audicoman Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 3 minuty temu, Dev napisał: jakos mi nie lezy ta Q5tka, w czasie jazdy bujasz sie jak banka-wstanka Dziwne, bo czasami jeżdżę starszego Q5 to jest dosyć sztywny w zakrętach - bardzo dobrze się prowadzi. Dev masz polifta czy przedlifta?
Dev Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) 2 minuty temu, audicoman napisał: Dziwne, bo czasami jeżdżę starszego Q5 to jest dosyć sztywny w zakrętach - bardzo dobrze się prowadzi. Dev masz polifta czy przedlifta? polifta 2013r, z tym ze mam 1BA, ale juz nic z tym nie robie, wyebane mam na niego ojciec nim juz tylko jezdzi Edytowane 11 Lutego 2022 przez Dev
audicoman Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 Ojca też 2013 ale sprowadzany z Uesej. Tak z ciekwości zapytam ile pali 3.0 TDI w q5 w cyklu mieszanym?
Koalakm Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Opublikowano 11 Lutego 2022 4 minuty temu, Dev napisał: polifta 2013r, z tym ze mam 1BA, ale juz nic z tym nie robie, wyebane mam na niego to jest kod zwyklego zawieszenia chyba? Ja tam nawet bym takie chyba wolal niz sline - zbyt sztywne
RALF76 Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) osobiście za jakiś czas przechodzę na Q5 FY - spodobało mi się to auto.. sztywny jest w zakrętach na kołach 19 cali, być może to nie a4 b8 ale fizyki się nie oszuka.. Edytowane 11 Lutego 2022 przez RALF76
Dev Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 Teraz, Koalakm napisał: to jest kod zwyklego zawieszenia chyba? Ja tam nawet bym takie chyba wolal niz sline - zbyt sztywne jo, to jest zwykłe zawieszenie
Dev Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 4 minuty temu, audicoman napisał: Ojca też 2013 ale sprowadzany z Uesej. Tak z ciekwości zapytam ile pali 3.0 TDI w q5 w cyklu mieszanym? zabij mnie, nie mam bladego pojecia jak jeszcze nim jezdziłem to 10 było mało, ale na trasie przy szybkiej jezdziek ok 9 w srodę bedzie u mnie to zobacze co jest na blacie ale podejrzewam ze bedzie ch...j wielki bo dziadek ma 72lata i sam wiesz jak jezdzi sie w takim wieku u mnie jest stronic ale tip pali mniej
Koalakm Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Opublikowano 11 Lutego 2022 jak juz macie te q5 to sie jeszcze podpytam. Zauwazylem na zdjeciach ze niektore maja pokretlo od MMI przed galka od biegow, a inne nie. Wiecie moze co to oznacza?
audicoman Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 2 minuty temu, Koalakm napisał: jak juz macie te q5 to sie jeszcze podpytam. Zauwazylem na zdjeciach ze niektore maja pokretlo od MMI przed galka od biegow, a inne nie. Wiecie moze co to oznacza? Zależy jaki system mmi siedzi. W wersjach z pokrętem przed gałką zmiany biegów jest zamontowany system mmi 3gp, wersję bez tego pokretła mają biedniejszy system MMi.
Dev Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 1 minutę temu, audicoman napisał: Zależy jaki system mmi siedzi. W wersjach z pokrętem przed gałką zmiany biegów jest zamontowany system mmi 3gp, wersję bez tego pokretła mają biedniejszy system MMi. wersji jest chyba ze 4 najlepiej 3GHIGH albo 3GPLUS
RALF76 Opublikowano 11 Lutego 2022 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) Dokładnie, to wersja MMI 2G,3G, 3G+ Edytowane 11 Lutego 2022 przez RALF76
jedrekx Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 ja tu tylko dodam od siebie, że miałem przez ponad 5 lat C7 i przez rok użytkowałem w tym samym czasie Q5 II gen. jeżeli chodzi o ilość miejsca, komfort i wykończenie to C7 bije Q5 na głowę. Moje C7 to był przedlift, dlatego Q5 było nowocześniejszym samochodem, MMI, VC czy LED Matrix działały super. w obydwóch autach miałem pneumatykę i potwierdzam to, co pisał Dev - Q5 na trasie strasznie rzucało, raz miałem sytuację, że wiatr zniósł mnie na A1 z prawego pasa na lewy. całe szczęście, że nikt lewym pasem nie jechał.. obecnie mam Q7 i tego problemu to auto nie ma. jeżeli auto ma być dla żony i podoba jej się wyższe to bierz Q5, ale jeżeli będziecie tym latać w trasy, na wakacje itd to moim zdaniem lepiej C7. widziałem, że pisałeś też o Passacie, mam w firmie kilka B8 i to naprawdę super auta. jeden ma ponad 300 tys km i żadnych większych awarii nie było, raczej sama eksploatacja. ale jakością, prowadzeniem i komfortem jednak daleko temu autu do Audi..
Koalakm Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) 14 minut temu, jedrekx napisał: ja tu tylko dodam od siebie, że miałem przez ponad 5 lat C7 i przez rok użytkowałem w tym samym czasie Q5 II gen. jeżeli chodzi o ilość miejsca, komfort i wykończenie to C7 bije Q5 na głowę. Moje C7 to był przedlift, dlatego Q5 było nowocześniejszym samochodem, MMI, VC czy LED Matrix działały super. w obydwóch autach miałem pneumatykę i potwierdzam to, co pisał Dev - Q5 na trasie strasznie rzucało, raz miałem sytuację, że wiatr zniósł mnie na A1 z prawego pasa na lewy. całe szczęście, że nikt lewym pasem nie jechał.. obecnie mam Q7 i tego problemu to auto nie ma. jeżeli auto ma być dla żony i podoba jej się wyższe to bierz Q5, ale jeżeli będziecie tym latać w trasy, na wakacje itd to moim zdaniem lepiej C7. widziałem, że pisałeś też o Passacie, mam w firmie kilka B8 i to naprawdę super auta. jeden ma ponad 300 tys km i żadnych większych awarii nie było, raczej sama eksploatacja. ale jakością, prowadzeniem i komfortem jednak daleko temu autu do Audi.. Hej Bardzo dziekuje za podzielenie sie tak szczegolowa opinia, to bardzo pomocne Wynika z tego ze chyba te q5 z pneumatyka cos czasem nie radza sobie z wiatrem.. Edytowane 17 Lutego 2022 przez Koalakm
Koalakm Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Opublikowano 22 Lutego 2022 Czy moze sie orientujecie w Audi Q5 zawieszenie 1BV - czy to bardzo twarde zawieszenie?
Koalakm Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Opublikowano 22 Lutego 2022 20 minut temu, Dev napisał: Nie Znaczy nie jest twarde czy się nie orientujesz? ? Z tego co czytałem to w at jest mocno twardo...
Koalakm Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Opublikowano 22 Lutego 2022 2 godziny temu, Dev napisał: Wszystko zależy od opony Czyli jezeli bedzie mala felga a duzy balon to nie ma tragedii?
Dev Opublikowano 23 Lutego 2022 Opublikowano 23 Lutego 2022 Jo ale dla Q5 najmniejsza felga to 18" Jak dasz 17 to będzie tragedia w wyglądzie
RALF76 Opublikowano 23 Lutego 2022 Opublikowano 23 Lutego 2022 55 minut temu, Dev napisał: Jo ale dla Q5 najmniejsza felga to 18" Jak dasz 17 to będzie tragedia w wyglądzie dokładnie, na 18 jest komfortowo przy 19 też jest dobrze ale ciut twardziej niż 18
Rekomendowane odpowiedzi