Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja Homelink USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, MaTeo85 napisał(a):

dzisiejsze modele HL są kompatybilne zarówno z rynkiem US jak i EU

co masz na mysli mowiac dzisiejsze? Rok 2016? 2018?

Opublikowano
22 minuty temu, MaTeo85 napisał(a):

dzisiejsze modele HL są kompatybilne zarówno z rynkiem US jak i EU. nie trzeba nic przerabiać itp.

przykładowo w A3 montuje się HL  tylko jako doposażenie. Jest to tak naprawdę uniwersalny moduł HL 5C z obudową dostosowaną do stylistyki audi.

w golfach na rynek US można kupić lusterko bezramkowe z guzikami od HL (w Europie nie występują jako doposazenie)

Mój kolega ma A4 B9 z 2017r. wersja EU z oryginalnym HL i niestety nie komunikuje się z napędem Hörmann SupraMatic E3. Nie można przyuczyć HL. 

Miałem u siebie doposażać HL ale mam taką samą bramę, z tym samym napędem co kolega i zrezygnowałem właśnie z tego powodu.

Miałem d

Opublikowano

zerknij w ogóle czy HL jest kompatybilny z tym hormanem.

u mnie w bloku jest napęd Nice, moduł HL przyucza się od pilota, ale brama nie reaguje. niestety tak zwany rolling code i trzeba mieć dostęp do elektroniki bramy żeby go przyuczyć.

może u Ciebie będzie podobnie? piloty z rolling code niestety dopasowuje się do HL nie szablonowo (czasem trzeba spędzić naprawdę sporo czasu żeby to ruszyło)

Opublikowano
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Mój kolega ma A4 B9 z 2017r. wersja EU z oryginalnym HL i niestety nie komunikuje się z napędem Hörmann SupraMatic E3. Nie można przyuczyć HL. 

Miałem u siebie doposażać HL ale mam taką samą bramę, z tym samym napędem co kolega i zrezygnowałem właśnie z tego powodu.

ee Muskel moze kolega cos zle robi :P

Dawaj z doposazeniem - znowu fajny tutorial bedzie ;)

Opublikowano

Właśnie na liście kompatybilności HS5-868-BS nie występuje.

HOMELINK.COM

Z tego co wyczytałem jest też zmienny kod.

Próbowaliśmy u kolegi chyba wszystkiego ale bezskutecznie.

20230713_103901.jpg

Opublikowano
Teraz, Koalakm napisał(a):

ee Muskel moze kolega cos zle robi :P

Dawaj z doposazeniem - znowu fajny tutorial bedzie ;)

Porzuciłem plany bo na 99% HL nie jest kompatybilny z moim napędem?

Opublikowano
19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Porzuciłem plany bo na 99% HL nie jest kompatybilny z moim napędem

mozesz zastosowac takie cos

HOMELINK.COM

Opublikowano

Nie no bez przesady, nakład nie jest proporcjonalny do uzyskanego efektu:wink:

Opublikowano
W dniu 29.12.2021 o 21:46, 3d0 napisał(a):

Do it! Save. Działa - funkcja aktywna i można adaptować piloty

rozumiem ze pojawila sie opcja, ale czy finalnie dodales piloty jakies i dziala przycisk?

Opublikowano

gdyby ktoś chciał iść trochę inaczej niż fabryka, to można dołożyć HL z A3/Q3 o numerze 8V5063706 jest na allegro 1 sztuka. podłącza się z lampki podsufitki zasilanie po zapłonie, podświetlenie i masę. do tego trzeba by znaleźć miejsce w podsufitce w której wycina się otwór i tyle, panel HL już jest :)

ten z allegro jest w kolorze czarnym i kosztuje 200zl więc nie ma tragedii. (nie wiem czy jest jakaś wiązka do niego, do panelu przychodzi niestandardowa kostka jak by co)

Opublikowano
11 godzin temu, Koalakm napisał(a):

tzn nie robiles kompletnie nic? Czy chociaz jakies kodowania vcds czy cos?

Kompletnie nic a mój napęd to King Gates

Opublikowano
10 godzin temu, Misiek671 napisał(a):

Kompletnie nic a mój napęd to King Gates

tam masz chyba radioodbiornik 433,92 MHz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Podpowie ktoś jak połączyć Homelink z bramą? Mam bramę BFT z częstotliwością 433,92 czyli taka sama jaką posiada homelink, jednak jak robię tak jak pokazuje na MMI, to pilot nie chce się przyuczyć. 

Opublikowano

zmienne kodowanie zapewne bramy. próbuj kilkakrotnie puszczać i naciskać przycisk oryginalnego pilota od bramy, może wtedy się uda( czasami odległość trzymania pilota od anteny HL też ma znaczenie, czasem bliżej, czasem dalej) jak przyuczysz pilot do samochodu a brama nie ruszy, to kolejnym krokiem będzie przyuczenie już zakodowanego homelinka do bramy wg procedury dodawania nowego pilota. oczywiście nie ma pewności że z Twoją bramą zadziała.

Opublikowano

Antena z tego co wiem jest z tyłu w zderzaku, a według informacji na MMI mam kierować pilot w kierunku lusterka przedniego. To jak to w końcu jest? 
Zakładam że lepiej to robić poza zasięgiem bramy? Bo jak jestem w zasięgu to co chwilę chce się otwierać i zamykać :D

Opublikowano

Antena jest pod tylną kanapą. Z tyłu pod zderzakiem jest sterownik Home Link.

Opublikowano
10 godzin temu, invi017 napisał(a):

Antena z tego co wiem jest z tyłu w zderzaku, a według informacji na MMI mam kierować pilot w kierunku lusterka przedniego. To jak to w końcu jest? 
Zakładam że lepiej to robić poza zasięgiem bramy? Bo jak jestem w zasięgu to co chwilę chce się otwierać i zamykać :D

czasem trzeba cierpliwości.

przyuczaj pilota po za zasięgiem bramy :)

Opublikowano

W takim razie będę próbował dalej próbował. Dzięki za informacje. 

Opublikowano

Korzystam z HomeLink ale wkurzający jest jego zasięg - u mnie to dosłownie 2m.

Mam bramę uchylną i czasami strach że brama walnie w zderzak.

Czy ktokolwiek próbował zwiększyć zasięg wbudowanej anteny ?

Znalazłem takie opcje w adaptacjach, ale brak dostępu.

W wątku widziałem, że koledzy walczyli z częstotliwością USA oraz brakiem kompatybilności z bramą.

Ja problem rozwiązałem kupując dodatkowy moduł na allegro (100zł), który wpiąłem w sterowanie bramy i to on odczytuje częstotliwość USA i daje sygnał do sterowania bramy.

Moduł ten może rozwiązać problemy kolegów, których brama jest niekompatybilna - u mnie tak właśnie było.

Opublikowano
2 godziny temu, Q3Quattro napisał(a):

W wątku widziałem, że koledzy walczyli z częstotliwością USA oraz brakiem kompatybilności z bramą.

Ja problem rozwiązałem kupując dodatkowy moduł na allegro (100zł), który wpiąłem w sterowanie bramy i to on odczytuje częstotliwość USA i daje sygnał do sterowania bramy.

Moduł ten może rozwiązać problemy kolegów, których brama jest niekompatybilna - u mnie tak właśnie było.

Jeżeli mowa o tym samym module, to rozwiązuje on całkowicie problem niekompatybilności sterowników bram. Co więcej różne częstotliwości nie robią na nim wrażenia, działa niezawodnie czy to z modułami USA czy EU.

Moduł polecił mi serwisant Nice, kiedy sam walczyłem z Homelink w moich samochodach. Pudełko wielkości paczki zapałek, montaż banalny. Polecam