pawel8383 8 Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Witam Chciałem z wami się podzielić nowymi punktami POI, pewnie większość już z was je posiada, ale może nie wszyscy. Pliki pochodzą ze strony digital-eliteboard.com i są aktualizowane co miesiąć i są na całą europe, posiadają Fotoradary, sklepy, stacje benzynowe i wiele innych No to zaczynamy 1. Ściągamy plik który jest poniżej, wrzucamy go na kartę SD karta nie musi być duża bo plik ma około 20mb pamiętajcie że karta musi być sformatowana w FAT32 lub exFAT no raczej na pewno przez USB też będzie działać ale nie sprawdzałem 2. Kartę pakujemy do samochodu, następnie w MMI Ustawienia -> Pielęgnacja Systemu -> Aktualizacja systemu wybieramy nasz nośnik (tam gdzie wrzuciliśmy pliki w moim przypadku Karta SD 1) klikamy Uruchom aktualizację i gotowe 3. Żeby ustawić sobie co chcemy żeby było widoczne na MMI lub Kokpicie (opcjonalnie chyba wszystko jest zaznaczone) a) wchodzimy w Mapa -> Ustawienia mapy -> Treść mapy MMI -> Cele specjalne myAudi zaznaczamy tam co chcemy żeby było widoczne na mapie w MMI, po za patrz punkt "C" b) wchodzimy w Mapa -> Ustawienia mapy -> Treść mapy Kombi -> Cele specjalne myAudi zaznaczamy tam co chcemy żeby było widoczne na kokpiciem po za patrz punkt "C" c) Nie zaznaczamy tych punktów które podałem niżej, ani w Treść mapy MMI ani w Treść mapy Kombi wyjaśnienia w następnym punkcie, jeżeli macie je zaznaczone to je odznaczcie !! Mobile Abstandsblitzer Mobile Blitzer Stationare Abschnittsblizer Stationare Ampel- und Geschwindigkei... Stationare Ampelblizer Stationare Blizer 4. W MMI Można ustawić maksymalnie do 10 punków informacji o zbliżaniu się, jeżeli chcecie żeby system powiadamiał was o zbliżaniu się do wszystkich fotoradaru a jest ich bardzo dużo. to musicie wykonać czynność którą podałem w punkcie 3c Dodatkowo wchodzimy w Mapa -> Ustawienia nawigacji -> Informacja o przybliżaniu się Zaznaczamy dwie opcję, chyba że nie chcemy powiadomienia dźwiękowego to tej jednej opcji nie zaznaczamy, i wchodzimy w Cele specjalne myAudi Pokaż informację podczas przybliżania Wydaj dźwięk informacji Po wejściu w Cele specjalne myAudi tym razem zaznaczamy te punkty które w punkcie 3c kazałem wam odznaczyć Mobile Abstandsblitzer Mobile Blitzer Stationare Abschnittsblizer Stationare Ampel- und Geschwindigkei... Stationare Ampelblizer Stationare Blizer musi tak być żeby wszystko działało poprawnie To wszystko mam nadzieję że komuś się przyda Niżej plik do pobrania POI 08.2021.zip 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiruK 1 Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Czy to działa na normalnym sofcie MMI czy musi być patchowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,162 Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 5 minut temu, MiruK napisał: Czy to działa na normalnym sofcie MMI czy musi być patchowany ? Nie musi być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pellek 1 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 System nie widzi karty jakieś pomysły ? Na tej samej karcie robione aktualizacje mapy ,mmi itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,162 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Musisz to archiwum rozpakować w folderze głównym, czyli powinieneś w folderze głównym widzieć: folder PersonalPOI oraz plik tekstowy metainfo.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pellek 1 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 (edited) Chyba coś z tym plikiem bo pobrałem z DG i odrazu poszlo Edited November 4, 2021 by Pellek Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_byd 0 Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 Wrzuciłbyś update? Na wskazanym forum trzeba się rejestrować żeby pobrać pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaned84 0 Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 gdyby ktoś chciał z obecnego miesiąca: My Files WWW.MEDIAFIRE.COM MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22K 10 Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 (edited) W dniu 6.11.2022 o 19:45, kaned84 napisał(a): gdyby ktoś chciał z obecnego miesiąca: My Files WWW.MEDIAFIRE.COM MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere. Rozumiem ze to region cała Europa i DACH (Niemcy, Austria, Szwajcaria )? pliki trzeba wypakować ale tam nie ma Polski ? Edited December 14, 2022 by RaV22K Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fuksfox 0 Posted March 18 Share Posted March 18 My Files WWW.MEDIAFIRE.COM MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere. poi z 03.2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed1986 0 Posted March 22 Share Posted March 22 Czy te punkty POI zawierają jakieś fotoradary u nas w kraju? Mam wgrane te z grudnia i jak dotąd na żaden nie trafiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fuksfox 0 Posted March 22 Share Posted March 22 Jakieś są. Ale ile to nie wiem, tu jest z Łodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed1986 0 Posted March 22 Share Posted March 22 24 minuty temu, Fuksfox napisał(a): Jakieś są. Ale ile to nie wiem, tu jest z Łodzi No ja też z Łodzi Ale jeszcze żadnego jako POI nie trafiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts