Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła przeciwmgielne jak wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie, chciałbym wymienić jak w temacie żarówki H11 w światłach przeciwmgielnych. Jednak tak oglądałem te lampy i nie wiem jak to się do tego zabrać? Czy tylko jedyna opcja ściągać zderzak? Podpowie ktoś jak w B7 to zrobić? Jeszcze od razu zapytam aktualnie świecą mi stare  żarówki na żółto, a chciałbym coś w kolorze białym takie będą dobre? 

ALLEGRO.PL

Pozdrawiam

Edytowane przez FabianB

Opublikowano
  • Autor

Panowie podbijam pytam dlatego że jeśli nie trzeba ściągać zderzaka i jest jakiś dostęp o którym nie wiem to zamawiam te żarówki i wymienię, a jeśli trzeba to poczekam bo mam w planach wymianę palników w Ksenonach więc przy okazji uporam się i z tym :) Jest to zwykła wersja, nie S-line od razu mówię. 

Edytowane przez FabianB

Opublikowano

Zdejmij kratki w zderzaku i odsłonią się śruby montażowe halogenu. Kratki musisz ścinąć do środka, bo na ich zewnętrznych końcach są zatrzaski. Najlepiej przejrzyj sobie jak wygląda taka kratka i będziesz wiedział.

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

No to teraz już sam nie wiem które źródło prawdziwe, nie chcę nic na siłę robić żeby nie pourywać ;)

Opublikowano

A to jednak nie, jedyna opcja to demontaż dolnej osłony silnika i spod spodu wymiana tych żarówek.

Opublikowano

spacer.png

Opublikowano
  • Autor

Super dzięki za wskazówki :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Odkopuje zabrałem się do tego i od strony kierowcy ten halogen jest za chłodnicą intercoolera więc nie ma opcji od spodu tego zrobić, nie wiem czy zderzak tylko wchodzi w grę zdjąć czy z przodu da się jakoś te mocowanie odkręcić, natomiast po lewej stronie od pasażera po zdjęciu pampersa jest piękny dostęp.

Opublikowano

Jeżeli masz zderzak S-Line Exterieur to można wyciągnąć kratki od przeciwmgielnych i masz dostęp do lamp. Jeżeli masz zwykły zderzak to musisz zderzak zrzucić.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

No ja mam zderzak zwykły..

Opublikowano
10 minut temu, FabianB napisał:

No ja mam zderzak zwykły..

To musisz go demontować.