sirox Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) witam wszystkich . Chciałbym zapytać się was o radę, otóż po zakupie auta jakim jest audi a 4 b7 170km 2.0tdi zauważyłem po powrocie do domu brak plynu chłodniczego. Z jednej strony pomyślałem że może być zapowietrzony i się odpowietrzył po 200km . Ale dalej go ubywa , tak samo jest z olejem silnikowym . Dzisiaj prowadząc go do mechanika , on stwierdził że oleju prawie nie ma po przejechaniu jakiś 3-4 tys km . Powymieniał co miał powymieniać włącznie z chlodniczka oleju bo plamki oleju pływały na powierzchni zbiorniczka . Do czego dążę otóż jakiś tydzień temu auto przyjechało od lakiernika , chodził jak traktor a odgłos był najbardziej słyszalny od strony filtra powietrza a w szczególności jak się go zdjelo . Sprawdzana była kompresja na cylindrach jak i również był podłączony pod kompa i wszystko wychodzi ze jest ok na kompie jaki i kompresja na 300000tysiecy km przejechane nie jest zła , delikatny spadek był na 2 cylindrach około 1 bara ale mieści się w przedziale . I mam do was takie pytanie bo też słyszałem że to mogły pójść zawory , bądź szklanki ale spadku mocy nie wyczuwam badz też innych objawów. Za bardzo też niechcem nim jeździć żeby później nie generować kosztów. a i mechanik dodał że można nim niby normalnie jeździć. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez sirox
sirox Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Witam, po dłuższym czasie się odzywam, ponieważ auto mam do odbioru . Czesci takie jak komplet uszczelek prowadnice popychacze nowe zawory regenerowane turbo itd. samochód opinią mechanika nowy jak z salonu . Pytanie moje brzmi czy 2500zl za samą robociznę to jest cena ok ? Edytowane 4 Czerwca 2022 przez sirox
Langista Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Cena ok. Można powiedzieć nawet że niska jak na taki zakres prac.
sirox Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2022 20 minut temu, Langista napisał: Cena ok. Można powiedzieć nawet że niska jak na taki zakres prac. dlatego wolałem się upewnić i napisać trochę mu to zajęło ,a mi pół dnia znalezienie kto regeneruje turbo w okolicy
nadybek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Co znaczy za sama robocizne? Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy to bardzo duzo. Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy, regeneracje turbo i regeneracje glowicy to nie da sie tego zrobic w tej cenie.
Langista Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 W sumie nie zwróciłem uwagi że o samą robociznę chodziło ?
sirox Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Opublikowano 27 Lutego 2023 W dniu 5.06.2022 o 17:12, nadybek napisał(a): Co znaczy za sama robocizne? Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy to bardzo duzo. Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy, regeneracje turbo i regeneracje glowicy to nie da sie tego zrobic w tej cenie. troche mnie tu nie było ,za zrobienie całej glowicy bez części i wstawienie już zregenerowanego turbo
Rekomendowane odpowiedzi