Ivanek Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Też niedawno zmieniłem tę uszczelkę, w poszukiwaniu nieszczelności, niestety okazało się to pudłem ale na uszczelce było widać, że przedmuch był. Także może i słusznie? Groszowe sprawy a temat ogarnięty w pół godziny.
Michal2427 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Właśnie po demontażu kolektora do czyszczenia miałem tam wyciek oleju i sączyło się na kolektor więc stwierdziłem że to uszczelni lepiej jak ta oryginalna uszczelka. Teraz jest sucho ale chyba turbo jest następne w kolejce do roboty
Michal2427 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Przegląd zaliczony bez zająknięcia i kolejny rok jazdy przed nami
Michal2427 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Opublikowano 16 Października 2022 Witam. Nowe remonty w audi. Wziąłem się w końcu za regeneracje maglownicy, do tego przepłukany cały układ, nowy płyn i nowy zbiorniczek. Do tego zadbałem o nowe hamulce z przodu, jak w każdym moim aucie, standardowo zagościła tarcza rotinger i klocki textar. Dodatkowo dodaje też kilka jesiennych fotek. Pozdrawiam
przem8 Opublikowano 16 Października 2022 Opublikowano 16 Października 2022 Te osłony na maglu złapane na trytytki to mam nadzieję, że założone tymczasowo?
Michal2427 Opublikowano 17 Października 2022 Autor Opublikowano 17 Października 2022 15 godzin temu, przem8 napisał: Te osłony na maglu złapane na trytytki to mam nadzieję, że założone tymczasowo? Takie odebrałem z regeneracji. Teraz zestaw jest na aucie zrobiony tak jak ma być. Pozdrawiam
Michal2427 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2022 Remontów ciąg dalszy. Nowe wszystkie wahacze, tym razem postawiłem na REGUM Nowe świeczki żarowe bo się okazało że wszystkie spalone Nowy olej Motul i filtr Zbieram też powoli graty do przekładki na 2din.
Lukasz_mk2 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Ładne auto, ale jest co robić. Co to za guziki przy ESP?? Jeśli można wiedzieć to ile kosztowały Cię wahacze z REGUM?? Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Lukasz_mk2
Hugo Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 2 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał(a): Co to za guziki przy ESP?? Montowane są w samochodach do nauki jazdy. Jeden to "dzwonek'. Podczas egzaminu na prawo jazdy musi być włączony sygnał dźwiękowy, aby egzaminator mógł usłyszeć, czy instruktor jazdy wspiera zdającego drugim kompletem pedałów. Drugi przycisk to "światło" do podświetlenia przestrzeni nad nogami kierowcy
Ivanek Opublikowano 4 Stycznia 2023 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Jakie objawy miałeś, że zmieniałeś świece? Błędy? Problemy z rozruchem?
Michal2427 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2023 13 godzin temu, Hugo napisał(a): Montowane są w samochodach do nauki jazdy. Jeden to "dzwonek'. Podczas egzaminu na prawo jazdy musi być włączony sygnał dźwiękowy, aby egzaminator mógł usłyszeć, czy instruktor jazdy wspiera zdającego drugim kompletem pedałów. Drugi przycisk to "światło" do podświetlenia przestrzeni nad nogami kierowcy Tak właśnie wychodziło mi po Vin-ie że był to pojazd do nauki jazdy, do tego na obudowie prawego lusterka mam 3 dziury, pewnie od dodatkowego lusterka dla instruktora. Czyli wychodzi na to że w niemcowni w 2004 na takiej furze uczyli się jeździć podczas gdy u nas było coś pokroju Clio albo Fabii?
Michal2427 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2023 1 minutę temu, Ivanek napisał(a): Jakie objawy miałeś, że zmieniałeś świece? Błędy? Problemy z rozruchem? Troszkę dłużej kręcił jak spadły temperatury na zewnątrz, i na początku nierówno pracował. Sprawdziłem miernikiem dwie świece do których jest dobry dostęp i były obie spalone więc wymieniłem komplet.
Michal2427 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2023 15 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał(a): Ładne auto, ale jest co robić. Co to za guziki przy ESP?? Jeśli można wiedzieć to ile kosztowały Cię wahacze z REGUM?? 900 coś złotych. Sprawdź na stronie www.regum.pl. Jak oddajesz stare to jest taniej ale muszą być oryginały a ja miałem już zamienniki...
Michal2427 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2023 Piękną mamy wiosnę tej zimy
Michal2427 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Witajcie. Kolejne zmiany mechaniczne zagościły w aucie, one chyba nigdy się nie skończą ? Turbosprężarka po regeneracji Nowy wałek rozrządu wraz z całym zestawem montażowym Po zdjęciu wałka okazało się że jeden pompowtrysk trzeba wymienić Nowy przepływomierz i filtr powietrza Teraz już nie stuka z głowicy podczas pracy silnika, noi troszkę mocy powróciło ? Poza tym zmienione w końcu koła na letnie, opłukane auto i standardowo sesja na wiosnę ? Zapraszam do oglądania
Arek8888 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Widać, że wałek miał dość ? teraz polecam wymianę oleju nie rzadziej niż co 10 tysięcy i nowy wałek powinien latać długo.
Michal2427 Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Opublikowano 7 Maja 2023 (edytowane) Długo się zbierałem do tej modyfikacji ale w końcu się udało. Cały tunel został przerobiony pod 2din, nowy kosz, nowy panel klimatronika po regeneracji, nowe radio concert 3, nowe wszystkie przyciski razem z cupholderem na wersję chrom, a całości dopełnił wzmacniacz antenowy w bagażniku z końcówką AF. Odczucia są bardzo pozytywne. Z nagłośnieniem bose gra o niebo lepiej. Edytowane 27 Maja 2023 przez Michal2427
MarioR34 Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 It looks very nice , now you can buy any android you want , they have so many option , sim card , otpions to connect tri more tablets to wach at the same time the same content , just must be carful and read options , bicouse some of them looks the same almost the sam or the same price and when you read option its a big difrence in option.
Rekomendowane odpowiedzi