciu podstopnica jakoś brzydko wyszła, ale w rzeczywistości jest naprawdę bardzo fajna i ładnie wygląda

No to super, muszę rozważyć do siebie :kox:

Opublikowano
5 godzin temu, jedrekx napisał:

Wrzucisz link? Tyle tematów a nigdzie nie mogę znaleźć:facepalm: B8 ma to samo tak?

Opublikowano

Kiera też okrągłą poduchą by się przydała.

Opublikowano
16 minut temu, dekiel 13 napisał:

Kiera też okrągłą poduchą by się przydała.

TT miało 1 czy 2 naboje? 8T przedliftem miało 2 naboje z tego co kojarzę.

Opublikowano

Nie pamietam Mariusz. Moją mi Domin podłączył .Chyba z A5 2017.

Opublikowano
1 godzinę temu, dekiel 13 napisał:

Nie pamietam Mariusz. Moją mi Domin podłączył .Chyba z A5 2017.

B8 FL i pokrewne miały jeden nabój, więc P&P. 

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Wandej napisał:

Wrzucisz link? Tyle tematów a nigdzie nie mogę znaleźć:facepalm: B8 ma to samo tak?

brałem od tego gościa

ALLEGRO.PL

Kup taniej Nakładki na pedały chrom Audi A5 2007 - 2016 z Kraków na Allegro.pl, za 131,99 zł w kategorii Wyposażenie i akcesoria samochodowe - Tuning wizualny. Opinie i recenzje czy warto kupić...

B8 i A5 to w 99,9% te same auta ;)

co do kierownicy to na razie nie przewiduję wymiany. ta ma bardzo ładne, brązowe przeszycia w kolorze tapicerki.. podoba mi się ;) ale może mi się zmieni :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

w dniu dzisiejszym auto umyte i zaliczony ostatni wyjazd w tym roku.. pora zakładać pokrowiec i czekać na wiosnę :dziura:

DJ2vBdd.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

powoli budzimy się z zimowego snu :decayed:

na początek w tym sezonie miały dojść przyciski ustawień foteli, zamówiłem z allegro chińczyki. niestety ich jakość była tragiczna i kompletnie nie pasowały i odpadały, dlatego póki co pozostały czarne, ori. srebrne ORI to koszt ok 320 zł, więc mogą poczekać ;)

zamiast tego wymieniłem sfatygowane, chińskie nakrętki na wentyle, założone przez poprzedniego właściciela, na ORI aluminiowe nakrętki:

SsJD264.jpg

OeEwmXf.jpg

i dla porównania chińczyki :decayed:

wuZtFEq.jpg

oprócz tego zamówiłem lotkę na bagażnik firmy Fly Design, przyszła i czeka na montaż ;)

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano

Jedrex fajna furka graty ;) Zmieniaj jeszcze gałe zmiany biegów na poliftową 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzięki Cuber, gałka jest w planach - tylko nie wiem czy jest jakiś problem ze zmianą bo moja przycisk ma z boku, a poliftowa z przodu, może kojarzysz?

póki co wpadły dwie pierdółki pod maskę - korek oleju z R8 i płynu chłodniczego. kupiłem chińczyki i niestety korek od płynu chłodniczego niestety nie pasuje tak żeby mógł być prosto.. :facepalm:

NGCuuby.jpg

lotka mam nadzieję, że w końcu w przyszłym tygodniu wpadnie na auto..

Opublikowano
29 minut temu, jedrekx napisał:

dzięki Cuber, gałka jest w planach - tylko nie wiem czy jest jakiś problem ze zmianą bo moja przycisk ma z boku, a poliftowa z przodu, może kojarzysz?

póki co wpadły dwie pierdółki pod maskę - korek oleju z R8 i płynu chłodniczego. kupiłem chińczyki i niestety korek od płynu chłodniczego niestety nie pasuje tak żeby mógł być prosto.. :facepalm:

Problemu nie ma, trzeba byc delikatnym :D
Tutaj na filmiku masz krok po kroku co trzeba robic

Edytowane przez Kooga

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

w końcu, po prawie 3 miesiącach zamontowana została lotka na tył :kox:

HsVwKok.jpg

NVW8wOc.jpg

jmqx5g6.jpg

3w2YPyZ.jpg

Opublikowano

:thumbdown:

Taka trochę jak by nie do tego samochodu.

Opublikowano
  • Autor

zdziwisz się - dedykowana do S5 cabrio ;)

na razie zostaje, brzydka pogoda to auto stoi w garażu. jak stwierdzę, że jest nie tak to się zdejmie.

Edytowane przez jedrekx