Opublikowano 29 Kwietnia 20233 l 13 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Pojawiły się aktualne mapki. Oto link https://navigation-maps.volkswagen.com/vw-maps/P330_N60S5MIBH3_EU.7z Muskel1 jestes jak zawsze niezawodny ??
Opublikowano 29 Kwietnia 20233 l 10 minut temu, tom.1 napisał(a): Muskel1 jestes jak zawsze niezawodny ?? Eee tam
Opublikowano 3 Maja 20233 l W dniu 29.04.2023 o 09:02, Muskel1 napisał(a): Pojawiły się aktualne mapki. Oto link https://navigation-maps.volkswagen.com/vw-maps/P330_N60S5MIBH3_EU.7z Dzięki Bohaterze
Opublikowano 15 Maja 20233 l Sluchajcie ktos moze wie: aktualizacja tych map to dosc dlugi proces, czy w trakcie aktualizacji mozna zgasic auto i je zamknac? Czy proces wtedy sie dokonczy?
Opublikowano 15 Maja 20233 l 8 godzin temu, Koalakm napisał(a): Sluchajcie ktos moze wie: aktualizacja tych map to dosc dlugi proces, czy w trakcie aktualizacji mozna zgasic auto i je zamknac? Czy proces wtedy sie dokonczy? Normalnie w czasie aktualizacji mapy możesz zgasić auto oraz zapłon. Dopóki trwa instalacj, jednostka nie wyłączy się. Tak wgrywam zawsze u siebie mapy. Zgaszony silnik i zapłon, wszystkie drzwi zamknięte ale nie zaryglowame.
Opublikowano 16 Maja 20233 l 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Normalnie w czasie aktualizacji mapy możesz zgasić auto oraz zapłon. Dopóki trwa instalacj, jednostka nie wyłączy się. Tak wgrywam zawsze u siebie mapy. Zgaszony silnik i zapłon, wszystkie drzwi zamknięte ale nie zaryglowame. oo to bardzo cenna informacja Dzieki Muskel
Opublikowano 17 Maja 20233 l W dniu 16.05.2023 o 07:56, Muskel1 napisał(a): Po pewnym czasie ekran się tylko wygasi ale instaluje dalej w tle. Zrobilem i jednak po pewnym czasie przerywa i sie wylacza - ale potem przy odpaleniu auta "wznawia" wgrywanie.
Opublikowano 18 Maja 20233 l 17 godzin temu, Muskel1 napisał(a): U mnie instalował w tle do końca. Ekran był tylko wygaszony. mysle ze to inteligentnie jest zrobione, np. w zaleznosci od naladowania aku itp
Opublikowano 18 Maja 20233 l Jesteś pewny, że przerwało instalacje a nie że tylko ekran wygasł? Miałeś komunikat, że przerwano i musiałeś potwierdzić wznowienie instalacji?
Opublikowano 18 Maja 20233 l Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Jesteś pewny, że przerwało instalacje a nie że tylko ekran wygasł? Miałeś komunikat, że przerwano i musiałeś potwierdzić wznowienie instalacji? no raczej tak Zapuscilem aktualizacje, zgasilem auto (nie zamykalem drzwi). Po 50 minutach wsiadam, odpalam auto i sie wszystko odpalilo, pojawil sie komunikat ponownie aktualizacja MMI w Toku (juz dokladnie nie pamietam, czy czasem nie bylo "wznawiam" cos - ale nie wiem) i patrze a on od nowa idzie - ten pasek postepu, i po chwili przeskoczyl na ponad polowe i jechal dalej az skonczyl. Wiec na moje jakby zamrozil w jakims momencie i potem przy odpaleniu dokanczal... Ogolnie wazne przeslanie jest takie - ze nic zlego nie powinno sie stac jak zgasisz auto podczas aktualizacji, dokonczy pozniej albo dokonczy i tak Edytowane 18 Maja 20233 l przez Koalakm
Opublikowano 18 Maja 20233 l Zamroził tylko ostatni widok na ekranie zanim wygasł. Po obudzeniu przeskoczył na miejsce w którym aktualnie się znajdował. Normalnie kończy sam aktualizacje i wygasza tylko ekran. Trwa to naprawdę długo, nie mierzyłem czasu ale całkiem możliwe, że 50 min nie wystarczy.
Opublikowano 18 Maja 20233 l 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Zamroził tylko ostatni widok na ekranie zanim wygasł. Po obudzeniu przeskoczył na miejsce w którym aktualnie się znajdował. Normalnie kończy sam aktualizacje i wygasza tylko ekran. Trwa to naprawdę długo, nie mierzyłem czasu ale całkiem możliwe, że 50 min nie wystarczy. no tez tak moze byc, w kazdym razie kluczowe jest ze mozna zapuscic aktualizacje i zgasic auto - mysle ze zamknac pewnie tez.
Opublikowano 18 Maja 20233 l Nie próbowałem bo auto zawsze otwarte w garażu stało jak aktualizowałem mapy. Może następnym razem wypróbuję.
Opublikowano 20 Maja 20233 l W dniu 8.04.2023 o 15:07, o_artur napisał(a): Karta 64GB z mapami 2023 zrobiona na Windows 10, format exFAT zaskoczyła od razu! Czyli patchowanie kartą z Maca dało jednak radę ale mapy już nie. Dzięki wielkie za pomoc!!! Hej, tez mam Q7 tylko z 2017 i ciałem zrobić aktualizację. Możesz podesłać link skąd pobrać plik M.I.B ? Mapy już ściągnąłem, mam najnowsza wersje softu brakuje mi tylko M.I.B. Są jakieś odnośniki na GitHub ale nie mam pojęcia jak się to ściągą. Z góry dziękuje za pomoc. EDIT: Znalazłem nawet filmik na YT ale pod wskazanym adresem nie ma już tego pliku. Pozdrawiam Bartek Edytowane 20 Maja 20233 l przez BartKat
Opublikowano 20 Maja 20233 l Na tej stronie, scrollujesz w dół i wybierasz "Source code. ZIP" Releases · Mr-MIBonk/M.I.B._More-Incredible-Bash GITHUB.COM M.I.B. - More Incredible Bash - The Army knife for Harman MIB 2.x aka MHI2(Q) units -...
Opublikowano 4 Czerwca 20233 l Zrobiłem w a6 C7 wczoraj samodzielnie konwersję z us na eu. Wszystko odbyło się za pomocą kart SD i narzędzia MIB. Dzisiaj chciałem wgrac mapy i niestety po włożeniu karty nie widzi danych aktualizacyjnych. Jak rozumiem muszę wgrać path o którym mowa w tym temacie. Teraz pytanie @Muskel1 czy ten Path, który wrzuciłeś mogę u siebie w a6 c7 zastosować? Edytowane 4 Czerwca 20233 l przez audicoman