Patryk14 Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 Cześć, Panowie ostatnio pojawił się "problem", auto dogrzewa się szybko i bez problemu ale do 80-82 stopni i mniej więcej tak trzyma (max ok. 83-84). Ciepłe powietrze normalnie leci. Obstawiałem najpierw czujnik, wymieniony najpierw na Vernet, ta sama sytuacja, w końcu kupiłem w ASO oryginał i bez zmian czyli czujnik odrzuciłem, trzyma temp na liczniku i na kompie. Termostat puszcza szybciej (ok. 79-80stopni)? Czy problem gdzieś indziej jeszcze może być? Zostawić w spokoju na temp 80 czy zmieniać termostat?
Patryk14 Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Opublikowano 14 Marca 2022 Godzinę temu, przem8 napisał: Powinieneś mieć temp. 92 w górę To ja wiem ;), jakieś pół roku temu było okej. Potem zaczęło wariować na liczniku i na kompie, ale myślałem że standardowo czujnik tym bardziej że siedział febiego i rok to już za długo jak na zamiennik, ale to jednak nie czujnik.
przem8 Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 Jesli temp z g62 i g2 sie pokrywa i wynosi 80 to winny jest termostat. 1
Rekomendowane odpowiedzi