Madx40 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Witam forumowiczów. Mam do was pytanie odnośnie demontażu zmieniarki w schowku. Posiadam MMI 3G Basic i chciałbym mieć większy schowek wiec chcę zdemontować zmieniarkę. Wchodzi wymiana schowka na zwykły klimatyzowany. I tu pojawia sie pytanie. Czy po demontażu zmieniarki pojawią sie jakies bledy ? Bede zmieniał system na android i mi ta zmieniarka w ogóle nie jest potrzebna. Czy trzeba cos dekodowac w modułach ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Nie wiem jak jest w B8, ale w B6 jak się zdemontuje zmieniarkę to trzeba przekodować radio - wykodować zmianiarkę, bo jak tego nie zrobisz to w radiu (podczas odczytu błędów VCDSe'm) wyskakuje błąd komunikacji ze zmieniarką, wiec w B8 na pewno jest podobnie, ale jak będziesz zmieniał radio to bym się tym błędem nie przejmował. Mam tylko pytanie, jak chcesz zmienić MMI na androida, jak w B8 radio jest częścią deski?? Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Lukasz_mk2
Madx40 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 Co do radia to wymieniam wyświetlacz z androidem razem z maskownicą w komplecie. Soft ori zostaje ale dodatkowo full android.
wrclaguna Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 W GATEWAY 19 trzeba wykodowac zmieniarke, dodatkowo petla swiatłowodowa potrzeba aby zamknąc MOST
Madx40 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2021 A skad tę pętlę zdobyc ? Ponadto wiesz może co dokladnie trzeba przekodowac w 19 module gatewaya ?
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Pętlę kupisz na allegro. W Gateway odhaczasz zmiebiarkę z listy wbudowanych urządzeń. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Muskel1 1
Madx40 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2022 Muskel1 czy masz moze screena takowej opcji ? Nie moge znalezc mozliwosci odhaczenia zmieniarki w gatewayu ?
Muskel1 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Niestety nie mam. W chodzisz w sterownik 19 i w listę urządzeń, tam wyszukujesz i odhaczasz. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi