Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 AVF- Długo kręci plus wibruje podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem z moim 1.9 TDI avf Quatro otóż zacznę od czego się zaczęło podczas jazdy zauważyłem zazwyczaj powyżej 3 tys obrotów nie zależne od biegu samochód podczas dodawania gazu strasznie szarpie szarpie i przestaje dalej,myślałem paliwo lipa dolalem dodatku przeciw wody zmieniłem stacje nie stety dalej to samo, wczoraj wieczorem próbuje go uruchomić nie chce kręci chyba z minutę i w końcu odpalił dodam że dziś rano od strzała bez problemu dodam jeszcze że tak jak mam ten samochód z 4 lata zauważyłem że na jałowym biegu lekko faluje czasami dosyć wyczuwalne aż tak buda lekko kopnie zawsze to okewalwm myślałem że te silniki tak mają. Jeśli chodzi o kompa tak mam sprawdzone grupy 13, 18 i 23 jest dobrze rozmawiałem z mechanikiem mówił że na niego to na 99% oringi pompowtryskiwaczy koszt 150 zł plus wymiana 300 zł, jak myślicie ? Błędów komp żadnych nie wysypuje 

Opublikowano
2 godziny temu, benkarf napisał:

sprawdzone grupy 13, 18 i 23 jest dobrze rozmawiałem z mechanikiem mówił że na niego to na 99% oringi pompowtryskiwaczy koszt 150 zł plus wymiana 300 zł, jak myślicie ?

no to piszesz że grupy oki a tu piszesz że uszczelnienie do wymiany, hmm

pokaż logi a wsio tam będzie widać

Opublikowano

Dobrze Ci mechanik powiedział, 99% będzie to

Opublikowano

Ja bym sprawdził czujnik płożenia wałka rozrządu

Opublikowano

W moim przypadku byl zle osadzony oring na pompce i mialem problemy z odapleniem jak Ty, a wartosci w logach byly OK

Opublikowano
  • Autor

No bo są okej proszę bardzo 13, 18, 23

Dodam że przy układzie paliwowym nic nie było robione tak jak posiadam ten samochód no oczywiście prócz wymiany filtra paliwa a posiadam go 4 lata 

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej...

Edytowane przez benkarf

Opublikowano

Korekcje dobre,Bipy również, ja bym zaczął od podoginania wtyczek na pompkach, koszt praktycznie zerowy

Opublikowano
  • Autor

Niby zerowy ale trzeba i tak zdjąć pokrywę zaworów więc lepiej już odrazu wymienić gumki ktos wie jaki zestaw z ciekawości wiem że mechanik to będzie robił ale są takie czasy że człowiek lepiej śpi.

Opublikowano

Bipy sprawdza się przy 3 tys obr to raz a dwa korekty to dobrze by było sprawdzić na zimnym przy starcie motoru no i pod obciążeniem. Skoro tam jest problem.

Bo to że na wolnych obrotach i zagrzanym silniku Oki to jeszcze nie znaczy że jest cacuś. Nie jeden już się na tym przejechał. Zresztą nawet na forum to masa takich tematów jest.

Ps zdjęcie pokrywy i do dogięcie konektorków to pikuś ale wyjęcie i uszczelnienie pompek i ich odpowiednie ustawienie tak by było Oki to inna para kaloszy.

Opublikowano
  • Autor

Hmm spróbuję kolego zrobić logi te same na zimnym a potem na rozgrzanym przy 3 tys obrotów jak wrócę z szpitala poniedziałek dzięki panowie bardzo za pomoc :)

Opublikowano
  • Autor

Zimny bez obciążenia

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej...

Zimny z obciążeniem wszystko możliwe uruchomione 

VAGLOGI.PL

Zimny 3000 obrotów 

VAGLOGI.PL

Opublikowano
  • Autor

Dobra grupo gumeczki wymienione smaochod działa jak strzała nawet na jałowym biegu już nim nie trzęsie a przyspieszanie az miło temat zamknięty :)

gumki pękały podczas zdejmowania a końcówki były już ładnie wyrobione i konkretne dziury już miały 

Edytowane przez benkarf