Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] TA-TECHNIX - zawieszenie gwintowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie mam trzeba szukac po sklepach i dobierac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Łukasz - tak mnie zapewniał gość chyba z best-performance z Czewy - mówił dokładnie odwrotnie - może używał socjotechniki :> - wyjaśniłeś i jest ok :good: :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam TA-Technixa (kompletny z odbojami itd) pol roQ i gumki 215/40 i nie narzekam na nie. Srednio-twardo...plomby sa na swoim miejscu i nawet mojej zonie, co nie trawi utwardzanych aut :decayed: sie swietnie jezdzi

Opublikowano

przeczytałem cały temat i zamotałem się totalnie :kox:

czyli jaki gwint najlepiej wybrać tak żeby było nie za twardo??

-ta technix piszecie że piszczy i nie ma odbojów w komplecie ale za to nie za twardy

-mts maja odboje w komplecie i twardsze od ta technix

- fk problem z gwarancja :kwasny:

chcialbym sobie jakiś gwint na urodziny zafundować ale nie mam pojęcia na co się zdecydować :wallbash:

Opublikowano

co wy opowiadacie :shocked: ...

:blink: co wam piszczy :?: ...u mnie nic nie piszczy, nawet w deszcz czy gdzies tam wyczytalem, ze przy duzej wilgotnosci powietrza(no chyba, ze nikt go nie zakonserwuje, tzn. nie popsika np. smarem silikonowym w okolicach gdzie odboje beda nachodzic na amor i gwintu regulacji nie psikniecie, to potem go nie odkrecicie, a tym bardziej po zimie :no:

:blink: jak nie ma odbojow :?: :!: ...to chyba jakis z przemytu kupywaliscie te wasze gwinty. Ja tam mam kompletne tzn. odboje 4szt, klucze 2szt, nakretki na amory 4szt i jakies 4 raczej jakies tworzylo twarde w ksztalcie duzych podkladek i wywnioskowalem, ze maja byc nalozone na nakretki regulacycje :mysli: i moze tez dla tego mi nic nie piszczy :gwizdanie:

:decayed: i jest srednio twardy aQrat do codziennego bujania sie

Opublikowano

jak ci piszczy to przy montażu zakup kawałek węza na springi to zabezpieczy springi przed korozja i innymi nieprzyjemnymi dźwiękami.

JA tak zrobię przy gwincie jak już go kupie :naughty:

a naprawdę znaczeni zmniejsza korodowanie spring udowodnione w 2 audi :cool1:

Opublikowano

no...to tez jest metoda "na gloda" te weze, lecz ja to psiknalem...poprawie sie :embarrassed: nie smarem silikonowym tylko teflonowym i tez nic nie piszczy :naughty:

a tak swoja droga...jesli Ci co nie dostali w komplecie odboji do gwinta, to sie zastanawiam czy oni wogole dostali springi albo klucze czy cus :polew:

Opublikowano

doboje w kompletach sa prawie zawsze.. do kolumny gwintowanej w kazdym gwincie

moze nie byc ew oslon jak w FK

oslon i odbojów nie ma w kpl tylko w przypadku gdy z tylu jest amorek osobno sprezyna osobno bo wtedy pasuje seria

lub nie ma oslon dla gwintowanej kolumny gdy pasuje seryjna - ale to bardzo zadkie

Opublikowano

co wy opowiadacie :shocked: ...

:blink: co wam piszczy :?: ...u mnie nic nie piszczy, nawet w deszcz czy gdzies tam wyczytalem, ze przy duzej wilgotnosci powietrza(no chyba, ze nikt go nie zakonserwuje, tzn. nie popsika np. smarem silikonowym w okolicach gdzie odboje beda nachodzic na amor i gwintu regulacji nie psikniecie, to potem go nie odkrecicie, a tym bardziej po zimie :no:

:blink: jak nie ma odbojow :?: :!: ...to chyba jakis z przemytu kupywaliscie te wasze gwinty. Ja tam mam kompletne tzn. odboje 4szt, klucze 2szt, nakretki na amory 4szt i jakies 4 raczej jakies tworzylo twarde w ksztalcie duzych podkladek i wywnioskowalem, ze maja byc nalozone na nakretki regulacycje :mysli: i moze tez dla tego mi nic nie piszczy :gwizdanie:

:decayed: i jest srednio twardy aQrat do codziennego bujania sie

zapomnialem jeszcze dodac do tego ze oslony 4szt razem z odbojami przyszly (jak MAPET napisal, przypominajac mi o oslonach, ze tez sa), wiec jest tzw komplet :decayed:

niedowiarkom moge poslac nawet fotki, ze wszystko jest w przynajmniej moim TA-technixie :gwizdanie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie jak jest z tylnymi amorami w Q? trzeba ściągać boczek jak w ośce żęby wyciągnąć amor? bo słyszałem że nie. kupiłem ta technix i przymierzam się do wymiany.

i jeszcze jedno co muszę przełożyć ze starej zawiechy? może jest jakiś temat dot wymiany?

Opublikowano

panowie jak jest z tylnymi amorami w Q? trzeba ściągać boczek jak w ośce żęby wyciągnąć amor? bo słyszałem że nie. kupiłem ta technix i przymierzam się do wymiany.

i jeszcze jedno co muszę przełożyć ze starej zawiechy? może jest jakiś temat dot wymiany?

Amortyzatory odkręca sie od zewnatrz, do bagaznika nawet nie zaglądasz :wink4:

Opublikowano

to Wy sie macie zarabiscie :kox: ,bo nie musicie tych nieszczesnych boczkow sciagac :wallbash:

sorry za :ot:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Amortyzatory odkręca sie od zewnatrz, do bagaznika nawet nie zaglądasz :wink4:

tak też własnie myślałem

[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 17:51_________________________________________________a jak ze starej zawiechy wykręcam amor z tyłu w Q potrzebny mi ściągacz do sprężyn :mysli:[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 11:25_________________________________________________

mi już mineło 3000km na ty gwincie i jest okej

co mnie mnie wkurza to jak popada deszcz to odbojnik po amortyzatorze wydaje przerażliwy misk i szuranie

musze pewnie to jakos nasmarować

kurde mam chyba to samo jak jest sucho to ok ale jak teraz leje codziennie to w jednym amorze mi coś skrzypi i nie moge zlokalizować co to. Pskiałem silikonem w sprayu i nic
Opublikowano

Panowie jak ustawić talerzyk żeby było -40 od serii? Ile od dołu gwintu 7cm?

Opublikowano

to sie tak nei da okreslic bo kazde auto inaczej siada

wez sobie ustaw wg potrzeb niewazne cyz bedzie to -30 czy -50 wazne zeby dobrze stalo i nie obcieralo

Opublikowano

dokladnie, kazdy ustawia wg swojego "widzi mi sie" :gwizdanie:

mnie akurat pasuje -70, bo mi w miare drogi i wjazdy do znajomych pozwalaja :decayed: no chyba ze sie pojawi dziwnej wysokosci :wallbash: prog zwalniajacy, to wtedy lubie sobie przypomniec "łacine" :rant:

Opublikowano

TA technix zakupiłem w sumie niedawno do golfa4 i to zdaje mi się od mapeta na allegro, co mogę powiedzieć, TANIO, TWARDO i czasem coś popiskuje na nierównościach ale za taką cenę :decayed:

H&R czy KW to nie jest ale polecam

Opublikowano

sprawdz czy odboj nie popiskuje

czasem cos podejdzie i popiskuje u mnie w KW nawet

trzeba bylo przez forum byloby taniej ;)

TA-technix jest wg wiekszosci opinii twardawy

torche bardziej komfortowy jest MTS-technik

a jaki nick?

Opublikowano

sprawdz czy odboj nie popiskuje

czasem cos podejdzie i popiskuje u mnie w KW nawet

trzeba bylo przez forum byloby taniej ;)

TA-technix jest wg wiekszosci opinii twardawy

torche bardziej komfortowy jest MTS-technik

a jaki nick?

:decayed: odbój własnie wyjałem dziada i nasmarowałem smarem grafitowym, psikanie od dołu silikonem w spreju nic nie dawało
Opublikowano
a jaki nick?

allegro? aju1984

aukcja - przedmiot nr 1637192769