Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Witam wszystkich. Po kilku latach za kierownicą VW, znów wracam do drużyny pierścienia ? Wlasnie płynie do mnie q5 z USA. Nie otrzymałem niestety dokładnych zdjęć lampy z nr seryjnym. Więc nie mam pewności czy są tam full ledy czy matrixy. Czy na podstawie tego zdjecia da się to stwierdzić? Lub po nr vin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 (edytowane) Hej. Na moje to jest Matrix. czyli jednak FULL LED Edytowane 25 Marca 2022 przez Koalakm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoman Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Z tego co się orientuje to na rynek amerykański matrixy nie są dozwolone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 2 minuty temu, audicoman napisał: Z tego co się orientuje to na rynek amerykański matrixy nie są dozwolone. oo a to ciekawe.. ale mozliwe Choc nie moge znalezc z wygladu innych w tej wersji Q5 jak tylko matrix full led... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 3 minuty temu, audicoman napisał: Z tego co się orientuje to na rynek amerykański matrixy nie są dozwolone. Dokładnie. Zwykłe LED, matrixów w USA nie ma bo są niedozwolone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz36 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 To są ful ledy . Tu na forum możesz rozkodować sobie VIN i będziesz więcej wiedział . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 to co oznacza po rozkodowaniu VIN: Asystent świateł 8G1 Asystent świateł drogowych Regulacja zasięgu reflektorów 8Q3 automatyczna regulacja świateł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 1 minutę temu, Koalakm napisał: to co oznacza po rozkodowaniu VIN: Asystent świateł 8G1 Asystent świateł drogowych Regulacja zasięgu reflektorów 8Q3 automatyczna regulacja świateł 8G1 asystent przełącza automatycznie z drogowych na mijania i odwrotnie. 8Q3 samopoziomowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Prwnie macie rację, właśnie natrafiłem na artykuł ze stycznia tego roku w którym jest napisane iż matrixy mają dopuścić do użytku dopiero w tym roku. A petycja złożona w 2013. Czyli nie tylko w PL urzędy wolno działają ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 2 minuty temu, Muskel1 napisał: 8G1 asystent przełącza automatycznie z drogowych na mijania i odwrotnie. 8Q3 samopoziomowanie ahh dziekuje bardzo. Czyli wszystko jasne Zapytalem bo nazwa "automatyczna regulacja świateł" myslalem ze oznacza ze wlasnie jakby "matrix". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Czyli jakby ktoś chcial sprzedać lampę full LED wersja USA, Od strony kierowcy. To proszę o info ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 (edytowane) Nie, jeżeli są matrixy to słowo matrix występuje w opisie W B9 są 2 rodzaje samopoziomowania. W lampach xenonowych samopoziomowanie jest kwazistatyczne a w full led i led matrix jest ono dynamiczne. Edytowane 25 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 10 minut temu, Bisio napisał: Czyli jakby ktoś chcial sprzedać lampę full LED wersja USA, Od strony kierowcy. To proszę o info tak sie zastanawiam czy sie da zestroic z europejska wersja matrix led i zakodowac odpowiednio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Z tego co się orientowałem to nie. Muszą byc 2 takie same, czyli 2 EU lub 2 US Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 1 minutę temu, Bisio napisał: Muszą byc 2 takie same, czyli 2 EU lub 2 US no ok, ale jakby byly 2x EU matrix.... czy da sie zakodowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 9 minut temu, Koalakm napisał: no ok, ale jakby byly 2x EU matrix.... czy da sie zakodowac? Matrixy mają inne własne sterowniki, więc nie tylko lampy ale także sterowniki lamp do wymiany + poprawne okablowanie. Dodatkowo parametryzacja kamery i BCM1 oraz finalnie kodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Też o tym myślałem, wydaje mi się że tak, lecz jakiś specjalista od kodowania musiałby sie wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Jesli znajdę lampę full led z USA, lecz bez modułów, to czy moduły mogą być z wersji UE? Nie wiem czy cała różnica tkwi w samej lampie czy właśnie modułach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Dlaczego szukasz lamp USA? Dostaniesz przegląd na nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisio Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Jedna lampa jest cała, więc chciałem dokupić drugą, aby nie musieć kupować 2 w wersji EU. Po przekodowaniu ponoć nie ma byc z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi