Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprężarka przestaje pracować po kilkunastu sekundach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, po kilkunastu sekundach następuje wyłączenie sprężarki. Przez te kilkanaście sekund czuć, że szybko leci zimne powietrze więc czynnika jest wystarczająco.

Do tego na kanale zauważyłem, że gdzieś uderzyłem i wąż na kolanku przy sprężarce jest sklepany, tak na oko w 1/3 jeśli chodzi o średnicę przewodu.

Czy to może powodować rozłączanie sprężarki? Mniejszy przepływ i jakiś czujnik ciśnienia wybija?

Mechanik, z którym rozmawiałem obstawia zawór w sprężarce i twierdzi że zmniejszenie przepływu nie ma tu nic do rzeczy.

Opublikowano

wentylatory chodza ?

Opublikowano

Jakieś błędy masz w klimatroniku? Skoro uderzyłeś tym wężem to możliwe, że go uszkodziłeś / rozszczelniłeś i nie masz wystarczająco czynnika. Jakie ciśnienie masz w układzie?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał:

Jakieś błędy masz w klimatroniku? Skoro uderzyłeś tym wężem to możliwe, że go uszkodziłeś / rozszczelniłeś i nie masz wystarczająco czynnika. Jakie ciśnienie masz w układzie?

Wąż jest uderzony ale cały, przez te kilkanaście sekund od razu leci zimne.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Dev napisał:

wentylatory chodza ?

O, tego nie sprawdzałem.

Opublikowano

Do sprawdzenia co się dzieje z ciśneiniem. Możesz mieć osiągniętą wartość graniczną dzięki czemu klima się włącza ale za moment ta wartość zmienia się i ci ją wywala. nie odpala Ci się wtedy kontrolka na Econie ? 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, DarekS4 napisał:

Do sprawdzenia co się dzieje z ciśneiniem. Możesz mieć osiągniętą wartość graniczną dzięki czemu klima się włącza ale za moment ta wartość zmienia się i ci ją wywala. nie odpala Ci się wtedy kontrolka na Econie ? 

Na klimatroniku wizualnie wszystko bez zmian.

Opublikowano

Jedź gdzieś i niech sprawdzą ile jest czynnika, a pewnie jest go cały uj...

Opublikowano

jakby nie miał czynnika to by mu się econ cały czas palił ..... ale może być go tam tyle co nic i może być taka akcja jak pisałem. Takie wróżenie z fusów. JA robię tak że jak nie ma błędów i czujnik ciśnienia działa to ściągam to co jest patrzę ile było zapinam szczelność na 24h i dopiero jak jest ok to nabijam. 

Edytowane przez DarekS4

Opublikowano

Z tym econ to jest różnie. W a3 8l miałem zdemontowaną sprężarkę, bo się zatarła i econ nie świecił z braku czynnika.

Powinno się zrobić jak napisałeś ale lepiej posłuchać wróżbitów z forum niż zacząć od podstawowych czynności :D

Opublikowano

W piątek po napisaniu w tym temacie w korku 38 stopni na blacie i zaczą mi Econ się zapalać i gasić a klima razem z nim :grin:

Na szczęście już chłodniej i wszystko działa ?

Opublikowano
11 minut temu, DarekS4 napisał:

W piątek po napisaniu w tym temacie w korku 38 stopni na blacie i zaczą mi Econ się zapalać i gasić a klima razem z nim :grin:

Na szczęście już chłodniej i wszystko działa ?

Masz podmieniony czujnik ciśnienia na zamiennik?

Opublikowano

Tu raczej wina jego silnika, w lato po trasach jak stawałem autem to ciepło jakie ten silnik sobą kumulował jest ogromne, nie zdziwił bym się jak w trakcie jazdy w korku temperatura na tyle się dźwiga, że silnik odłącza klimę ?

Opublikowano

czujnik pewnie jeszcze OE nie zmieniałem .... To taka lużna uwaga w kontekście tematu .... pewnie prędzej czy później padnie. :) 

Opublikowano
13 godzin temu, Langista napisał:

Tu raczej wina jego silnika, w lato po trasach jak stawałem autem to ciepło jakie ten silnik sobą kumulował jest ogromne, nie zdziwił bym się jak w trakcie jazdy w korku temperatura na tyle się dźwiga, że silnik odłącza klimę ?

Akurat to można łatwo zdiagnozować,mój silnik nie grzeje się wcale mniej a klima zawsze działa. No może przy +35° wydajnosc ma już słabsza