Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 Avant 3.0 ASN Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co temat a a4 z ASN to remont silnika ?,graty za włożoną pracę i niech się odwdzięczy motor bezawaryjną pracą. Ja tam wolę BDV ?

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, pila24 napisał:

Co temat a a4 z ASN to remont silnika ?,graty za włożoną pracę i niech się odwdzięczy motor bezawaryjną pracą. Ja tam wolę BDV ?

Hehe co poradzic, auta sa juz stare, ale mają coś w sobie i się pakuje kase :P :) ja 2.4 nie brałem pod uwagę bo nie występował z q w b6 i nie miały tipa. Chciałem automat a multitronic mi nie podchodzi:) Więc wybór prosty:)

Opublikowano

Wiadomo,ja zamiast ładować w remont ASNa wsadził bym 2.8 który jest bliźniakiem 2.4

Było by zabawy z elektroniką,ale wszystko da się ogarnąć.

Opublikowano

wolałbym mocno wqurwiające 2.7 TT :decayed:

Opublikowano
15 godzin temu, Dev napisał:

Ale nie będzie już tak tanio i bezobsługowo jak 2.8 ?

Opublikowano

@DarekS4 Mnie namawiał na 2,7 z C5 zamiast remontu ale zamiast wydać w najgorszym wypadku ok 7k na remont, tutaj wydałbym ok 30 :D

Opublikowano
  • Autor

Fajna opcja ale jak mówisz kosztowna, ale jak można sobie pozwolić na 2.7 to czemu nie:) A swapowanie 2.8 to podobny koszt do remontu, a nie wiadomo w jakim stanie sie to kupi, więc niekoniecznie musi wyjść ekonomicznie:)

Opublikowano
7 godzin temu, Langista napisał:

@DarekS4 Mnie namawiał na 2,7 z C5 zamiast remontu ale zamiast wydać w najgorszym wypadku ok 7k na remont, tutaj wydałbym ok 30 :D

30 ? 

ostatnio wkładałem 2.7 do B6 i wyszło niecałe 10000 za wszystko

Opublikowano

W miejsce wolnossaka? Jakim cudem tak mało wyszło? Ja bym się tego nie podjął bo mechanik ze mnie żaden, więc dochodzi poza częściami, koszt robocizny, wystrojenia.

Opublikowano
W dniu 20.02.2022 o 23:35, Dev napisał:

Ta i wyciągnie motoru do każdej głupoty:facepalm: Szacun za ożywienie ASN. Teraz będzie dawał radę:kox:

Opublikowano

Chwila chwila chłopy .. 10 za swap Ok ale robisz go sam i masz pewniak silnik 

A jak się okaże że tu pierdoła a tu zaworek tam muszla od turbiny na klapce pęknięta a trzeba wydech zrobić a trzeba dolot zrobić a się okazuję że kompresja gdzies ucieka na jednym i się robią koszta. 

druga sprawa jak ja bym miał sprzedawać któryś z moich silników które mam to np za AGB na Zmienionej elektronice to 6tys to jest super minimum. I to jeszcze trzeba by rozrząd wymienić oleje filtry płyny gdzie wyjęcie włożenie nowego. Sorry znam realia robię silniki prawie co dziennie i nie dam się nabrać na bajki o idealnych silnikach. 

BTW ASN 

Czemu nikt nie chce tego modzić ? :D .... muszę złamać ten stereotyp. :naughty:

Opublikowano

Bo koszta są ogromne ? jeżeli przy tych głowicach chcesz go doładować kompresorem, to musi wpaść customowy kolektor, jak tu :

Koszt tego kompresora jest nieznany ?

Druga opcja to turbo ale gdzie to upchnąć? No i do tego głowice z 2.7 by trza, a tam znowu przeróbka rozrządu ? dobra, nie ma co koledze tematu zaśmiecać ?

Opublikowano
  • Autor

Gdzieś kiedyś widziałem filmiki z uturbionym asn, ale za wiele info nie było. Pewnie większość właścicieli myślących o turbo wyszła z założenia, że łatwiej będzie wsadzić 2.7bt :)

1 godzinę temu, DarekS4 napisał:

BTW ASN 

Czemu nikt nie chce tego modzić ? :D .... muszę złamać ten stereotyp. :naughty:

Masz moje mentalne wsparcie :)

Opublikowano

Wydaje mi się ze w tym aucie głowice nie są żadnym problemem. 

PES to horrendalne hajsy. ten wyżej jak dobrze pamiętam to full zestaw ok 7-8tys. a do RS4 B7 ok 13tys $ 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno nic nie pisalem, w aucie w sumie jakies pierdoly sie dzieja typu przetwornica xenona, czy niestety podsufitka z tylu sie odkleja ehh.

Poza tym wpadły 19', mysalem, ze bedzie bardziej twardo, a miedzy nimi a 17 na 1bv nie ma wielkiej roznicy hehe. Mam jeszcze drugi zestaw amorkow z talerzykami od b5 i tak kminie czy zmieniac czy zostawic jak jest.

No i wpadla instalacja KME.

IMG_20220416_145437.jpg

IMG_20220416_145420.jpg