Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Srebrna B6-tka AVF w S-line z Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakują mi tu,  przyciski do twojej tapicerki z b8 ? robią  robotę?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, A4b6quattro napisał(a):

Brakują mi tu,  przyciski do twojej tapicerki z b8 ? robią  robotę?

Kiedyś pewnie wpadną, przy okazji jak będę zmieniał ramki szyb, bo są spuchnięte. :whistling:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zabrałem się za oklejanie podsufitki na nowo, ze starej zrobił się oczywiście baldachim.
Ściąganie tej starej gąbki z klejem nie należało do zbyt przyjemnej roboty, nie trzymało się materiału podsufitki, a kleiło się do wszystkiego innego.
Materiał kupiony od tapicera i odcień jest identyczny jak oryginalny.

43.thumb.jpg.e5820b6c10b65d425395a54c42aa7a60.jpg

44.thumb.jpg.6d31c0d2f31b609d1297ccc7d506cc06.jpg

45.thumb.jpg.ad31033e40ef25e9838abf3879d5fc34.jpg

46.thumb.jpg.14156b983adab21094c1941b0e791d57.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Wymiana przednich błotników na nowe, w lewym na dole przy mocowaniu było już miękko a prawy był uszkodzony i zrobił się otwór rewizyjny.

Do tego zmiana kierunków na czarne ledowe statyczne.

Zrobiłem też akcje czyszczenia/regeneracji wszystkich silniczków klap z użyciem Kontakt PR, nie działał ten najgorzej umiejscowiony czyli lewy V158 a reszta profilaktycznie.

47.thumb.jpg.6b4c90a58c9d66ca708202d9904f51cb.jpg

48.thumb.jpg.4a0a56bb1910cb04e810ff1b55db2c72.jpg

49.thumb.jpg.417d8699037dbd4a3620eff9afda313e.jpg

50.thumb.jpg.d480e7854d92cccd31b2666fa8e65efc.jpg

Audi na razie więcej stoi niż jeździ, na co dzień poruszam się czymś innym, a lista rzeczy do naprawy się powiększa, dlatego auto znowu powędrowało do garażu.
Mam dwa większe problemy pierwszy to wytarty wałek rozrządu, a drugi to, że od początku, kiedy mam auto, od 50km/h w górę zaczyna mi coś wyć taki dziwny szum i terkotanie, robi się z biegiem czasu coraz głośniejsze. Najbardziej słychać je jak jadę przy barierkach, na lewarku zmiany biegów są duże drgania i miota nim we wszystkie strony, jak przycisnę lewarek na biegu to słychać wycie jeszcze bardziej. Naczytałem się, że mam tę wadliwą skrzynię GBA i teraz jestem na etapie poszukiwania swapu quattro.

Opublikowano

Jakie objawy daje wytarty wałek rozrządu?

Opublikowano
29 minut temu, NervaR napisał(a):

Mocne dudnienie, klepanie, spadek wydajności motoru 

Opublikowano
8 godzin temu, NervaR napisał(a):

ja mialem dodatkowo taki objaw ze trzeslo silnikiem na wyzszysch biegach przy 2 tys obrotow ( podczas przyspieszania)

Opublikowano

U mnie dudniło z filtra,i nie odpalał od strzała, tylko kaszlał.Po wymianie wałka i całego setu,teraz zawsze od strzała czy to zima czy lato.

Opublikowano
W dniu 31.01.2024 o 18:41, I Matt I napisał(a):

Naczytałem się, że mam tę wadliwą skrzynię GBA i teraz jestem na etapie poszukiwania swapu quattro.

Szkoda ze nie szukałes w zeszłym roku,bo sprzedałem cały zestaw  quattro z b6  2.5 180KM ze skrzynią AEK za niską cenę,,bo mi zalegało  z 4 lata w garażu.

Opublikowano

Tez ostatnio V158 zmieniałem... Żebra mnie dwa dni bolały ?

Podasz linka do tych kierunków ? 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, A4b6quattro napisał(a):

Szkoda ze nie szukałes w zeszłym roku,bo sprzedałem cały zestaw  quattro z b6  2.5 180KM ze skrzynią AEK za niską cenę,,bo mi zalegało  z 4 lata w garażu.

No szkoda, a tak blisko bym miał, szukam tylko w pomorskim, aby osobiście odebrać, na razie przez dłuższy czas nic nie ma.

Opublikowano
  • Autor
34 minut temu, Marfiol napisał(a):

Tez ostatnio V158 zmieniałem... Żebra mnie dwa dni bolały ?

Podasz linka do tych kierunków ? 

Ja przy tym straciłem cierpliwość i tą najgorzej umiejscowioną śrubkę pominąłem i wyrwałem silniczek. Na tych dwóch i tak się dobrze trzyma ?

ALLEGRO.PL

Opublikowano
Godzinę temu, I Matt I napisał(a):

No szkoda, a tak blisko bym miał, szukam tylko w pomorskim, aby osobiście odebrać, na razie przez dłuższy czas nic nie ma.

Za dobrą cenę w Pomorskim i kompletne ,to ciężki temat .Podjedz na złomowiec  w Redzie ,tam  może coś sie znajdzie.

Opublikowano

Przeczytałem u Ciebie o tym silniczku z klimatyzacji i mnie też dopadł ten problem przedwczoraj :) 

Opublikowano

Bardzo ciekawy temat :) Co do wałków rozrządu w naszych silnikach, to są to chyba części eksploatacyjne ?

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Ivanek napisał(a):

Przeczytałem u Ciebie o tym silniczku z klimatyzacji i mnie też dopadł ten problem przedwczoraj :) 

To jakaś klątwa ? w podobnym czasie sporo osób ma ten problem, zobaczymy, na jaki czas to pomoże, najwyżej kupię nowszą kompletną nagrzewnicę z seata exeo.

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Arek8888 napisał(a):

Bardzo ciekawy temat :) Co do wałków rozrządu w naszych silnikach, to są to chyba części eksploatacyjne ?

Dzięki, ciekawy jestem czy mam jeszcze oryginalny wałek, czy już ktoś wymieniał, ale to jeszcze trochę czasu minie, zanim się za to zabiorę :whistling:

Opublikowano
20 godzin temu, Arek8888 napisał(a):

Co do wałków rozrządu w naszych silnikach, to są to chyba części eksploatacyjne

Niekoniecznie. W rodzinie u mnie jeździ golf IV na PD, kupiłem go jako 3 letni z przebiegiem 120-130 k km, przy około 450 k km oddałem go mamie. Nie wiem ile zrobiła km, pewnie z 20 k km przez ostatnie 4 lata, ale wiem na pewno że do wałków i pompek nikt nie zaglądał i na dzień dzisiejszy silnik nie pracuje inaczej jak w dniu zakupu przeze mnie.

Opublikowano
W dniu 30.08.2023 o 17:52, I Matt I napisał(a):

Zabrałem się za oklejanie podsufitki na nowo, ze starej zrobił się oczywiście baldachim.
Ściąganie tej starej gąbki z klejem nie należało do zbyt przyjemnej roboty, nie trzymało się materiału podsufitki, a kleiło się do wszystkiego innego.
Materiał kupiony od tapicera i odcień jest identyczny jak oryginalny.

43.thumb.jpg.e5820b6c10b65d425395a54c42aa7a60.jpg

44.thumb.jpg.6d31c0d2f31b609d1297ccc7d506cc06.jpg

45.thumb.jpg.ad31033e40ef25e9838abf3879d5fc34.jpg

46.thumb.jpg.14156b983adab21094c1941b0e791d57.jpg

Jak bardzo skomplikowany jest demontaż i wyjęcie podsufitki? Chciałem u siebie zmienić kolor na czarny i się zastanawiam czy gra warta świeczki...

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, gawortom napisał(a):

Jak bardzo skomplikowany jest demontaż i wyjęcie podsufitki? Chciałem u siebie zmienić kolor na czarny i się zastanawiam czy gra warta świeczki...

Nie jest trudny, demontaż to niecałe 2h, największy problem miałem z śrubami przy słupku C, robota na dwa dni bo przez noc klej sechł.

Korzystałem z tego poradnika, zdjęcia nie działają ale wystarczyło to raz przeczytać.