Piniuv6 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Witam potrzebowałbym schemat instalacji silnika do mojej audi a4 b8 2,0 tdi kod silnika CJCB 2013r mam problem z czujnikiem temperatury i poziomu oleju. stopiły się piny 1 i 2 . Wymieniłem kostkę i czujnik a nadal jest błąd w sterowniku. jak by ktoś miał taki schemat z opisami to bym był bardzo wdzięczny
Muskel1 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) Tego czujnika w misce olejowej? Jeżeli tak, to pin 2 (brązowy) to masa, pin 1 (czarno-niebieski) zasilanie, idzie ze skrzynki bezpieczników, z bezpiecznika nr 2 w podszybiu. Edytowane 6 Października 2022 przez Muskel1
Piniuv6 Opublikowano 7 Października 2022 Autor Opublikowano 7 Października 2022 Dziękuje Muskel1 za szybka odpowiedź. dzisiaj to sprawdzę i dam znać.
Piniuv6 Opublikowano 7 Października 2022 Autor Opublikowano 7 Października 2022 Jeszcze raz ci dziękuję. temat ogarnięty . Faktycznie bezpiecznik... jak masz dojście do takich danych to proszę sprawdź mi jeszcze który bezpiecznik jest od pompki B cieczy chłodzącej . to jest dodatkowa pompka od chłodnicy EGR . . Zamówiłem już nową kostkę i ją wymienię ale w razie co to bym miał już zciągę. Mam nadzieję że kiedyś będę mógł się odwdzięczyć. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 7 Października 2022 Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Pompa V400 do EGR: Pin 1 (brązowy) masa Pin 2 (żółto-czerwony) zasilanie, idzie z bezpiecznika SB 14 w podszybiu. Pin 3 (czerwono-fioletowy) idzie na pin nr 30 wtyczki sterownika silnika. Edytowane 7 Października 2022 przez Muskel1
Piniuv6 Opublikowano 10 Października 2022 Autor Opublikowano 10 Października 2022 Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
ArmiDali Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca @Muskel1 Czy dysponujesz może schematem elektrycznym lusterek?
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca O jakim aucie, modelu i roczniku mowa? Bo w profilu widnieje B7 a tu jest temat B8.
ArmiDali Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Profil jest poprawny. Mam B7 ale znalazłem gdzieś na forum, że da się zaadoptować lusterka z kierunkowskazami (bez line assisst) z B8 do B7. Trzeba niby wziąć dół od B7 i lakierowaną część od B8. Przypuszczam że środek też. Oznacza to niestety cięcie wtyczek i pomyślałem że doszlifuje ten pomysł łącząc sterownik z B8 wraz z wnętrzem lusterka z czarna częścią z B7. Jeśli jednak nie obejdzie się bez r”zeźby” potrzebuje dotrzeć do schematów B7 i B8.
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Mogę Ci albo schemat z B7, albo schemat z B8 wrzucić. Z rzeźbienia nie mam schematów.
ArmiDali Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Jeśli masz taką możliwość to prosiłbym o schemat elektryki lusterek dla B8. Opis pinów we wtyczce lusterka od B7 znalazłem w innym wątku: ” Jeśli chodzi o kostkę samego lusterka (tak która wchodzi do sterownika szyb): Pin 1: Zasilanie silnika lewo/prawo (czerwony) Pin 2: Masa silników (biały) Pin 3: Zasilanie silnika góra/dół (biało/brązowy) Pin 4: (żółty) Pin 5: Podgrzewanie szkła (czarny) Pin 6: Podgrzewanie szkła (czarny) Pin 7: X Pin 8: X Pin 9: Masa silnika składającego (różowy) Pin 10: Zasilanie silnika składającego (niebieski) Pin 11: Fotochrom (czarno/szary) Pin 12: Fotochrom (czarno/zielony) Pin 13: Pamięć - zasilanie silników (biało/żółty) Pin 14: Pamięć - sygnał dla silnika lewo/prawo (niebiesko/czerwony) Pin 15: Pamięć - sygnał dla silnika góra/dół (szaro/żółty) Pin 16: Pamięć - masa silników (szaro/biały)”.
ArmiDali Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września @Muskel1 Czy jeszcze raz mógłbym prosić o schemat elektryki składanych lusterek w A4 B8.
Muskel1 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Rok produkcji? Przedlift, polift? Edytowane 13 Września przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Szukaj na schematach silniczków V121 i V122. Türsteuergerät Fahrerseite.pdf Türsteuergerät Beifahrerseite.pdf
ArmiDali Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września @Muskel1 wielkie dzięki. Teraz mogę coś usprawnić.
berek000 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października @Muskel1 Witam. Podawałeś wyżej schemat do kostki pompki od chłodzenia EGR. Czasami wyskakiwał mi błąd P261A00 sporadyczny, a ostatnio już aktywny. Wymieniłem pompkę na nową z firmy Hepu, pompka nie działa i wyskakuje błąd P261C00, po podpięciu kostki do oryginalnej pompki z powrotem P261A00. Sprawdziłem czy jest prąd na pinie nr 2 i go nie ma. Na pinie nr 3 jest jakis sygnał krótko po otwarciu drzwi i caly czas, gdy silnik jest odpalony. Czy mógłbyś doradzić co jest nie tak?
Muskel1 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Bez pełnego auto-scanu nie doradzam.
berek000 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października @Muskel1 posiadam zdjęcia z odczytu tego drugiego błędu na nowej pompce-zamienniku z Hepu. Może zamiennik nie zgodzić się z tym modelem i potrzeba oryginału?
Rekomendowane odpowiedzi