FabianB Opublikowano 25 Października 2021 Opublikowano 25 Października 2021 Witajcie jak wygląda konserwacja podwozia, podejmował się ktoś temu samemu, wiem że te auta są dość mocno zabudowane obite plastikami? Pytałem się 2 firm jak to wygląda, ale koszt około 2tys mi powiedzieli więc trochę za dużo jak dla mnie podziękowałem. Jak ktoś ma ochotę opisać swoje wrażenia i przebieg prac to zapraszam będę bardzo wdzięczny, kanał w domu mam więc może i ja się podejmę pomodzić coś samemu
Michał26 Opublikowano 25 Października 2021 Opublikowano 25 Października 2021 Jest mocno zabudowane ale dasz rade. Najbardziej koroduje tylna część podwozia. I tam sie narobisz. Oczyść to recznie i mechaniczne z rdzy. Daj podklad do wiazania rdzy i jej neutralizacji z bernera polecam i na to dobry podkład epoksydowy i konserwacja też polecam z bernera bo jest zbliżona do orginału. Radze sprawdzić stan nadkoli od środka. Kolega lakiernik w swoim i w każdej audi na nakola kladzie tawot na ranty od śroka nadkoli.
azahiel82pl Opublikowano 25 Października 2021 Opublikowano 25 Października 2021 Witam ja sam nie robiłem ale ogólnie tył i sanki katastrofa .....Audi rdzewieje ;P Takiego kupiłem ale udało się go doprowadzić do ładu i składu mam nadzieję PS sanki wymieniałem na inne. pozdrawiam
FabianB Opublikowano 26 Października 2021 Autor Opublikowano 26 Października 2021 No właśnie to jakaś bolączka tych samochodów, że one tak te podwozia rdzewieją? Szczególnie tył.. Sam posiadam te B7 od nie dawna i właśnie zauważyłem, muszę coś z tym robić ratować
Skowrix Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 13 godzin temu, azahiel82pl napisał: Witam ja sam nie robiłem ale ogólnie tył i sanki katastrofa .....Audi rdzewieje ;P Takiego kupiłem ale udało się go doprowadzić do ładu i składu mam nadzieję PS sanki wymieniałem na inne. pozdrawiam Myślałem, że u mnie było źle a tu takie dziury Ale też nie przesadzajmy, B7 nie są aż takie złe jeżeli chodzi o korozję (poza drobnymi wyjątkami jak widać na zdjęciach powyżej) @FabianB w moim temacie jest mały opis i kilka fot. Jak chesz więcej zapraszam na PW
azahiel82pl Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 8 godzin temu, Skowrix napisał: Myślałem, że u mnie było źle a tu takie dziury Ale też nie przesadzajmy, B7 nie są aż takie złe jeżeli chodzi o korozję (poza drobnymi wyjątkami jak widać na zdjęciach powyżej) @FabianB w moim temacie jest mały opis i kilka fot. Jak chesz więcej zapraszam na PW Ze Szwecji go ponoć poprzedni właściciel sprowadził i IGŁA .....;)
pelonek1 Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 19 minut temu, azahiel82pl napisał: Ze Szwecji go ponoć poprzedni właściciel sprowadził i IGŁA .....;)
george Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 23 godziny temu, FabianB napisał: Pytałem się 2 firm jak to wygląda, ale koszt około 2tys mi powiedzieli więc trochę za dużo jak dla mnie podziękowałem. Normalna cena, ale bez piaskowania moim zdaniem to nie zrobienie. Z piaskowaniem licz x 2.
pelonek1 Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 Też myślę że 2 k zł za konserwację podwozia to normalna cena, nawet bardzo przystępna, bo jest tam co odkręcać i czyścić przy okazji, nie mówię już o konserwacji.
Rekomendowane odpowiedzi