DedykOOOO Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Witam serdecznie. Posiadam a4 b9 z silnikiem wysokoprężnym o mocy 190 km z przebiegiem 151 000 km. Mam parę pytań odnośnie wymiany cieczy chłodzącej w tym silniku. 1) Czy po wylaniu i uzupełnieniu nowego płynu,potrzebna jest jakaś ingerencja w komputerze pojazdu? 2)Jaki polecacie płyn chłodniczy do tego pojazdu,silnika? 3) Czy są jakieś płyny aby podczas wymiany przepłukać cały układ chłodzenia? Warto to robić? Dziękuję z góry za odpowiedzi, życze dużo zdrowia. Pozdrawiam Kamil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunblade0 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Jeśli nie napełniasz przy pomocy VAS6096, to najlepiej zrobić procedurę odpowietrzania VCDSem. Kolesie na tym filmiku pokazują w zasadzie wszystko co istotne. Draining and filling cooling system.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel0605 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Mam Vcds i Vcp i nie mogę znaleźć procedury odpowietrzania układu chłodzenia pomoże ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 No tak jak na filmiku. Najpierw w adaptacjach sterownika silnika a później nastawy podstawowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel0605 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia W dniu 16.02.2023 o 14:36, Muskel1 napisał(a): No tak jak na filmiku. Najpierw w adaptacjach sterownika silnika a później nastawy podstawowe. Czy stosując procedurę odpowietrzania w VCDS nie trzeba napełniać układu zestawem podciśnieniowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Powinno napełniać się podciśnieniowo, ułatwia to później odpowietrzanie. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia nascie razy wymieniałem rozrzady i co za tym idzie pompy i płyn i ani razu nie brałem komputera do reki wlewam pod korek i jade autem, jak zapali sie kontrolka do sie zatrzymuje i dolewam, rano sprawdzam i to tyle no ale jak ktos sie chce bawic .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca A jaki płyn chłodniczy do diesla DETA 190 KM quattro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Jaka jest pojemność układu chłodzenia w deta tdi 190 KM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi