IRON PATRIOT Opublikowano 28 Lipca Autor Opublikowano 28 Lipca Koledzy zdemontowałem wczoraj podsufitkę wraz z słupkami A, C, słonecznikami, świetleniem oraz plastikiem znad tylnej szyby. Dzisiaj zamierzam udać się do tapicera i kupić klej oraz czarny materiał by okleić te elementy. Do kolegów, którzy przerabiali temat podsufitki mam kilka pytań (próśb o rady): 1. Czy konieczne jest zrywanie materiału z obudów słupków przed nakładaniem nowego materiału? (obecny materiał ptrzyma się bardzo mocno), 2. Obudowa słupka B gdzie wyjeżdza pas trzyma się tylko na zatrzaskach? I jak ją najszybciej zdemontować ( pewnie pas trzebą odkręcić ), 3. Jak zdemontować ten trójkątny plastik, który znajduje się przy trójkątnej szybce? Z góry dzięki za rady
IRON PATRIOT Opublikowano Czwartek o 23:24 Autor Opublikowano Czwartek o 23:24 Po ponad tygodniu walki po pracy z podsufitką w końcu udało się skończyć. Drugi raz raczej bym się nie podjął 😅 Miło to jestem zadowolony, wyszło tak 8/10. Już zacząłem cieszyć się, że auto wygląda w miarę przyzwoicie to pojawiły się kolejne usterki. Najgorzej będzie z rudą. Po zdjęciu listew dachowym ukazał się przykry widok. Zdrapałem trochę lakieru a pod nim taki widok.Z racji obecnego braku środków na lakiernika będę musiał sam w miarę oczyścić miejsce i zabezpieczyć. 2
Rob@k Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Mega upierdliwa robota z podsufitą. Najważniejsze, że się udało i jesteś zadowolony. 1
IRON PATRIOT Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 2 hours ago, peter22 said: Jaki klej używałeś do podsufitki Tapicer dał następującą radę. Po oczyszczeniu podsufitki nałożyć jedną warstwę kleju na całość (zrobić bazę). Odczekać minimum pół godziny. Następnie nałożyć materiał, 1/3 materiału złożyć, nałożyć klej. Po mału tą 1/3 przykleić i następnie kolejną 1/3 posmarować i kleić i tak dalej 1
Koziar993 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Gratuluje ! Osobiście nie podjąłbym się klejenia
Rekomendowane odpowiedzi