MechanikAmator Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Witam Posiadam A4 B8 przedlift z oryginalnym system Keyless. Samochod normalnie odpala bez kluczyka, wszystko okej, poza klamkami. Chcialem w koncu uruchomić również ten system, VCDS popowiadał, że wszystkie czujniki w klamkach do wymiany. - bledy dotyczyly czujnika w kazdej klamce z osobna. Z racji, że jezdze autem głównie sam, stwierdzilem, ze wymienie chociaz w drzwiach kierowcy. Kupiłem czujnik, stary był spękany ( napewno woda sie do niego dostala). Po montazu, system nie ruszył, usunąłem stare błędy, i ruszył, ale nie w taki sposób jakbym tego oczekiwał, to znaczy raz chce otworzyc to zamyka, ogólnie w cały świat. Po chwili wyskoczył takowy błąd. Pi¹tek,05,Sierpieñ,2022,14:35:02:00009 Znaleziono 1 b³¹d: 03287 - Czujniki dotkniêcia zewnêtrznej klamki drzwi 010 - Przerwa / zwarcie z plusem Ramka zamro¿ona: Stan b³êdu: 01101010 Priorytet b³êdu: 2 Czêstoœæ b³êdu: 1 Wew.licznik b³êdów: 172 Przebieg: 219577 km WskaŸnik czasu: 0 Data: 2022.08.05 Czas: 14:22:14 Czy aby system byl sprawny konieczna jest wymiana wszystkich czujnikow w klamkach?
tomasm64 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Musisz wymienić wszystkie wkłady w klamkach, polecane są takie: . Sam na takie wymieniałem i jest spokój i wszystko działa bez zarzutu !!!
MechanikAmator Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Godzinę temu, tomasm64 napisał: Musisz wymienić wszystkie wkłady w klamkach, polecane są takie: . Sam na takie wymieniałem i jest spokój i wszystko działa bez zarzutu !!! Taki wlasnie kupilem, ale jeden, Ogolnie system dziala do momentu otwierania drzwi w ktorych sa czujniki zepsute, wtedy zaczyna swirowac i wywali blad ktory jakby blokuje caly system. No nic kupuje w takim razie 3 pozostale czujniki
tomasm64 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Jak wymienisz wszystkie to system będzie działał normalnie. Ja wymieniałem chyba ze trzy lata temu i do dziś żadnych problemów.
MechanikAmator Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W dniu 6.08.2022 o 09:23, tomasm64 napisał: Jak wymienisz wszystkie to system będzie działał normalnie. Ja wymieniałem chyba ze trzy lata temu i do dziś żadnych problemów. Wymienilem wszystkie, system ruszyl, lecz wdg, mnie dziala beznadziejnie. Dotykanie klamki od zewnetrznej strony nie daje zadnego rezultatu, od wewnetrznej raz zablokuje 5 razy pod rzad i dopiero za 6 otworzy. Dodatkowo po przejechaniu kawałka znowu ten sam błąd 03287 - Czujniki dotkniêcia zewnêtrznej klamki drzwi 010 - Przerwa / zwarcie z plusem Ramka zamro¿ona: Stan b³êdu: 01101010 Priorytet b³êdu: 2 Czêstoœæ b³êdu: 1 Wew.licznik b³êdów: 195 Przebieg: 220535 km WskaŸnik czasu: 0 Data: 2022.08.19 Czas: 13:25:26 Czujniki wszystkie 4 nowe.
Langista Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 A wiązka cała? Jak opisujesz problem to wychodzi na to, jakby czujnik był wadliwy albo wiązka gdzieś nie stykała.
MechanikAmator Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Langista napisał: A wiązka cała? Jak opisujesz problem to wychodzi na to, jakby czujnik był wadliwy albo wiązka gdzieś nie stykała. Cała, wtyczki w słupkach poodpinałem wychodzi na to, że jest okej ... Dziwi mnie jedna rzecz, na każdych drzwiach system działa w ten sam sposób czyli: -0 reakcji dotykając klamki od zewnętrznej strony -Wsadzając dłon od wewentrznej strony klamki reakcja jest, ale losowa ( raz zamek otwiera 5 razy, raz 5 razy zamyka juz zamkniete auto ). Czujniki wszystkie 4 są nowe, no chyba, że one po prostu są jakieś slabej jakosci ..
Langista Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Czujniki z ali? mogłeś 4 sztuki wadliwe dorwać
MechanikAmator Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2022 13 godzin temu, Langista napisał: Czujniki z ali? mogłeś 4 sztuki wadliwe dorwać nie nie z ali akurat 12 godzin temu, Muskel1 napisał: Czujniki kupuje się oryginalne. Zauwazylem na innych podzespolach, że audi nie lubi zamienników, czy gdzieś na necie można dorwać te czujniki z oryginału? Obstawiam, że w aso cena zwala z nóg, zwłaszcza przy 4 sztukach.
Muskel1 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Nowe oryginalne w ASO kosztujâ 470 zł za sztukę. Alternatywnie możesz poszukać używek ale wiesz jak jest z używkami.
Rekomendowane odpowiedzi