KingRaider Opublikowano 5 Grudnia 2021 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Cześć, Dalej walczę z wibracjami auta w zakresie obrotów od 1900 do 2100 podczas jazdy słychać w środku drżenie wszystkiego co leży gdzieś luźno w schowkach np. Klucze, długopisy, na biegu jałowym na postoju wibracje czuć na kierownicy i na budzie, dodając gazu wibracje czuć ale dopiero po odpuszczeniu gazu się nasilają, porównywaliśmy pracę silnika z drugim cjca z użytkownikiem @soul87. Jego auto pracuje ciszej. Stałem obok jego auta a słyszałem głośniej swoje, które stało jakieś 3 metry dalej, wibracje na obudowie silnika są podobne. Również porównywałem pracę do cglc w a6 i również jest ciszej. Poduszki silnika sprawdzone, wtryski korekty do 0.5, dpf też w porządku. Jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie wałków balansujacych. A może katalizator tutaj coś pierniczy, jak odpalę auto ze zrzuconym wydechem od turbo to istnieje możliwość że coś się stanie czy mogę spróbować?
KingRaider Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2021 Okazało się że wałki wyrównoważające były przestawione o 180 stopni, ktoś wcześniej wymieniał imbus i ustawił jakby względem wału, a nie wałka rozrzadu. Zmieniłem ustawienie na prawidłowe i jest elegancko 1
Rabbi Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, KingRaider napisał: Okazało się że wałki wyrównoważające były przestawione o 180 stopni, ktoś wcześniej wymieniał imbus i ustawił jakby względem wału, a nie wałka rozrzadu. Zmieniłem ustawienie na prawidłowe i jest elegancko Dużo czasu zeszło przy tym? Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Rabbi
KingRaider Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2021 7h na spokojnie bez pośpiechu, bez podnośnika, magiel w dół, sanki w dół, silnik poduszek odkręcony do góry i fajnie miska wychodzi 1
Rekomendowane odpowiedzi