Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który silnik wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Langista napisał:

Te modele, których szukasz nigdy oszczędne nie będą, bo są już zajechanie przez poprzednich właścicieli. Te, które są sprawne nie są sprzedawane.

Zawsze można włożyć parę złotych jak ma zostać na dłużej i wtedy cieszyć się z użytkowania. 

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Dev napisał:

nie może latac luzem, musi byc przypiety

tez mam psa... i koty które go teroryzują :decayed:

No wiem ale innej możliwości nie mam. 

I nie lata luzem, tylko siedzi bądź leży. ? 

Opublikowano
  • Autor

Opowiedzcie mi coś o silniku 2.0 TDI... 140 koni było chyba jakieś tam wadliwe, a 170 już poprawiona wersja - jeśli jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi. 

Czy to jest następca 1.9 TDI? 

Jak ten silnik w ogóle się sprawuje jeśli chodzi o żywotność i eksploatację?

Opublikowano
26 minut temu, omzig napisał:

Zawsze można włożyć parę złotych jak ma zostać na dłużej i wtedy cieszyć się z użytkowania. 

Raczej furmankę pieniędzy, bo w większości to trupy, które poprzedni właściciele ujeżdżali nie wydając pieniędzy na nic, poza paliwem. Naprawdę rzadko zdarza się, że ktoś chce w rozsądnych cenach sprzedać auto, o której dbał.

Opublikowano

Internet i to forum kipi od informacji o tych padaczkach tdi jak i pozostalych silnikach i jeszcze chcesz opowieści? Czekaj na kogoś cierpliwego albo zadaj sobie jakikolwiek wysiłek i uzyj funkcji szukaj. 

Opublikowano
48 minut temu, omzig napisał:

Opowiedzcie mi coś o silniku 2.0 TDI... 140 koni było chyba jakieś tam wadliwe, a 170 już poprawiona wersja - jeśli jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi. 

Na temat 2,0 TDI napisałem wyżej. 170 KM nie bierz pod rozwagę. Często nie trzymają serii i późno wstające turbo, przynajmniej po wsadzeniu turbo od BRD do BPW lub innych tak zachowuje się.

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Langista napisał:

Raczej furmankę pieniędzy, bo w większości to trupy, które poprzedni właściciele ujeżdżali nie wydając pieniędzy na nic, poza paliwem. Naprawdę rzadko zdarza się, że ktoś chce w rozsądnych cenach sprzedać auto, o której dbał.

Rozumiem... Wiesz to nie jest powiedziane że muszę mieć auto na już... Jak będzie trzeba to zwiększe budżet no i też się nie będę spieszył a nóż widelec może coś się trafi.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, george napisał:

Na temat 2,0 TDI napisałem wyżej. 170 KM nie bierz pod rozwagę. Często nie trzymają serii i późno wstające turbo, przynajmniej w 8V tak zachowuje się.

Kurde jakoś chyba mi wyleciało z głowy. Dzięki. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.06.2022 o 16:53, przem8 napisał:

Internet i to forum kipi od informacji o tych padaczkach tdi jak i pozostalych silnikach i jeszcze chcesz opowieści? Czekaj na kogoś cierpliwego albo zadaj sobie jakikolwiek wysiłek i uzyj funkcji szukaj. 

To żeś błysnął... Jak chrząstka w salcesonie. ? 

Trzeba było w ogóle tu nie pisać, a nie przygody szukasz 

Opublikowano
10 minut temu, omzig napisał:

Trzeba było w ogóle tu nie pisać, a nie przygody szukasz 

W przeciwieństwie do Ciebie umiem szukać tego czego potrzebuje. Na innych, podobnych forach już dawno ten temat wylądowałby w koszu za powielanie wątków. Z resztą widać jak błyszczy tu od pomocnych odpowiedzi :grin:

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Jedno mi nie pasuje.

Chcesz mieć oszczędności, a chcesz kupować niepewne stosunkowo żwawe auto :)

Jak kupisz niezrobione b6/b7 to żeby ogarnąć wszelkie bolączki i podnieść moc to wrzucisz 10-20k. Czy to ci rzeczywiście korzystniej wyjdzie? Nie wiem.

Od jakiegoś czasu mam do opchnięcia swoje b7 i rzeczywiście jak jest wszystko zrobione to jest to auto proste i tanie w utrzymaniu, do wszystkiego w sumie dostęp, wymiany praktycznie na poczekaniu, ale przesiadając się z S6 to według mnie będzie bardzo ciasno...