Muskel1 Opublikowano 2 Września 2021 Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) 8 minut temu, pawelpawel111 napisał: Odeslę w poniedziałek ten kabel. Na nowy muszę trochę poczekać.Musze znaleźć go w dobrej cenie. A ma ktoś opis bitów sterownika 09 ?Do poniedziałku mam stary kabel wiec mogę się pobawić.czy może ktoś podesłać fotki? Nie wszystkie są opisane nawet w oryginalnej wersji, co zresztą już wyzej pisałem. W tej platformie w 09 zmian dokonuje się w głównej mierze w adaptacjach nie w kodowaniu. Stanowczo odradzam "bawienie się". Edytowane 2 Września 2021 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 2 Września 2021 Opublikowano 2 Września 2021 3 minuty temu, Banan napisał: I to pewno na Atmedze w środku niezła akcja Dobry wałek, najdroższy klon jaki spotkałem
Muskel1 Opublikowano 2 Września 2021 Opublikowano 2 Września 2021 Godzinę temu, pawelpawel111 napisał: Odeslę w poniedziałek ten kabel. Na nowy muszę trochę poczekać.Musze znaleźć go w dobrej cenie. A ma ktoś opis bitów sterownika 09 ?Do poniedziałku mam stary kabel wiec mogę się pobawić.czy może ktoś podesłać fotki? Mamy ten sam numer sterownika ale różne auta więc uważaj co kodujesz Tu są kodowania mojego BCM A4 B9 Codierungen BCM 09 – Dysk Google DRIVE.GOOGLE.COM
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 Głównie interesuje mnie jak włączyć domykanie i otwieranie szyb z pilota. Nie działało to nawet z kluczyka. Kolega zakodował to urządzeniem CARISTA . W tym programie pokazuje ,że funkcja jest aktywna.. Teraz szyby oraz szyberdach otwierają się i zamykają tylko z kluczyka w drzwiach. Na pilot dalej nie reagują. Już sam nie wiem.
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Błąd nr 1, kodowanie zabawkami z gotowcami, bo nigdy nie wiesz co Ci w kodowaniach pozmieniało. Jak Ci rozwali kodowanie będziesz sobie mógł szukać co jest nie tak. Błąd nr 2, zamek centralny i domykanie koduje się w BCM2 (46) czyli sterownik komfortu a nie w BCM1 (09). Edytowane 3 Września 2021 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Dodatkowo zanim zaczniesz coś kodować sprawdź w ustawieniach w mmi czy tam jest otwieranie szyb z pilota zaznaczone. Standardowo prawie wszystkie auta tę funkcję mają na pokładzie i nic nie trzeba kodować. Wystarczy to w mmi w ustawieniach zaznaczyć. Edytowane 3 Września 2021 przez Muskel1
steve69 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Godzinę temu, pawelpawel111 napisał: ... Teraz szyby oraz szyberdach otwierają się i zamykają tylko z kluczyka w drzwiach. Na pilot dalej nie reagują. A w MMI co masz ustawione? Edit @Muskel1 był szybszy... Edytowane 3 Września 2021 przez steve69
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 W mmi nie znalazłem nic takiego.Jak jak wcześniej pisałem ten dziadowski kabel wogóle nie łączy się z modułem konfortu.
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Jest na 100% w ustawieniach pojazdu, ustawienia zamka zentralnego.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 Tam jest tylko jedna pozycja .czy otwierac jedne drzwi czy wszystkie.
steve69 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Sprawdź dokładnie, czy nie masz tam takich opcji: Sorry za jakość - mam uszkodzony obiektyw w telefonie.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 Posiadam kompletnie inne MMI. Takie jak na filmie
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Bo kolega podesłał z b8 ale ścieżka jest taka sama.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Bo kolega podesłał z b8 ale ścieżka jest taka sama. Tak jak pisałem znajduje się tylko jedna opcja.Otwieranie pojedynczych drzwi albo wszystkich.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 w B8 można to aktywować w zielonym menu. A w b9 da radę??
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 2 godziny temu, pawelpawel111 napisał: w B8 można to aktywować w zielonym menu. A w b9 da radę?? W B9 nic się nie przestawia w zielonym menu. Tylko kodowania a dokładniej mówiąc najczęściej adaptacje.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 Znalazłem na ebay kabel. Facet chce sprzedać za 230 euro z licencją na wszystkie auta. Czy możecie z pewnością stwierdzić iż jest to oryginał? Martwią mnie te czarne śróbki w obudowie. Adres do aukcji. Vcds Ross Tech Audi Vw Sest Skoda Codieren Programmieren Auslesen WWW.EBAY.DE Finden Sie Top-Angebote für Vcds Ross Tech Audi Vw Sest Skoda Codieren Programmieren Auslesen bei eBay. Kostenlose Lieferung für viele Artikel!
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 Klon. Widzę, że nic się nie nauczyłeś na błędach. Chcesz oryginał to zapłać tyle ile kosztuje i kup u dystrybutora a nie szukaj okazji.
pawelpawel111 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Zauważyłem że klon.Nie te śruby.Nie ta cena.Brak Loga na przedniej obudowie producenta. Nie potrzebuje nowego kabla. Kosztuje sporo ,a użyję go kilka razy tylko. O aukcji powiadomiłem już ebay. Achtung Fälschung! | VCDSpro VCDSPRO.DE Ein Plagiat besteht aus gefälschter bzw. nachgebauter Interface-Hardware und illegal vervielfältigter Software. Es ist keineswegs auszuschließen, dass durch die Verwendung eines Plagiates... Edytowane 3 Września 2021 przez pawelpawel111
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2021 Opublikowano 3 Września 2021 10 minut temu, pawelpawel111 napisał: Nie potrzebuje nowego kabla. Kosztuje sporo ,a użyję go kilka razy tylko. Niestety nikt za darmo nie pracuje, Ty też chcesz otrzymać wynagrodzenie za Twoją pracę, prawda? Pomyśl o tych, którzy od lat nad danym produktem pracują i dbają o to, aby był aktualny oraz obsługiwał coraz to nowsze modele. Nie ma nic za darmo. Pozostaje Ci zatem poszukać kogoś, kto podepnie Twoje auto pod vcds skoro nie masz zamiaru sam zakupić.
Rekomendowane odpowiedzi