Manti Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Witam mam problem z „wyciem” pompy wspomagania w Audi A4 B5 (silnik 1.6 Benzyna z gazem) Na poczatku mialem lekki wyciek zrobilem go i dolałem oleju i śmigało wszystko git a później znowu się zaczęło odrazu mówię nie ma wycieku z pompy ani magla bylo sprawdzane olej sie pieni i wraca po zgaszeniu silnika ale gdzieś w okolicach zbiorniczka jest caly czas mokro i cieknie po nadkolu mozliwe ze to wina zbiorniczka? ??
Hezen Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Jeśli gdzieś cieknie to zaciąga powietrze do układu i płyn bedzie się pienił. Wyciągnij zbiorniczek i dobrze do wypłucz. W zbiorniczku jest sitko, czasami wyskakuje ze swojego miejsca i też powoduje że płyn się pieni. Ogarnij wyciek bo płyn od wspomagania jest agresywny dla lakieru. Jaki płyn wlałeś do układu?
Manti Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Hezen napisał: Jeśli gdzieś cieknie to zaciąga powietrze do układu i płyn bedzie się pienił. Wyciągnij zbiorniczek i dobrze do wypłucz. W zbiorniczku jest sitko, czasami wyskakuje ze swojego miejsca i też powoduje że płyn się pieni. Ogarnij wyciek bo płyn od wspomagania jest agresywny dla lakieru. Jaki płyn wlałeś do układu? Tylko jest problem z tym ze on wywala górą a wycieku nigdzie nie ma potem wszystko scieka po oslonie nadkola Płyn to Hipol czy jakoś tak ten z orlena
Manti Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2022 A i dodam jeszcze ze płyn zaciąga i cofa na włączonym silniku
Langista Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Ten płyn to do ciągników można lać. W Audi tylko febi lub Ori.
Hezen Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Ja u siebie zalałem zielonym mineralnym od citroena ale jaki dokładnie to nie pamiętam. Dev z forum polecał ten płyn, wystarczy poszukać. Wymień tego hipola bo rozcieknie ci się magiel albo zatrze pompa. Bardzo możliwe że wywala ci płyn bo zalałeś jakiś szajs. Ewentualnie zacina ci się zawór przy pompie wspomagania.
Manti Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Wiecie gdzie bym dostał ten febi? I chyba najlepiej minerał nie syntetyk? Albo ktos ma linka do tego oleju?
Langista Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Na korku zbiorniczka masz typ jako trzeba zalać, febi ma chyba tylko jeden płyn do wspomagania. Ori też jakiś mega drogi nie jest, chyba 50 zł za litr w ASO Skody.
Manti Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2022 12 minut temu, Langista napisał: Na korku zbiorniczka masz typ jako trzeba zalać, febi ma chyba tylko jeden płyn do wspomagania. Ori też jakiś mega drogi nie jest, chyba 50 zł za litr w ASO Skody. wlaśnie korek caly czarny jest ale cos na zbiorniczku pisze
Elhape Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 14:44, Manti napisał: wlaśnie korek caly czarny jest ale cos na zbiorniczku pisze Jest napisane Pisze się np. długopisem A olej lej taki: allegro.pl ALLEGRO.PL
Manti Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Opublikowano 17 Maja 2022 Po wielu probach pozostawilem tą pompe i wyła sobie ale zaobserwowałem że olej sie gotuje po dokładniejszych oględzinach zauwazylem ze nie ma chlodnicy oleju wspomagania tylko ktos sobie ukrócił i tak zostawil w zime działało w lato nie dawało efektow i wyszedł winowajca także chłodnica oleju założona i śmiga
Langista Opublikowano 17 Maja 2022 Opublikowano 17 Maja 2022 A wymieniłeś ten płyn na odpowiedni? Tak samo czy zwróciłeś uwagę na to czy sitko w zbiorniczku jest na miejscu?
Manti Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 W dniu 17.05.2022 o 19:57, Langista napisał: A wymieniłeś ten płyn na odpowiedni? Tak samo czy zwróciłeś uwagę na to czy sitko w zbiorniczku jest na miejscu? Tak olej zalałem od vaga zielony sitko na swoim miejscu
Rekomendowane odpowiedzi