Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Słabe ciśnienie na pompie paliwa 2bar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W mojej audi a4 b7 1.8t nagle powstał problem z odpalaniem silnika-długo trzeba kręcić albo przerzucić na biegu.  Dodam,że posiadam instalacje lpg, wiec pierwsze co zakręciłem gaz, żeby sprawdzić czy go nie zalewa. Po kilku dniach na benzynie bez zmian. Wymieniłem czujnik położenia wału oraz wałka rozrządu, również nie pomogło. Podczas próby awaryjnego uruchomienia na lpg odpalił za pierwszym razem, więc zakupiłem manometr i wpiąłem się w listwę wtryskową, żeby sprawdzić pompe paliwa. Manometr pokazał przy uruchomionym silniku oraz przy dodawaniu gazu bez zmian 2bar. Czy warto jeszcze bawić sie w wymiane filtra paliwa jak był wymieniany ok 6 mscy temu czy od razu wymieniać pompe i jaką pompe paliwa polecacie?

Opublikowano

Zmierz przed filtrem paliwa a będziesz miał pewność. Mogłeś jakiś syf zatankować, który ten filtr przytkał.

Opublikowano

No wlasnie nie mierzylem bo szczerze nie wiem jak...ale juz i tak zamontowalem nowa pompe delphiego tylko dalej jest problem. Cisnienie juz pokazuje 3 bar no ale z tego co wiem to powinno byc ok 4bar, takze dalej ciezko odpala. Kolega mi podsunal pomysl, ze moze padł regulator cisnienia paliwa. Tylko u mnie niestety nie jest na listwie wtryskowej. I teraz nie wiem czy jest przy filtrze czy wewnątrz filtra? I tez nie wiem teraz czy moze ta nowa pompa tez jest dobra czy trafilem uszkodzana w Intercarsie.

Opublikowano

Regulator jest w filtrze paliwa. Jak jeździsz na gazie to było wsadzić wkład od skv albo szukać pierburga.

Opublikowano

Intercars sprzedaje części, które ktoś im wcześniej zwrócił, także jest to całkiem możliwe, że kupiłeś już uszkodzony filtr.