Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mapy MIB w Audi A4 B9

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udało mi się przejść bezpośrednio z 2162 US na 3346 eu jeśli ktoś miałby jakieś pytania albo potrzebował plików do aktualizacji chętnie pomogę :)IMG_1174.thumb.jpeg.47ea188ffa8ee27052e8213ee4b48be2.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Hej, mam wersję MIH2_US_AUG22_P3252

MU software:0692

Na jaką wersję EU wyprowadzić pierwsze? Czy może podnieść wersję US? 

Edytowane przez Ghost9195
Opublikowano

Chciałem wgrać mapy z 2025 po konwersji z USA. Nie udało się przez "pielęgnacje systemu", spróbowałem przez czerwone menu i poszło, ale uruchamiają sie mam normalnie mape całej europy i po 3-5 minutach znika i dostaje komunikat "dane nawigacji nie są jeszcze udostępnione". Ktoś miał taki przypadek? Mapy pobrane MIB-Helper pod wersje 3346 i patch tez zrobiony

Opublikowano

Coś źle zrobiłeś.

Opublikowano

Źle konwersje czy złe wygrywanie map? Może zrobić ten format partycji?

Opublikowano

Gdybym był jasnowidzem byłbym multimiliarderem ale nie jestem. Nie było mnie przy tym jak dookonywałeś zmian etc. więc nie wiem co zrobiłeś nie tak. Już sam fakt, że nie mogłeś wgrać map z poziomu pielęgnacji systemu, świadczy o tym, że coś jest nie tak. Wykonaj format partycji map, ściągnij mapki z poniższego linka i je wgraj.

https://navigation-maps.volkswagen.com/vw-maps/P390_N60S5MIBH3_EU.7z

Opublikowano

,,Gdybym był jasnowidzem byłbym multimiliarderem ale nie jestem"

Muskel1 nawet tak nie żartuj... tutaj wszyscy na Ciebie liczą i na szklaną kulę także...🙃🫠😉

Opublikowano
6 minut temu, janusz75 napisał(a):

tutaj wszyscy na Ciebie liczą i na szklaną kulę także...🙃🫠😉

:grin: staram się jak mogę:travolta::wink:

Opublikowano

i trzeba przyznać, że Bardzo dobrze Ci to wychodzi... mnie także dużo pomogłeś... tylko tak trzymaj...👍

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Gdybym był jasnowidzem byłbym multimiliarderem ale nie jestem. Nie było mnie przy tym jak dookonywałeś zmian etc. więc nie wiem co zrobiłeś nie tak. Już sam fakt, że nie mogłeś wgrać map z poziomu pielęgnacji systemu, świadczy o tym, że coś jest nie tak. Wykonaj format partycji map, ściągnij mapki z poniższego linka i je wgraj.

https://navigation-maps.volkswagen.com/vw-maps/P390_N60S5MIBH3_EU.7z

I tak mam cię za jasnowidza po twojej szerokiej wiedzy. 😃 No cóż może coś źle wrzuciłem na kartę i dlatego nie chciało przejść. Spróbuje od nowa i zobaczę jakie będą efekty 

Opublikowano

:grin: Fajnie by było gdyby tak było...

Spróbuj tak jak pisałem, może pójdzie.

Opublikowano

Dopatrzyłem się, że mam Fec 0231001e a z tego co widziałem na forum to chyba 18/19 rok. Co dziwne patch wszedł bez problemu i nawet jak próbowałem drugi raz to pokazuje, że łatka już jest. W wolnej chwili spróbuje może innego patcha wgrać bo ten był z całej paczki 

Opublikowano

0230001e to 2018/2019.

Jakiej wersji M.I.B. używałeś?

Opublikowano

GEM 4.12

Opublikowano

Chodzi o wesję V3.6.0 lub V3.7.1. Której użyłeś?

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że było to v3.6.0 bo pobierałem z github, a link z mib helper. Próbować tym nowszym? Sprawdzić fizycznie będę mógł dopiero w piątek i upewnić się na 100

GITHUB.COM

M.I.B. - More Incredible Bash - The Army knife for Harman MIB 2.x aka MHI2(Q) units -...

Edytowane przez Krolik524
Opublikowano
1 minutę temu, Krolik524 napisał(a):

Próbować tym nowszym?

Nie, V3.7.1 nie jest do tej wersji MMI, dlatego pytałem której użyłeś.

Opublikowano

Konwersja poszła pomyślnie tym co mam. Wszystko mam PL i wersje k3346, ale zrobię tak jak mówisz może coś się zepsuło i trzeba drugi raz MIB. W ostateczności zostanę bez map 😀