mynioo Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 Cześć jakiś czas temu miałem problemy z autem, czuć było "bicia" i "przeskoki" na biegach od 1 do 3 przy trochę wyższych obrotach, podejrzenia padły na podporę (auto ma oko 230kk przebiegu), demontaż podpory poszedł ok ale przy próbie rozdzielenia wałów uszkodziłem gumę w środkowej osłonie przegubu ( nie idzie tego nigdzie kupić) rozmawiałem z jedną z firm naprawiających/regenerujących wały i usłyszałem, że lepiej szukać oryginalnego wału sprawnego bo zamienniki (podpory) przenoszą bicia na całą budę auta, a i tak muszę kupić drugi wał w celu pozyskania osłony od tego momentu zaczęły się przeboje, nr OEM na moim wale 8E0521101F długość ok 166 cm, dzwoniłem do ASO wał może jest dostępny w magazynie, w Niemczech ale stara cena to 7,7 tys złotówek ( odpada), odwiedziłem kilka złomowisk w mojej okolicy Olsztyn - Ostróda, części nie ma, na allegro czy olx jest problem ze znalezieniem takiego, a wału (oryginalnego) ze sprawną podporą mogę jedynie pomarzyć znalazłem ofertę na allegro allegro.pl ALLEGRO.PL Pytanie moje jest następujące, czy ktoś z forumowiczów ma bądź miał doświadczenie z produktami z tej firmy, czy może jest to totalny chłam? Do oryginału oczywiście nie ma co tego porównywać to wiem, ale może ktoś powie, że wał od startu przenosi bicia, lub że powyższa firma ma problemy z poprawnym wyważeniem wału. Może ktoś może polecić inną firmę?
przem8 Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 1 godzinę temu, mynioo napisał: amienniki (podpory) przenoszą bicia na całą budę auta, Temat oklepany. Trzeba kupić podporę od omegi i przerobić mocowanie. Jest o tym obszerny temat, łącznie z nr części.
mynioo Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Opublikowano 17 Listopada 2021 Podpora swoją drogą, u mnie jest jest jeszcze problem z gumową osłoną (uszkodziłem na własne życzenie). Bardziej chciałem się zapytać czy ktoś mam jakieś doświadczenie z w/w marką producenta zamienników.
pelonek1 Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 1 godzinę temu, mynioo napisał: odwiedziłem kilka złomowisk w mojej okolicy Olsztyn W Olsztynie do B6 to tylko masa części od 2,5 TDI jest dostępnych. Skądś tych B6 u Korkucia rozebrali bardzo dużo.
Rekomendowane odpowiedzi