Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] TA-TECHNIX - zawieszenie gwintowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poza tym, akurat MTS jest chyba Made in EU, jeśli dobrze pamiętam z naklejek.

Na 100% EU :)

Opublikowano

to że w chinach mówił mi gość ze sklepu który zajmuje się zawiasem :gwizdanie:

pewne jest to że FK -made in Germany :>

Opublikowano

MTSY bardziej cenione ??z tego co wiem FK to niemiecka firma i chociaż produkuje na miejscu a nie jak MTS w chinach....jak widać kazdy zachwala to czym handluje...ile kosztują osony i odboje??

Dużo sie zastanawiałem tez na tymi Fk i juz mialem zamawiac ale poczytalem na forum gdzieś ze zdarzają sie wadliwe tak samo jak ta-techniksy czy mtsy-co wiadome cena porównywalna do jakości. A co do mapeta ma tak samo i ta-techniksy i Fk i wiele innym z wyzszej połki. Ja się zdecydowałem na mtsy ze wzgledu na to, ze jest producent/kontahent w polsce i w razie sie cos zesra nie bedzie towar wysyłany az do niemiec co np do fk sie tyczy. Ceny są takie same co do wymienionych firm i jakośc porównywalna co do opini. Co do osłon i odbojów to nie wiem ile kosztuja bo miałem w komplecie. W gwincie FK nie ma w komplecie trzeba sobie dokupic, mysle nie ma problemu z znalezieniem tego. Pzdr

Opublikowano

No ja jeżdżę 2 rok na FK High Tec springi + amory :decayed: w sumie złego słowa nie mogę powiedzieć.. skrzypiało trochę zimą, ale przez pierwszy kilometr, potem cisza.. teraz jak jest powyżej 0 to cały czas cisza :wink4: także jak za te pieniądze, to polecam :good:

Opublikowano

No ja jeżdżę 2 rok na FK High Tec springi + amory :decayed: w sumie złego słowa nie mogę powiedzieć.. skrzypiało trochę zimą, ale przez pierwszy kilometr, potem cisza.. teraz jak jest powyżej 0 to cały czas cisza :wink4: także jak za te pieniądze, to polecam :good:

Fk high tec a Fk ak street to troche inna półka i cena. pzdr
Opublikowano

MTSY bardziej cenione ??z tego co wiem FK to niemiecka firma i chociaż produkuje na miejscu a nie jak MTS w chinach....jak widać kazdy zachwala to czym handluje...ile kosztują osony i odboje??

Dużo sie zastanawiałem tez na tymi Fk i juz mialem zamawiac ale poczytalem na forum gdzieś ze zdarzają sie wadliwe tak samo jak ta-techniksy czy mtsy-co wiadome cena porównywalna do jakości. A co do mapeta ma tak samo i ta-techniksy i Fk i wiele innym z wyzszej połki. Ja się zdecydowałem na mtsy ze wzgledu na to, ze jest producent/kontahent w polsce i w razie sie cos zesra nie bedzie towar wysyłany az do niemiec co np do fk sie tyczy. Ceny są takie same co do wymienionych firm i jakośc porównywalna co do opini. Co do osłon i odbojów to nie wiem ile kosztuja bo miałem w komplecie. W gwincie FK nie ma w komplecie trzeba sobie dokupic, mysle nie ma problemu z znalezieniem tego. Pzdr

Reklamowałem jeden amor - faktem jest, że sprawa załatwiona szybciutko w przypadku MTSa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam MTS techniks :> bez quattro :kox: I moim zdaniem jak za tą kasę zawieszenie wporządeczku co prawda zrobiłem dopiero ze dwa tyś. kilometrów, zobaczymy czy chociaż z rok się pojeździ ale gwarancję dają na dwa lata więc myślę ze az takie gówno to nie jest wiadomo, ze polskie drogi to masakra jest najgorsza i trzeba uważac. Z tego co zauważyłem i po opiniach tu i tam gdzie niegdzie to i FK czy TAtechnicsy oder MTSY to jest jakościowo takie samo i cene też mamy taką samą wiec jeśli chcemy miec konkretnego i firmowego trzeba wywalic conajmniej 3 tyś na zawieszenie. I ja od siebie dodam ze w moim przypadku na rajdy nie jezdzę tylko obnizalem by wizualnie lepiej wygladało. :shocked: Bo gleba i koło to podstawa hehehe :polew: pzdr

Opublikowano

Ja się osobiście zastanawiam czemu oni robią tak dużą możliwość regulacji w dół gdzie nie da się tak obniżyć auta bo siada ono na odbojach a zostaje jeszcze z 4-5cm regulacji. Ja tak mam i żeby opona 225/35/18 zrównała mi się z błotnikiem z przodu to muszę ciąć odbój o kilka cm bo teraz auto siedzi na nim i strasznie skrzypi podczas jazdy. Dodam że na poprzednim gwincie też trzeba było ciąć odbój.

Opublikowano

No własnie tez to mnie zastanawiało na kij tyle gwintu ja mam gdzies w polowie skrecony i siedzi sporo a skrecic gwinta na maxa na doł to by chyba siadł podłogą :polew:

Opublikowano

Tak się zastanawiam jak się obcięcie odboju ma do gwarancji. Sprzedający Tatechnix z allegro mówił że można ciąć i trzymam się jego słów bo teraz jak wpadnę w coś na drodze to tak jebnie że szok bo nic nie amortyzuje.

Opublikowano

No ja tam wlasnie nie wiem jak to sie ma własnie. Ogólnie troche lipa z kupywaniem na allegro niz w poblizszym sklepie. Wysyłanie odsyłanie a fura rozebrana. Tez mam nadzieje ze moje mtsy nie padną szybko :gwizdanie:

Opublikowano

Ja w razie czego mam stary gwint :naughty: co prawda tył jest kiepski z jednej strony ale reklamacje Tatechnixa w razie czego przejedzie.

Opublikowano

No ja tam wlasnie nie wiem jak to sie ma własnie. Ogólnie troche lipa z kupywaniem na allegro niz w poblizszym sklepie. Wysyłanie odsyłanie a fura rozebrana. Tez mam nadzieje ze moje mtsy nie padną szybko :gwizdanie:

A myślisz, że jak kupisz w sklepie to fura stała nie będzie?

Amorek też musisz zdemontować i odesłać do hurtownika/producenta.

Reklamacje w MTSie działają i to szybko (mail z fotkami, na drugi dzień miałem nowy amorek za który zapłaciłem, a po wysłaniu amorka był zwrot kasy)

Opublikowano

mts w chinach? a skad to niby takie info? bzdura! jesli zamawiam cos w mts na zamowienie i jest w 3-4 dni to jakim sposobem kontenerem by przyszlo z chin? produkuja to na 100% w wiekszosci w de i w innych karajach eu a nie chinach!

co do fk to powiedzialbym ze mts jest nawet lepszy niz fk i to mowa o fk w tej samej polce cenowej.. bo nei ma sensu porownywac fk za 3 tys z mts za 1 tys

sprzedane jednak setki gwintow mts mowia cos za siebie...

a czy zachwalam czym handluje ? no coz handluje i fk i mts i hr i kw i weitec itd wiec wiecej zarobilbym na kw wiec po co mam zachwalac mts?

wiem ze jest wart tej ceny i to dobry zawias.. jak kogos stac na weiteca czy kw to oczywiscie polecam ale bez przesady....

co do oslon i odbojow to co z tego ze kosztuje max pare dych jak czasem sa gwinty do ktorych nie da sie dobrac tego tak prosto bo sprezyna leci blisko amorka i klient ma problem

sam tego doswiadczylem na wlasnej skorze... gdy nie moglem dobrac oslon do gwintu H&R

wiec zanim piszecie niesprawdzone informacje o jakichs chinach itp to warto miec 100% pewnosc a nie pisac jakies info nie wiadomo skad... JOM niemiecki jest robiony w tajwanie czy chinach i co z tego? jest to JOM i wiele ludzi kupuje bo to niemiecki JOM

dla informacji poza tym

tuning art to tania wersja TA i gorsza jakosciowo

poznniej jest TA i jest to lepsze

a dalej jest mts i to nie to samo co wiele osob nie majacych pojecia pisze ze to to samo co ta bo to co innego i lepsze jakosciowo

pisze ta informacje nie tylko jako sprzedawac ktory sprzedal osobom x mase zestawow

ale jako osoba ktora sama na mts jezdzi czyta mase o mts ta i innych oraz co wazne sprzedala maaase zawieszen znajomym z ktorym mam stycznosc na co dzien i jezdza np na mts juz 3 lata i zrobili mase km i dalej jezdza...

a

a opowiesci wyciagniete z palca ktore rozne osoby pisza na forach to sie juz naczytalem w dowoli ... bo ktos gdzie uslyszal cos a tak naprawde nie ma pojecia o czym pisze...

Opublikowano

MAPETto jak już jesteś na naszym forum, to wpadnij do działu Rabaty, promocje i zrób jakąś dobrą cenę :naughty:

Może niedługo ponownie zostanę Twoim klientem :mysli:

Opublikowano

No to MAPET opisał nam jak wygląda sprawa z MTS :decayed:

A możesz nakreślić jak jest z FK AK STREET? Jakieś ciekawe opinie? :naughty:

Opublikowano

MAPET[/b]to jak już jesteś na naszym forum, to wpadnij do działu Rabaty, promocje i zrób jakąś dobrą cenę :naughty

na forum to juz jestem ponad rok... tylko nie ma czasu nigdy na nic...

No to MAPET opisał nam jak wygląda sprawa z MTS :decayed:

A możesz nakreślić jak jest z FK AK STREET? Jakieś ciekawe opinie? :naughty:

niska polka FK

brak oslon w komplecie i odbojow co przekresla gwarancje jak nie zalozysz

czasem ciezko dobrac seryjne w zaleznosci od gwintu...

+ to cena..

ale bardzo malo sie osob na to decyduje bo duzo wiecje kupuje i sprawdzilo MTS

trudniejsze warunki gwarancji w FK bo wsyztsko wraca zazwyczaj do DE a tam potrafia do 3 mies trzymac reklamacje

z fk ogolnie ostatnio ciezko sie gada

jak mialbym wybrac mts vs FA AK wybralbym MTS

Opublikowano

raceland ma taki plus ze dajemy na to 3 lata gwarancji a nie 2 jak innne czy nawet rok

podobno jest twaaarde i jak dla mnie bardzo podobne do TA tylko inna kolorystyka

Opublikowano

brak oslon w komplecie i odbojow co przekresla gwarancje jak nie zalozysz

A masz może w swojej ofercie osłony do tego zestawu?