reftol Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam wszystkich posiadaczy Audiczek i nie tylko Auto z 1996 roku przytargane z Nederland w sierpniu 2008r. Napędza je poczciwy 1-zecior -90KM, dzwona chyba rzadnego poważnego nie było tylko przednia szyba z 00 roku wymieniona w ASO reszta natomiast 96 :> -climatronic :> -2 x elektryczne szyby -2 x elektryczne lusterka -tempomat -elektryczna regulacje wysokości świateł -centralny zameczek z domykaniem szybek z kluczyka -wewnętrzne listwy drewno-podobne tylko czy nie dokładane?? Autko stoi na felach 15" mam małe pytanko czy pochodzą one dokładnie od tego modelu ponieważ identyko widziałem w a4 z serii b6 Co do modów to zabardzo nie wiem co mógł bym zmienić myślałem o światłach zespolonych po II lifcie... Czytałem posty na forum i widzę ,że jest dużo zabawy ale gdy przyjdzie trochę gotówy będę nad tym pracować... Jedyny mankament to lekko wgniecione tylne drzwi od strony kierowcy. (takiego kupiłem przez co też spuścił z ceny :> ) Problem w tym ,że za bardzo nie wiem co z tym zrobić warto naprawiać czy tak już zostawić?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/957c485d3da4b800.html Do głowy przyszedł mi jeszcze jeden problem mianowicie przy wymianie rozrządu koleś domorosły-mechanior wymienił mi również oliwkę: Minerał bp visco z beki Przyznam ze na początku w temacie byłem ciemny jak tabaka. Tak przejechałem już na nim jakieś 10000km teraz oczywiście chciał bym przejść na pełen syntetyk: Moja opcja wygląda następująco: http://www.allegro.pl/item618924563_motul_engine_clean.html + http://www.allegro.pl/item610546732_motul_8100_x_cess_5l_hurt_gliwice_tanio.html Waham się czy nie skrzywdzę tym mojej niuni Wcześniej nie wiem co było zalane;/ Normalnie serce mnie boli że muszę jeździć na tym szicie lecz od następnego tygodnia to się zmieni Drodzy klubowicze może jakieś sugestie i propozycje?? Pozdrawiam
aju Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 myślałem o światłach zespolonych po II lifcie... Może jakiś wirus żeby miał sto parę koni? Hak potrzebny? jak nie to ja bym go schował.. Dla mnie drzwi do naprawy
marcin78 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 fajna furka, fele tez. ale co to jest za plyn chlodniczy g12?
reftol Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Płyn chłodniczy to: http://www.allegro.pl/item599763607_plyn_chlodnichy_g12_oryg_vw_seat_audi_skoda.html Dla czego pytasz?? Pozdro
marcin78 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 sugerowalem sie kolorem jakis fioletowy, a nie różowy. no ale jest g12 powinien byc ok, ale co do tego to nie jestem expertem.
Krzychu88 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Fajna furka , drzwi daj naprawic i przy okazji klameczki i lusterka na kolor nadwozia pomaluj, no i lampki na poliftowe koniecznie ja w moim tez robilem , a jesli chodzi o felgi to racja sa z B6 Powodzonka w modach
reftol Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 lampki poliftowe depo czy valeo zamontowałeś w niuni?? silniczki też dokupiłeś?? Jakie miałeś przedtem?? Znalazłem już chyba foteczki twojej niuni śliczna a te malowanie lusterek i klamek pod kolor robiłeś sam czy zleciłeś lakiernikowi dużo jest z tym zabawy?? Fajnie się prezentują
Krzychu88 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Lampki na poczatku mialem depo, ale swiatlo bylo jakies dziwne rozproszone, zmienilem na Valeo i teraz jestem zadowolony, silniczki oczywiscie musisz wymienic bo sa innej dlugosci w lampach po lifcie, a orginalne lampki to mialem bez halogenow te najprostrze Valeo, co do klameczek to jest troche pracy bo raczej trzeba je zdemontowac a to oznacza demontarz wszystkich tapicerek z drzwi no ale efekt jest naprawde duzy takze warto sie pobawic a klameczki i lusterka malowal lakiernik i nawet kolor dobrze dobrany,
Rekomendowane odpowiedzi