Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Posypany kat - co wstawić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , szybkie pytanie mam - 1.8T BEX
Dziś przed założeniem nowej turbo (BEX) zauważyłem ze mam katalizator w środku zniszczony , trochę się przemieścił w kierunku wydechu, nie równo jest ułożony monolit i niestety nie ma prześwitu . 

Bede robił po wszystkim mapę i mam dylemat co teraz zrobić. 

Wstawic zamienny katalizator czy lepiej downpipe ? Zależy mi żeby się dzwiek

bardzo nie zmienił , nie chce mieć rezonansu w środku . 

czy montaż downpipe 2.75 od Hoffman Custom z Alledrogo będzie dobrym wyjściem ? 

Opublikowano

Jak nie będziesz mieć problemów z przeglądem to dp. Starego kata opchniesz za 500-700zł w zależności w jakim stopniu jest zdegradowany.

Mam dp od hoffmana 350zł i pasuje idealanie, w środku nie ma rezonansu ale na zewnątrz i przy opuszczonych szybach zalatuje trochę polonezem :P

Opublikowano
  • Autor

Przegląd to najmniejszy problem , a odnośnie dźwięku załamałes mnie ? jest jakieś wyjście żeby ten dźwięk się tak bardzo nie zmieniał ? Może wybebeszyć ten katalizator co mam i zostawić pusta puche ? 

Ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenie ? 

Opublikowano
Godzinę temu, szydlos007 napisał:

Przegląd to najmniejszy problem , a odnośnie dźwięku załamałes mnie ? jest jakieś wyjście żeby ten dźwięk się tak bardzo nie zmieniał ? Może wybebeszyć ten katalizator co mam i zostawić pusta puche ? 

Ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenie ? 

Sportowy katalizator lub oryginalny używany. Ja swój wypatroszyłem całkowicie, tani downpipe :D
Gdybym miał kase i chęci to wstawiałbym 2,5" dp z nierdzewki i baja.

Opublikowano

Jak ma byc tanio to wybebesz kata, wspawaj kawalek rury aby dobrze spaliny szly i tyle :)

Jak ma byc mniej tanio kup gotowy DP pod turbo(Pewnie k03/4), wiec jak napiszesz do kogos kto siedzi w temacie to na pewno da rade. Sprobuj uderzyc do Piotr Bel na fb, czesto oglasza sie na grupach b6/b7 w sprawie dolotow/tipow itd.

PS. Jak nie wywalisz reszty puszek to nie powinno byc tragedii z rezonansem. 

Edytowane przez Aleksandrooo

Opublikowano

Wstawiaj dp, zobaczysz jak turbo odżyje. Po wywaleniu kata na dp jest drażniący dźwięk rezonansu w okolicach 2500 - 3500 obr. ale idzie to ogarnąć.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, rookie5 napisał:

Wstawiaj dp, zobaczysz jak turbo odżyje. Po wywaleniu kata na dp jest drażniący dźwięk rezonansu w okolicach 2500 - 3500 obr. ale idzie to ogarnąć.

Właśnie zamówiłem DP, jak mówisz że idzie ogarnąć ten dźwięk przy tych obrotach ?

Opublikowano

Ja mam wstawiony DP od hoffmana ale mam owinięty bandażem termicznym, od ok 3,5 tyś obrotów delikatnie słychać "metaliczny rezonans", jest to naprawdę ciche i nie przeszkadza wcale, ale no mówię jest bandaż.

Opublikowano

Potwierdzam, DOBRY bandaż termiczny robi robotę

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi , co do starego katalizatora - orientuje się ktoś w jakiej cenie mogę go sprzedać i gdzie  ? Jakiś punkt do którego można to wysłać albo co ?